Pilne!! Problem z olejem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawdzałem stan oleju i na bagnecie wynikało że powinienem dolać ok 0,5 l. Poszedłem po olej do piwnicy odkręcam korek a tam jest olej prawie pod sam korek. Co może być nie tak??

Niestety nie znalazłem nic podobnego na forum i proszę o szybką pomoc.

Chetnie bym pomogl ale niewiem o co ci chodzi Jaki olej ,co ,gdzie, jak,
jaki korek Okresl sie dokladniej

Sprawdzałem stan oleju silnikowego i było mało a gdy odkręciłem korek, olej był pod korkiem tak jak by było full.

Jeżeli na bagnecie brakowało, to dlaczego olej jest pod korkiem??? Nie wiem jak jest w 2.0 ale może jest jakieś odbicie światła, które Cię zmyliło. Jest tyle kanałów którymi olej ścieka do miski, że wydaje się niemożliwe aby były zapchane. Zobacz spokojnie jeszcze raz. Pomacaj palcem, albo czystym patykiem.

Próbowałem to najpierw bagnetem przepchać a później palcem z myślą że może jakoś się zassało albo uj wie co i nic :/

Nic nie chcę mówić, ale jesli to prawda to silnik do rozbiórki, a najlepiej na smietnik.
Co myślę : zamulone kanały olejowe z powodu złego oleju lub silnego przedmuchu spalin na cylindrach

Eeee już wszycho gra. Korek mi się razdupczyl i jedna część została w dole. Byłem na warsztacie i mechanik zdziwił się strasznie z resztą tak jak ja

Cytat:
2007-01-05 14:32:41, BocianOmega pisze:
Eeee już wszycho gra. Korek mi się razdupczyl i jedna część została w dole. Byłem na warsztacie i mechanik zdziwił się strasznie z resztą tak jak ja

BocianOmega ,ale z ciebie bocian , nie daje rady

ale jaja

Prawie jak w czeskim filmie...

Cytat:
2007-01-05 14:32:41, BocianOmega pisze:

nie moge nie skomentowac...
jak mozna czegos takiego nie sprawdzic?
z drugiej strony nigdy z czyms podobnym sie nie spotkalem

może jeszcze ktoś coś...?
sami, k..., nieomylni