| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lee GF8 Katowice | 2003-05-20 10:34:09 el0!!
od tygodnia wiem co przezywasz... rowniez oczekuje na rozwiazanie... |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-05-21 11:07:00 Tomek
Dlaczego dziwisz sie ze Delco jest produkowane w Meksyku.. ?? Identyczny komputer jak w Espero siedzi w Pontiacu Firebird |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-05-21 11:10:31 Wszystko przez ta globalizację Szkoda, że wiecej elementów nie siedzi w espero z tego pontiaca np silnik |
Tomek_L Espero 2.0 FULL WYPAS Katowice | 2003-05-22 13:21:22
Ja to wiem doskonale ale tłumaczyłem tym co nie wiedzą |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-05-23 23:51:13 Tacy co nie wiedza, ale nie wiedza jak to naprawic to np. ja Niby nic wielkiego, ale chcialoby sie, zeby dzialalo. mam sygnal od niezapietych pasow, zreszta ten kabelek idzie pod siedzeniem i jest latwy do zlokalizowania, natomiast niestety otwarcie drzwi przy wlaczonych swiatlach i wyjetych kluczykach nie powoduje zadnych dzwiekow. (Lamka sygnalizacji otwartych drzwi dziala) Raz jeszcze prosze o rady... Robert |
Marek_dziadek Klubowy Weteran Było Espero jest Honda Kraków | 2003-05-24 11:59:46 Kiedy miałem taki przypadek jeszcze na gwarancji, pojechałem do ASO i fachman odrazu zabrał się za wymontowywanie wyłącznika otwartych drzwi, tego u dolu od strony kierowcy. Oczyścił go, poprawił lutownicą końcówki dochodzących kabli, oczyścił "masę" przy wkręcie mocującym, poskręcał do kupy wszystko i działa do dziś. Nigdzie więcej nie gmyrał. Tam chyba jak widać tkwi cały diabeł. Ten wyłącznik od strony kierowcy jest nieco inny niż pozostałe. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-05-24 12:17:40
Andrzeju co ty zakopujesz w lesie ? Panowie. Da się zrobić możliwość zamykania alarmu i centralnego po pół godzinnym postoju, ale tylko wtedy, gdy kluczyków nie ma w stacyjce ? To dobra metoda na zapominalstwo |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-05-25 12:51:04 Z pewnością ważnym elementem w prawidłowym działaniu sygnalizatora jest sam wyłacznik drzwiowy (strona kierowcy), jego stan techniczny. Jest on inny od pozostałych krańcówek drzwiowych. Posiada dwa wyjścia.
Tak dla ciekawostki ważne jest aby przy demontażu zapamietać jakie przewody gdzie były nałożone. Nawet ich podmiana spowoduje to, że brzęczyk nie bedzie działał jak należy . Tak było u mnie, a wydawało by się bez znaczenia. |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-05-26 12:49:46
Wszystko da się zrobić. W wielu alarmach taka funkcja jest seryjnie. Niestety jak to ja już nie wiem U mnie też jest coś takiego choć o tym nie wiedziałem. Przez 5 lat ta funkcja była nieaktywna i kiedyś ni z tego ni z owego sama się "zaktywizowała". Wysiadłem z samochodu (kluczyki na szczęście wziąłem ze sobą) pogadać z kuplem. Ponieważ stałem niedaleko to samochodu nie zamykałem. Wracam po kilku minutach, a tu drzwi poblokowane. Zacząłem się zastanawiać kto mi taki głupi numer wykręcił Teraz muszę pamiętać, żeby kluczyków w środku nie zostawiać |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-05-26 14:05:14
Mi zamyka się tylko po "przypadkowym" otworzeniu. Ale takie coś jest dobre, jak wykryje obecność kluczyka |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-05-26 23:53:19
Co masz na myśli mówiąc o przypadkowym otworzeniu? |