Oma Caravan się łamie ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie fachowców. Mam jedno pytanie. Jeden z moich znajomych powiedział mi, że słyszał od pewnych mechaników, iż Omega B Caravan często się przełamuje (że płyta podłogowa nie wytrzymuje czy coś takiego). Jako, że dopiero przymierzam się do zakupu Omy i polowałem właśnie na kombi proszę o rzeczowe odpowiedzi czy to prawda czy faktycznie ten model ma pewne mankamenty tego typu czy raczej kolega chciał się popisać wiedzą (dziwnym trafem nie pamiętał który mechanik mu to mówił ). Pozdrawiam Mart73301.

Po pierwsze -Nie ten dział, regulamin się kłania .]
Po drugie - Totalna bzdura.

model A na pewno... ale czy B??? albo za bardzo interesuję się A albo czas kupić B

B sie nie łamie

To A się łamało więc mechanik wiedział że dzwoni

Panowie dziękuję za wyprowadzenie mnie z błędu Teraz idę poczytać regulamin. Pozdrawiam. mart73301

łamały się te z hakiem, oczywiście jak był używany duży i z mocnym obciążeniem
ps. w B jest też z tym problem, konkretnie chodzi o sedana.
Nawet w TISie jest procedura usuwania usterki, przy deformacji się ścian w pojazdach wyposażonych w hak.
Nie ma na to reguły, brat ma w swojej hak i jest ok.

Cytat:
B sie nie łamie

te co nie miały nigdy przygód "dzwonkowych" pewnie nie, ale sobiście widziałem tak złamaną B kombi, że aż mi ciarki po plecach przeszły, miałem tą przyjemność, że oglądałem ją od środka z wybebeszonymi wszelkimi wykładzinami plastikami itp. - samochód był kiedyś bity w tył i po naprawie przerdzewiała podłoga na łączeniu z "burtami" bagażnika, to i się pogięła biedna Oma

ma ktos foto takiej zlamanej

wlasnie mialem wypozyczyc lawete i jechac po autko ale jak ma sie zlamac moja omeszka to moze odpuszcze sobie

Cytat:
2007-01-10 02:31:43, darek_1 pisze:
ma ktos foto takiej zlamanej

A po co ci foto?

Jak jest złamana to na wysokości końca tylnych drzwi (tylny słupek pomiędzy tylnymi drzwiami a kufrem) na łączeniu z dachem widać pionowe pęknięcia/rysy/gruuubą warstwę szpachli.

Jak nie widać to albo się nie łamie albo dobrze zrobiona

Najlepiej widać to na 2.3D i to jeszcze białych

Na Mokotowie jezdzi albo brązowa albo bordowa kluska b ze złamanym dupskiem. Widziałem na Wałbrzyskiej - złamane dupsko to efekt notorycznego przeciążania samochodu. Są bowiem tacy, którzy potrafią załadować tonę na plecy......

Omegi łamią się zwłaszcza wtedy gdy są pospawane z dwóch sztuk , a tak na poważnie ja miałem omegę B kombi i nawet po załadunku nic się nie działo. W końcu jakieś testy na wytrzymałość niemcy przeprowadzili.

[ wiadomość edytowana przez: Tolman dnia 2007-01-11 14:07:50 ]

Tak tak prowadzili
W madrych ksiegach tez pisza ze zabojcza ilosc alkocholu we krwi wynosi 3.5 -4 promile a zaraz obok w nawiasie NIEDOTYCZY POLAKOW I ROSJAN
Takze co z tego ze robili badania jak polak nawet stalowa kulke z lozyska umie popsuc