Stałem sie posiadaczem Leganzy czy szczesliwym ? ? ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy szczesliwym to sie jeszcze okaze.

jest rocznik 1998 kolor oliwka metalika skora klimatronic kontrola trakcji krotko mowiac pelne wyposazenie.

jest pare elementow ktore lepsze były w espero jak np. otwieranie tylnej klapy z przyciska czy klapka wlewu z centralnego.

espero miało bardziej wyciszona komore silnika ale znowu glosniejszy przedzial pasazerski powyzej 100km/h.

teraz ino zalozyc gaz (jade jutro), wymienic rozrzad i wszystkie płyny i limuzynka jak ta lala

Pozostaje życzyć ci tylko bezproblemowej eksploatacji .
Z minusów klimatronika w Ledze słyszałem tylko że wyświetlacz może czasami nie stykać.A poza tym bezproblemowo.

Cytat:
2007-01-11 07:07:36, hard-drive pisze:
teraz ino zalozyc gaz (jade jutro)

Widzę, że teraz to już bez gazu jeździć się nie da!

neiwiem czy gaz sie oplaca ;/ jeszcze troche i podskoczy sporo do gory ;/

Gratki auta
Dasz foty ?
Jaka cena ?

Cytat:
2007-01-11 07:07:36, hard-drive pisze:
czy szczesliwym to sie jeszcze okaze. jest rocznik 1998 kolor oliwka metalika skora klimatronic kontrola trakcji krotko mowiac pelne wyposazenie. jest pare elementow ktore lepsze były w espero jak np. otwieranie tylnej klapy z przyciska czy klapka wlewu z centralnego. espero miało bardziej wyciszona komore silnika ale znowu glosniejszy przedzial pasazerski powyzej 100km/h. teraz ino zalozyc gaz (jade jutro), wymienic rozrzad i wszystkie płyny i limuzynka jak ta lala

Ja bym przed założeniem gazu pojeździł trochę i zrobił szczegółowy przeglad. Gdyby - odpukac - wyszly jakies wady egzemplarza, to szkoda wkładać kasę, której się nie wyjmie potem.
Pozdr. P.

Gratulacje ...naprawdę Fajne wozidlo ! ..tak z założenia i doświadczenie

Napisz coś więcej...przebiegi, właściciele, pochodzenie, dawaj foty!....no i tak jak piszom Kolegi....177 razy bym siem zastanowi_em nad montażem LPG w tych czasach....a już NA PEWNO NIE zakładałbym na Twoim miejscu "dzień po" zakupie ...

Cytat:
2007-01-11 07:42:00, Jabuszko pisze:
neiwiem czy gaz sie oplaca ;/ jeszcze troche i podskoczy sporo do gory ;/

Hm...

Puki co to LPG tanieje.
Są podobno już takie stacje, gdzie jest po 1,85 zł/L
Ja wczoraj na Shelu tankowałem gasss po 1,99
Pb-95 była po 3,68

Więc chyba jest różnica....

Opłacać, to się opłaca, tylko - jak pisałem - ja bym najpierw utwierdził się, że furacz jest o.k. i chcę nim pojeździć.
Sam się zastanawiam nad zagazowaniem ave.
Przy średnim spalaniu ok. 10 ltr, niech zostanie 10 zł na 100 km, to oszczędzasz 1.000 zł na 10 tkm.
Pozdr. P.

a wiec tak:

deawoo leganza 2.0 cdx 1998r kupiony w czerwcu.
pierwszy własciciel pan adwokat. serwisony w polmozbycie w Poznaniu. przebieg 177000. kolor oliwka metalic. ksiazka serwisowa. w srodku zadbana tylko szyba prawa przednia ma jazdy, opuszcze sie ładnie ale ociezale sie podnosi, to chyba piasek tam sie dostał bo po wizycie w myjnie poprawiło sie chociaz słychac ze tam jest jeszcze piach. nowa chłodnica klimatyzacji bo przerdzewiała, swiezo nabita i odgrzybiona. wydech nowy cały od kolektora skora nie przetarta kierownica nie wytarta.

z zewnatrz widac ze maska była malowana koles mowi ze opony mu spadły na nia, moze i tak było bo kazdy inny element ma orginalny lakier. lakier bez rys z wyjatkiem tylnej klapy jest delikatna tak ze 2cm od kociego pazura (koles miał cztery koty).

to tyle zewnatrz.

silnik nic nie ulane nic nie kombinowane.

teraz moze wady wymienie:

-termostat do wymiany
-alufelgi do piaskowania i malowania
-klocki i tarcze jeszcze z 10tys i tez wymiana
-słaby reczny
-maske tez poprawie bo nie lubie paproctwa.

-dzisiaj oddałem auto na montaz instalacji gazowej 1700zł butla w kole.
-w sobote wymiana rozrzadu kompletnego, termostatu, naciagniecie recznego, wymiana oleju i filtrow.

Zrobie w niedziele foty to wrzuce chociaz te felgi sa obskurne i szpeca auto.

na koniec wyposazenie

-abs
-skora
-kontrola trakcji
-klimatronic
-alarm z antynapadem
-4xszyby
-wspomaganie ktore słabnie z predkoscia
-elektryczne lusterka plus podgrzewanie
-fabryczne radio ze zmieniarka na 6płyt
-drewnopodobne wykonczenie
-dzielona tylna kanapa
-alufelgi.

co modyfikacje ktore chce dokonac to chce załozyc felgi 17", ciemne szyby i xenony.

w ogole to chyba za młody jestem na leganze (23l)

[ wiadomość edytowana przez: hard-drive dnia 2007-01-11 20:56:44 ]

Cytat:
2007-01-11 09:21:07, pyrekcb pisze:
Ja bym przed założeniem gazu pojeździł trochę i zrobił szczegółowy przeglad. Gdyby - odpukac - wyszly jakies wady egzemplarza, to szkoda wkładać kasę, której się nie wyjmie potem. Pozdr. P.

nie ma sensu bo jakby cos było nie tak to bez gazu w ogole jej nie sprzedam. robie 30tys rocznie wiec musze miec gaz.

u mnie gaz 1,90 a benzyna 3,71. roznica jest

Cytat:
2007-01-11 19:57:57, hard-drive pisze:
nie ma sensu bo jakby cos było nie tak to bez gazu w ogole jej nie sprzedam.

Nie wiem, skąd ta teoria...
Jak sprzedawałem ave, to wszyscy chcieli, żeby był bez gazu...

Cytat:
2007-01-11 19:56:18, hard-drive pisze:
serwisony w polmozbycie w Poznaniu. przebieg 177000. kolor oliwka metalic. ksiazka serwisowa.

Tja... to po chu*a rozrząd, olej itp wymieniasz? Nie ma wpisu w KS czy też termin wymiany się zbliża.

No to baj...

Cytat:
2007-01-11 21:43:42, pyrekcb pisze:
Nie wiem, skąd ta teoria... Jak sprzedawałem ave, to wszyscy chcieli, żeby był bez gazu...

Masz rację Pyrek ...to teoria gupiego (bez obrazy hard(y) Kolego )

Zdecydowana większość myślących szuka auta bez gazu...przynajmniej przy zakupie dla siebie !

P.S. Hard-drive....skoro uważasz , że jesteś za młody na ligancem , a fele 17-tki mają skorygować te niepokojące relacje to robisz błąd!-17" to ZA MAŁO!
Bezwględnie...Musisz założyć 20-tki !...dopiero wtedy leganza będzie /w miarę/pasować do Twojego wieku

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-01-11 22:28:36 ]

Cytat:
2007-01-11 21:43:42, pyrekcb pisze:
Nie wiem, skąd ta teoria... Jak sprzedawałem ave, to wszyscy chcieli, żeby był bez gazu...

ja tez bym z gazem nie kupil..pomijajac fakt ze teraz chyba wolalbym kupic samochod z ekonomiczniejszym silnikiem zeby uniknac w ogole instalki to jesli juz to sam bym instalowal..sekwencje

uzywki z gazem..fuujjj

Cytat:
2007-01-11 22:08:32, bogdan1 pisze:
17-tki mają skorygować te niepokojące relacje to robisz błąd!-17" to ZA MAŁO! Bezwględnie...Musisz założyć 20-tki !...dopiero wtedy leganza będzie /w miarę/pasować do Twojego wieku.........

A całości obrazu dopełni rura wylotowa wzięta z rury kominkowej (zimy już nie będzie ) i mega zaczepiste spryskiwacze z niebieskimi diodami
I będzie to idealnie stjuninowana Lega

Cytat:
2007-01-11 22:07:28, piotr_ek pisze:
Tja... to po chu*a rozrząd, olej itp wymieniasz? Nie ma wpisu w KS czy też termin wymiany się zbliża. No to baj...

wymiana oleju za 2tys a rozrzad ma przejechane 70tys wiec dla swojego bezpieczenstwa wymieniam juz teraz.

co tjuinnigu to nie kreca mnie zadne wydechy ani diody.
szyba i felga to jest max. a felgi 20" to mozna do tarpana załozyc

Cytat:
2007-01-12 03:16:17, qbaj pisze:
ja tez bym z gazem nie kupil..pomijajac fakt ze teraz chyba wolalbym kupic samochod z ekonomiczniejszym silnikiem zeby uniknac w ogole instalki to jesli juz to sam bym instalowal..sekwencje uzywki z gazem..fuujjj

co kraj to obyczaj, u mnie raczej szuka sie auta z gazem choc nie z 10letnia instalacja.

co do sekwencji to doplacac 1,500 choc i tak 90% tych silnikow jezdzi na zwyklym.

Zreszta czemu od razu zakladacie ze lega sie nie bedzie sprawowac.

espero tez porobiłem na tip top nowy własciciel zadowolony chcociaz dał mi cene wyzsza niz rynkowa.

Cytat:
2007-01-12 03:16:17, qbaj pisze:
ja tez bym z gazem nie kupil..pomijajac fakt ze teraz chyba wolalbym kupic samochod z ekonomiczniejszym silnikiem zeby uniknac w ogole instalki

tez sie na tym zastanawiałem.

ogladałem polo 1998 tdi 4d fajne auto malo pali ale ja nie lubie małych aut.

jedni wola zone drudzy tesciowa

pozdrawiam zmykam do pracy

Cytat:
2007-01-12 07:32:21, hard-drive pisze:
co kraj to obyczaj, u mnie raczej szuka sie auta z gazem choc nie z 10letnia instalacja. co do sekwencji to doplacac 1,500 choc i tak 90% tych silnikow jezdzi na zwyklym.

Mniejsze spalanie, praktycznie bezobsługowość, większa moc - jak masz dobrze założona sekwencję, to możesz zapomnieć, że jeździsz na lpg.

Cytat:
Zreszta czemu od razu zakladacie ze lega sie nie bedzie sprawowac. espero tez porobiłem na tip top nowy własciciel zadowolony chcociaz dał mi cene wyzsza niz rynkowa.

Nie zakładamy, ale sam napisałeś, że espero "robiłeś" na tip-top. Ja bym wolał nie "robić" i kupic tip-topowe autko.
Hipotetycznie - jakby się teraz okazało (odpukac), że silnik do remontu, to pchałbyś w niego kolejne tysiące, czy poszukał innego egz...?

Zadowolenia z autka!!!