Jak wymienic pozycyjne w accencie ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wg instrukcji trzeba przekrecic taka oprawke i powinna wyjsc ale nie wychodzi. luzuje sie ale nie wychodzi a nie chce ciagnac na siłe
jeszcze mi ASO jaka pokute zada

jak to sie wymienia? ktos wie

w

[ wiadomość edytowana przez: drtrkrz dnia 2004-12-16 01:45:52 ]

O ile sobie przypominam, to przednie żarówki od pozycyjnych są wsuwane, wciskane w oprawkę, która powinna się wyjmować bez konieczności przekręcenia lub lekko przekręcając w lewo (nie bój się delikatnie użyć kombinerek lub szczypcy ). Mają 5W. Tak mam w modelu Accent I.
Niestety ciepło wytwarzające się w reflektorze (szczególnie z "mocniejszymi żarówkami) powoduje zapieczenie oprawki i trzeba się z tym trochę pomocować. Niekiedy trzeba zmienić oprawkę, bo elastyczne elementy oprawki świateł pozycyjnych pękają przy próbie wyjęcia żarówki.

Zgadzam się z przedmówcą u mnie też wychodzą bez żadnego przekręcania tylko trzeba użyć lekkiej siły. Pozdrawiam.

przekręcam to luzuje się oprawka ale nie chce wyjść. coś blokuje od środka

w

Cytat:
2004-12-16 10:15:50, drtrkrz pisze:
przekręcam to luzuje się oprawka ale nie chce wyjść. coś blokuje od środka w

Blokować może spuchnięty od temperatury plastik. Jeżeli nie Ty, to w warsztacie użyją większej siły do wyjęcia oprawki z klosza i jeżeli będzie do wymiany, to i tak zapłacisz za nową
Jeżeli instrukcja mówi "przekręcić" - to trzeba przekręcić, bo typ reflektora może być inny, ale po przekręceniu do oporu musisz pociągnąć

witam no ja mam podobniutki problem oprawke z klosza reflektora to nie problem wyjac ale jak wyciagnac ta mala zaroweczke od pozycyjnych bo ja ciagnolem i naprawde ciezka sprawa, a i mam jeszcze pytanie bo wsumie to niewiem co tak do konca jest bo zaroweczki sie swieca ale naprawde malym swiatlem a i mam pytanie czy to zarowki czy moze jakis bezpiecznik co poradzicie moi drodzy????? bo ewidentnie dwie sie pala taka sama moca wiem ze to jest zamala moc bo powinny rozswietlac reflektor czego one nie robia

Może te żaróweczki masz na 24V a nie na 12V?

no niewiem moze mam 24v jutro sprawdze, tak czy inaczej chcial bym sie zapytac was jak wam swieca zarowki pozycyjne, bo czytalem ze to niejest tylko muj problem ale ogolnie wielu ludzi ma takie stwierdzenia odnosnie swoich zarowek pozycyjnych, ok dzieki za odpowiedzi