MotoNews.pl

JAK PODŁNCZYC PRZEKAZNIK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie jak podlonczyc zwykly przekaznik od swiatel!!! ?? sterowany ma byc masa a na wyjsciu zeby był + jak to podlonczyc (najlepiej opisac symbolami))
dzieki

tak na szybkiego bo nie chce mi sie do garazu po przekaznik leciec zeby oznaczenia sprawdzic

tak wiec wg obrazka pod 1 i 2 podlaczasz zasilanie, + staly i mase ktora steruje, pod piatke podlaczsz zasilanie ktore bedzie szlo do swiatel po zalaczeniu, a pod 3 owe swiatla.

o mam fotke z numeracja nozek tak wiec 85 i 86 zasilanie, jeden plus ta stale, drugi z nich masa ktora steruje zalaczaniem (od wlacznika etc). pod 30 zasilanie (+) a pod 87a wyjscie do swiatelek.

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2007-01-11 22:26:04 ]

dzieki
ale fotek brak

JAK PODŁONCZYSZ, TO DAJ ZNAĆ, CHENTNIE BYM SOBIE TEŻ PODŁONCZYŁ. CO MI TEN GUPI FIREFOX CIONGLE COŚ PODKREŚLA?

Cytat:
2007-01-12 02:17:27, vital pisze:
JAK PODŁONCZYSZ, TO DAJ ZNAĆ, CHENTNIE BYM SOBIE TEŻ PODŁONCZYŁ. CO MI TEN GUPI FIREFOX CIONGLE COŚ PODKREŚLA?

Vitalku, Ty musiałeś się nauczyć języka perfekt bo jesteś, nie obraź się za określenie "przyjezdny", a tubylcy jak to tubylcy... piszom, piszom i g... wyhoci

Żeby nie było, to nic osobistego. Natchnęło mnie tak po przeczytaniu pewnych wątków na WA, co prawda nie dotyczących ortografii...

Pamietać o diodach !!!!! ( diodzie zaporowo do +) aby powstałe szpilki napieciowe nie uwaliły elektroniki gdzieś to pisałem ..