Zmiana parownika (Seicento 1,1)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanko dotyczące wymiany parownika. W tej chwili mam Tomasetto a planuję zmienić na Lovato. Czy przy wymianie parownika wystatrczy go wyregulować czy trzeba jeszcze zmieniać coś w komputerze?. Z góry dzięki za odpowiedź.

Dobry wybór jeśli chodzi o parownik, tylko pamiętaj ze Lovato moze miec problemy jeśli go zamontujemy w poprzek.
Jeśli musisz mieć w poprzek - polecam Zavoli.

Zdecydowanie lepiej będzie dokonać regulacji reduktora z podpiętym sterownikiem LPG do komputera bądź testera.

Czym spowodowana jest decyzja o wymianie reduktora ?
Owszem,reduktor Lovato jest super ,bo prosty i niezawodny przy czym Tomasetto również nie jest złym reduktorem.

Chce zmienic parownik bo o Tomasetto nie słyszałem nic dobrego i to jak narazie sie sprawdza. Autko jest zamulone i spala około 8 w cyklu mieszanym. Myśle że jak na silnik 1,1 na jednopunktowym wtrysku to nie jest za dobrze.

Christopher,przyczyna raczej tkwic będzie w złej regulacji i złym doborze miksera a nie po stronie parownika.Rozważ jeszcze raz swą decyzję bo może się okazać że zmiana parownika niczego nie poprawi a tylko niepotrzebnie wydasz pieniądze.
Pozdrawiam.