Pomocy komp" Lov eco"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zmieniłem uszkodzony komp na inny tego samego typu ale od innego autka(ze szrotu niewiem nawet jakie to auto).
Jakie powinny być ustawienia w komputerze lov eco dla samochodu fiat siena 1,6 mpi za wszelkom pomoc dziękuje.

NADAL AKTUALNE

Nie ma czegoś takiego jak uniwersalne ustawienia. Każdy samochód trzeba traktować indywidualnie, bo wiele zależy od typu reduktora, miksera, długości węży itd itp. Natomiast takie parametry jak rodzaj TPS-u, sondy lambda trzeba znać. Niestety nie wiem jaka sonda siedzi u Ciebie, ani jaki masz TPS. Co do pozostałych parametrów, to trzeba podpiąć lapka i doświadczalnie ustawić PWA krokowego i pozostałe wartości. O ile nie ruszałeś ustawień reduktora, a przed awarią kompa było ok. to ustawienie tych wartości nie powinno sprawić większych problemów. Na początek PWA ustawiłbym na 100 kroków, a widełki na 25% dla wszystkich zakresów i sprawdził jak to chodzi. Następnie wprowadzałbym korekty PWA i widełek aż do uzyskania jak najlepszych rezultatów. Poszukaj na forum. Gdzieś kiedyś opisywałem ustawienia Lov-Eco w poldolocie.