Kamyk w szybe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

mialem dzis pecha . tyle lat jezdzenia no i sie doczekalem dostalem kamykiem w szybe i to niezle, bo jak widzialem inne dziurki pourazowe to byly mniejsze. moge wkleic fote ale to nie dzis. dziurka ma dwie raczki (czyli zaczyna sie pajaczek). nie mam pojecia co moge z tym zrobic - moze podpowiecie? da sie zrobic cos - w sensie nie wymieniajac szyby? mozna to jakos zabezpieczyc czy nie ma sensu?

i ciekawi mnie czy wytrzyma chociaz z tydzien bo jestem na wyjezdzie

mozna nie wymieniac!! stara wywal kamieniem albo noga i wstaw nowa najlepiej zrob to w miejscu publicznym i nagrac koniecznie reakcje przechodniow!!

Jeśli uszkodzenie jest do średnicy monety ok. 5 zł. to jest duża szansa, że da się coś zrobić. Musisz pojechać do jakiegoś punktu wymiany szyb - niech fachowiec to oceni. Najlepiej do tego czasu zakleić dziurę plastrem, żeby nie dostawał się do niej syf

Cytat:
2007-01-13 18:55:17, Kalor pisze:
Jeśli uszkodzenie jest do średnicy monety ok. 5 zł. to jest duża szansa, że da się coś zrobić. Musisz pojechać do jakiegoś punktu wymiany szyb - niech fachowiec to oceni.

tylko czy gra jest warta swieczki
u mnie w viki tydzien po tym jak przytargalem/nabylem ja podczas jazdy po miescie z ciezarowki odskoczyl jakis maly kamyczek i szyba pekla - na okolo 0,8 cm
chcac ratowac to pojechalem do "jana" i pokazalem fachowcom i co naprawa okolo 120-150 zl bez gwarancj ze sie nie rozejdzie podczas naprawy - koszt nowej z montazem 320 zl

jak do tej pory zostawilem i jezdze
placac ubezpieczenie AC w Warcie ubezpieczylem tezz szyby i przednia i tylnia moge sobie wymienaic w ciagu roku na kwote 2000zl a boczne tylko raz - wszystko w "jaanie"

Cytat:
2007-01-13 19:02:14, lukas_s pisze:
..... ubezpieczenie AC w Warcie ubezpieczylem tezz szyby i przednia i tylnia moge sobie wymienaic w ciagu roku na kwote 2000zl a boczne tylko raz - wszystko w "jaanie"

a znasz moze firmy gdzie mozna ubezpieczyc same szyby? ni jak mi sie oplaca teraz przechodzic do innej fimry a przyszlosciowo chyba dobra sprawa byz zabezpieczonym na taka ewentualnosc

w mojej firmie, w służbowym Poldku, w przedniej szybie są dwie "dziurki z rączkami" już drugi rok i nie rozchodzą się dalej...

Cytat:
2007-01-13 19:55:52, dymek666 pisze:
a znasz moze firmy gdzie mozna ubezpieczyc same szyby? ni jak mi sie oplaca teraz przechodzic do innej fimry a przyszlosciowo chyba dobra sprawa byz zabezpieczonym na taka ewentualnosc

Warta
Link4
chyba PZU

popytaj powinni wiedziec w jakims przdstawicielstwei / agencji

mnie to kosztowalo 59 zl na rok