| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-02-21 15:36:57 Większość autoalarmów, ma funkcję domykania wszystkich szyb i szyberdachu! więc wystarczy podjechać do jakiegoś elektryka i on już wszystko powinien podłączyć! a jeśli czegoś nie masz, to powie co masz dokupić i zamykając pilotem centralny zamek, zamkną Ci się także szyby!!! |
SIEKO Opel Omega B Jastrzębie Zdrój | 2006-02-21 15:52:00 zgadzam sie z tym powyrzej,ja tak mam jak tylko zamkne centralny to wszystko sie zamyka,a kosztowało mnie to 30zł u goscia który zakłada autoalarmy |
vikens Opel OMEGA Caravan Goleniów | 2006-02-21 19:54:44 a najlepsze jest to ze omega b ic ma to w standarcie ![]() |
Holbi LOB SYMPATYK OPEL OMEGA B 2.0 16V Świdnica | 2006-02-21 20:46:00 z cyklu zrob to sam. zapozyczone ze klubu VECTRA KLUB
domykanie szyb z centralnym sprawa byla tez na forum. wg mnie najlepsze wyjscie to podlaczyc domykanie nie pod centralny, ale pod "domykanie" wtedy jest pewnosc ze naprawde chcemu zamknac auto. tez chce to zrobic na wiosne, ale chce zalozyc przekaznik opozniajacy, ktory po wlaczeniu ryglowania zalaczy na ok 10sek domykanie, a potem p 10sek sie rozlaczy zeby neipotrzebnie nie zasilac silniczkow i elektroniki. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2006-02-22 12:44:21 I dokładnie o to mi chodzi Holbit. u mnie jest domykanie ale trzeba trzymać ten przycisk a ja chce tylko wcinąć raz krótko i niech się samo zamknie |
krzysiek_33 Opel Omega płock | 2006-02-22 12:50:28 A ja to bym chciał, żeby po odblokowaniu kluczykiem szyby się pootwierały.... Wtedy nie trzeba by było wsiadać do sauny. Wiem, że to niemożliwe ale chcieć można ![]() |
Holbi LOB SYMPATYK OPEL OMEGA B 2.0 16V Świdnica | 2006-02-22 16:43:51 dlaczego niemozliwe? wg mnie jak otwierasz zamek to idzie napiecie do sterownika zamka i tez mozna dac przekaznik zeby na kilka sekund dal napiecie na sterownik otwierania okien. tylko otwierac chyba okno kierowcy i zrobic przelacznik LATO/ZIMA, zebys w deszcz i snieg nie mial mokro w aucie ![]() |
abacus Omega25TD Kutno | 2006-09-05 09:47:27
Niestety u mnie to się nie sprawdziło. Zupełnie inaczej i raczej można się bardzo pomylić bo ja mam przynajmniej po dwa kable tak samo osnaczone
No ale może to nie wina kabli tylko moja
Niestety nie udało mi się znaleźć - czy możesz mi pomóc???
Bardzo chętnie bym sobie zrobił tak jak mówisz czyli domykanie automatycznie dopiero przy ryglowaniu - czyli drugim kliknięciu pilota a nie przy pierwszym
Może jakieś wskazówki albo schemacik masz ??? Pozdrawiam |
bosky Opel Omega B Caravan Jaworzno | 2006-09-05 12:38:59
Miałem tak w Stilo. Tak samo jak domykanie działało tez otwieranie "na odległość" |
mar_k Omega B On Caravan Lublin | 2006-09-05 12:41:55 Wydaje mi się że sposób z Vectry będzie bezużyteczny - centralka sterowania alarmem, szybami i centralnym w Omedze jest chyba z prawej strony. Pewnie kolory kabelków są też inne. U mnie działa domykanie szyb i szyberdachu jak włączę autoalarm. Mam niefabryczny Anakonda i za 60 zł dołożono mi funkcję domykania. W tym niefabrycznym podobają mi się ficzery, których chyba nie ma w standardowym typu ryglowanie centralnego po odpaleniu silnika, automatyczne ponowne załączenie alarmu gdy go wyłączyliśmy, ale nikt nie otworzył żadnych drzwi przez dłuższy czas, czujnik uderzenia (czy jest to w fabrycznym alarmie w Omedze???). Zakładający dołożył przekaźniki (tak twierdzi) i z tego co zauważyłem podpiął się pod guziki sterowania szyb te między fotelami i poprowadził dodatkowy kabel do sterownika szyberdachu. |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-09-05 17:32:14 Panowie...
Akurat siedzialem nad tym w ten weekend. Jesli rzecz w tym, ze nie auto domykania to pomoze albo modul, albo odpowiednie przekazniki. Jesli modul taki jest juz ainstalowany (tak bylo u mnie - 2x przekrecic kluczyk kierowcy i szybki jada w gore). otoz jesli przy niefabrycznym alarmie szybki maja byc windowane w gore to wystarczy w prawym slupku poszukac 2 przewodow czarno-czerwonych. do jednego powinien byc juz wpiety centralny a drugi to wlasnie domykanie. wystarczy te przewody zmostkowac i wszystko gra. ja tak zrobilem i szybki dziala bezproblemowo. nawet alarm, ktory nie ma domykania (a jest fabrycznie w aucie) to sygnalem 1s mozemy podlaczyc i bedzie dzialac.
UWAGA!
sposob na szukanie przewodow. jesli szukamy np. przewodow od centralnego (dzialaja na podanie masy) to... jeden konie jakiegolowiek przewodu podlaczamy pod mas a drugi jakos zahaczmy o noz do tapoet (chodzi o to aby mial ceikie ostrze). teraz wtstarczy delikatnie naciac izolacje, aby noz dotknal przewodu. jesli centralny np. zamknie to znaczy, ze jest odpowiedni przewod. |
GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2006-09-05 20:59:08 ""teraz wtstarczy delikatnie naciac izolacje""
a potem się dziwimy, że przewody się topią albo bezpieczniki bez powodu się przepalają |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-09-05 23:55:14
robie tak od lat i jeszcze nidy problemow nie mialem rzebajeszcze wiedziec jak i gdzie |
farquad galway | 2006-09-14 21:52:34 witam!
tak przeszukuje forum wlasnie w poszukiwaniu rozwiazania, bo tez nie lubie czekac z wcisnietym guzikiem, a rozwiazanie na forum juz sie pojawilo: domykanie szyb pozdrawiam |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2006-09-14 23:44:54
Zależy, który moment z tego wątku uznajesz jako rozwiązanie...i czy już to zrobiłeś oraz, czy się sprawdziło? |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2006-09-16 10:16:55 Jakikolwiek przewód brązowy z jakimkolwiek kolorem to masa, a reszta to idzie w odpowiednie miejsca. W omedze powinno być tak samo jak w vectrze. Może sam później spróbuje. |