Ilosc oleju w skrzyni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
stary olej jak odkrecilem korek przelewowy to wylal sie duzym strumieniem z niego az poziom byl na rowni z korkiem i teraz moje pytanie, nalalem nowego oleju 1,8 l tak ma byc wg instrukcji i odkrecilem korek i zaczelo sie wylewac wiec jak ma byc ? w skrzyni napewno oleju juz nie bylo poniewaz odkrecilem dekielek i czekalem z 30 min wiec?

Automata masz czy też skrzynia miała problemy? Jeśli nic z powyższych, to NA CHOLERĘ RUSZAŁEŚ!!!

KONIEC TESTÓW! No to baj...

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-01-11 06:56:13 ]

manual, ruszalem bo cieklo z dekla i podejzewalem malo oleju

Na moje oko, to ktoś nalał zbyt dużo oleju i podczas pracy, wskutek ciśnienia zaczął wyciekać uszczelkami.
Korek przelewowy to również korek kontrolny.
Jeżeli zaczyna wypływać olej to jest dobrze.
Ale żeby odrazu dużym strumieniem?

Tyle moich wywodów.
Niech się wypowiedzą inni, wprawni w tej materii.

Cytat:
2007-01-11 14:11:50, krzychu_ch pisze:
Na moje oko, to ktoś nalał zbyt dużo oleju i podczas pracy, wskutek ciśnienia zaczął wyciekać uszczelkami. Korek przelewowy to również korek kontrolny. Jeżeli zaczyna wypływać olej to jest dobrze. Ale żeby odrazu dużym strumieniem? Tyle moich wywodów. Niech się wypowiedzą inni, wprawni w tej materii.

Zaczął ciec bo go za dużo było.W skrzyni jest odpowietrznik na taką okoliczność. Oprócz tego 1,8l to pojemność SUCHEJ skrzyni,a nie po spuszczeniu 60% oleju.A poza tym nic dodać,nic ująć

dobra zrobilem jak mowiliscie wylalo sie ok szklanki i jest git