MotoNews.pl
1 Ekektryczny pistolet lakierniczy (171433/45) - NT

Ekektryczny pistolet lakierniczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko czy malowal ktos cos takim pistoletem jak to wychodzi ?? Chcialbym pomalowac zderzaki i progi slyszalem od kolesia ze nawet fajnie to wychodzi!!

Pistolet Allegro 1

Pistolet Allegro 2

Pistolet Allegro 3

za duża średnica dyszy 0,8 , powinna być mniejsza, chociaż ja malowałem na takiej dyszy pistoletem, ale widać że gładziutko to nie połozyło lakieru , także lepiej mniejsza średnica dyszy żeby była

nie maluje się tym rewelacyjnie, więcej czasu trzeba poświęcić na polerkę później. Ale od biedy może być. Kiedyś malowałem pneumatycznym, a powietrze brałem z koła zapasowego. Na dwa pociągnięcia zderzaka wystarczało.

Cytat:
2007-01-11 11:55:12, surec pisze:
(...) a powietrze brałem z koła zapasowego. (...)

LOL

mss nie zgadze sie
dysza do lakierow to 1,2-1,7. Im mniejsz tym lepsza do żadkiego lakieru -ponoc najlepsze sa 1,4. Dużo zależy jakie do daje ciśnienie i jak stałe ciśnienie to jest -za małe cisnienie i źle rozpyli ci lakier, za duże to powstanie ci pomarańcza. Bardzo wiele zależy od samej dyszy, nie tylko jej średnicy ale też jej jakości -dlatego są pistolety za 40zł i za 1500zł.
Jak sie tym maluje niewiem ale raczej nei ma sie spodziewać że wyjdzie idealnie ale może wyjść zadowalająco -nie dowiesz się jak nei spróbujesz

bedzie trzeba sprobowac bo za pomalowanie 2 zderzakow i nakladek na progi (Oczywiscie RS) nie usmiecha mi sie wydac 500 zl

Cytat:
2007-01-11 12:02:49, borys pisze:
mss nie zgadze sie dysza do lakierow to 1,2-1,7. Im mniejsz tym lepsza do żadkiego lakieru -ponoc najlepsze sa 1,4. Dużo zależy jakie do daje ciśnienie i jak stałe ciśnienie to jest -za małe cisnienie i źle rozpyli ci lakier, za duże to powstanie ci pomarańcza. Bardzo wiele zależy od samej dyszy, nie tylko jej średnicy ale też jej jakości -dlatego są pistolety za 40zł i za 1500zł. Jak sie tym maluje niewiem ale raczej nei ma sie spodziewać że wyjdzie idealnie ale może wyjść zadowalająco -nie dowiesz się jak nei spróbujesz

kurcze to coś mi się pokićkało z tego co pamiętałem to mam dyszę 0,8 ...albo 1,8
sorki za wprowadzenie w błąd