Gaz - butla

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W Senatorze mam taki bagażnik jak w sedanie Omesi. Jaką butlę do gazu mi polecacie? Po lewej stronie mam stojące koło zapasowe. Może zwykły walec za siedzenia - jakieś 60 litrów?

Ja wsadziłem 60-tkę wzdłuż po prawej stronie, a nie w poprzek za siedzeniami. W ten sposób mogę ciągle korzystać z rozkładanej lewej połówki tylnej kanapy i środkowego podłokietnika (np. do przewozu nart - nie lubię bagażników dachowych bo są głośne).
Poza tym zostało jeszcze troszke miejsca za butlą - pomiędzy butlą a tylną kanapą. może skrzynka piwa się nie zmieści, ale np. buty narciarskie swobodnie.

Petereke

Cytat:
2003-05-26 17:32:42, Petereke pisze:
Ja wsadziłem 60-tkę wzdłuż po prawej stronie, a nie w poprzek za siedzeniami. W ten sposób mogę ciągle korzystać z rozkładanej lewej połówki tylnej kanapy i środkowego podłokietnika (np. do przewozu nart - nie lubię bagażników dachowych bo są głośne).
Poza tym zostało jeszcze troszke miejsca za butlą - pomiędzy butlą a tylną kanapą. może skrzynka piwa się nie zmieści, ale np. buty narciarskie swobodnie.

Petereke

Petereke, jaka instalacje gazowa masz u siebie w aucie, ze sie tak niesmialo spytam? Duzo km juz na niej zrobiles ? Jak Ci sie sprawuje ?

Pozdrawiam
Konrad

[quote]
Petereke, jaka instalacje gazowa masz u siebie w aucie, ze sie tak niesmialo spytam? Duzo km juz na niej zrobiles ? Jak Ci sie sprawuje ?
[quote]

Mam holenderską Koltec-Necam, wtrysk w fazie lotnej, według nomenklatury jest to chyba III generacja.
Mam ją ponad 1,5 roku, przebieg ok. 35kkm. Pali 12-13 l. w rasie, od 15 w góre w mieście (w dużych korkach i z klimą nawet 20l).
Do ok. 3 miesiące temu było ok, od tego czasu mam problemy z wolnymi obrotami - silnik "skacze", objawy jakby gubił zapłon lub niedopalał mieszanki. Wymieniłem świece, kable, sondy i .... pudło. Choć sondy i tak były padnięte. Teraz mam go odstawić na sprawdzenie wtryskiwaczy od gazu. Jak nie to to już nie wiem...
Oczywiście na benzynce OK.

Generalnie instalacja sprawuje sie dobrze, spadek mocy nieduży choć wyczuwalny. Kosztuje nie mało ale inwestycja opłacalna.

Petereke