| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2006-10-25 18:39:38 witam wszystkich serdecznie! mam problem z kołami! patrząc na samochód z góry ewidentnie widać ze górna część obu kół chowa się do nadkola, a dolna z koleji wystaje na zewnątrz! co za tym idzie zbiera mi opony od wewnątrz z tym ze prawą dużo szybciej! zbierzność mam dobrą! w zawieszeniu mam minimalny luz na drążku kierowniczym ale koleś z serwisu powiedział ze spoko moge jeździć, pozatym reszta w zawiechach jest cacy! zastanawiam się czy to przypadkiem nie będą sprężyny bo mam je w niebieskim kolorze czyli wiadomo! mam pytanko związane z tym wszystkim! czy w jakikolwiek sposób moge przestawić kąty w zawieszeniu?!? nie byłem jeszcze w ASO BMW więc tego nie wiem napewno! w reszcie serwisów, w których byłem to kombinowali kombinowali i w końcu sami nie wiedzą czy sie reguluje czy nie ?!?! prosze o pomoc! nie mam zamiaru wymieniać opon co pół roku, tymbardziej ze to 235/45/17 czyli nie są tanie! !! pozdrawiam! |
VANOS E39 523i GLIWICE | 2006-10-25 20:01:19 Reguluje się górnym(krótkim)wachaczem.
[ wiadomość edytowana przez: VANOS dnia 2006-10-25 23:41:19 ] |
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2006-10-26 15:45:04 hej Vanos! byłem dzisiaj w ASO i powiedzieli mi ze żadnych kątów w e39 sie nie reguluje:| teraz juz sam nei wiem! jeżeli jednak jesteś pewien ze sie reguluje to napisz czy znasz kogoś kto sie tym zajmuje fachowo! dzięki pozdro |
voyteck BMW Cabrio 328 Gliwice | 2006-11-06 20:32:34 A tak wogóle to chyba Vanos chodziło o regulacje górnym wahaczem tylniego koła - .
Ale chyba elroy_85 miał na myśli przednie zawiecho , gdzie niestety można regulować tylko zbieżność a kątów czyli pochylenia niestety już nie . I skoro masz niskie sprężyny to zawsze koła idą troche w minus czyli chowają się górną częścią do błotnika . [ wiadomość edytowana przez: voyteck dnia 2006-11-06 20:33:31 ] |
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2006-11-07 00:05:30 dobre spostrzerzenie nie dodałem ze chodzi mi o przednie zawieszenie tak jak piszesz Voyteck najprawdopodobniej chodzi o spręzyny! dzięki za pomoc, jak już kiedys je wymienie na oryginalne to odezwe sie czy zadziałało! pzdR.
|
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2006-12-22 00:47:53 witam ponownie! no wymieniłem już oponki na nowe, bo tamte już były w masakrycznym stanie i już miałem wymieniać sprężyny, ale myśle se pojade do bmki do serwisu i zapytam ich o opinię na ten temat! wymyślili sobie ze to sprezyny napewno nie mogą byc!:| dziwne! powiedzieli ze albo zwrotnice krzywe, albo amortyzaotory krzywe:| powiedzcie mi prosze co trzebaby było zrobić mojej Beji zeby skrzywić jej amory lub zwrotnice?! jakiś bezpośredni kontakt z krawężnikiem lub ogromną dziurą wystarczy?! nie widzi mi sie wymieniać wszystkiego bo to troche kosztuje |
tofik24 BMW Member BMW e36 318tds Compact Stalowa Wola | 2006-12-22 19:35:50 Witam Elroy_85.
jeżeli chcesz sie dowiedziec kilku interesujących rzeczy na temat problemów z zawieszeniem to kliknij sobie w ten link i poczytaj. Zwróć uwage na podłużnice, bo jak masz skrzywione podłuznice to moze to byc przyczyną złych kątów w twoim aucie. http://www.bmwauto.net/uzywane.php3 pzdr |
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2007-01-17 17:30:27 kupiłem używane zwrotnice na allegro 150/szt i jest gitara pzdR |