MotoNews.pl

Co to może być??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Auto to e34 530i 88r.

Na nakrętce napisane jest że coś ma to wspólnego z hamulcami. Z nakrętki gdy silnik jest ciepły sączy się powoli jakiś płyn. Nakrętka wygląda jakby była stworzona do odprowadzaniu nadmiaru płynu.

Szukałem w książce użytkownika bmw ale nic nie znalazłem.

Czy ktoś może wyjaśnić do czego to służy i czy to sączenie jest normalne??

Oto fotki:

Witam. Zobacz sobie tutaj(kliknij na ten wyraz). To jest chyba jakiś zbiorniczek wyrównawczy i ma coś wspólnego ze sprzęgłem, bo pewnie jest hydrauliczne. Oczywiście nie powinno się nic stamtąd sączyć!! Może już uszczelka na tej nakrętce nie spełnia swojej funkcji i jest do wymiany...
Pozdrawiam

Tylko, że dziwi mnie fakt, iż sączy się z samego środka tej nakrętki więc uszczelka nic do tego moim zdaniem nie ma

Dzięki za odp.

To jest zwyczajny zbiornik wyrównawczy do hydralulicznego sprzęgła, np w E36 jest on zespolony razem ze zbiorniczkiem płynu hamulcowego, a w e34 jest zamontowany osobno.

ok, dzięki za odpowiedzi!!

Jeśli się z niego sączy tzn że angielski mechanik dał za dużo płynu czy może oznaczać to coś innego??

Sorry jeśli pytanie jest głupie

Całkiem możliwe,że masz za dużo płynu. Tam powinien być zaznaczony właściwy poziom płynu-min. i max. Także przyjrzyj się dokładnie i ewentualnie wyrównaj stan.Pozdrawiam