Wtrysk w maluchu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słyszałem o takiej wydumce , może ktoś z forum wie coś na ten temat ? Posiada jakieś głębsze tajniki wiedzy

ten malec ponoć posiada/ał wtrysk FILMIK

[ wiadomość edytowana przez: Karcio86 dnia 2007-01-15 16:36:39 ]

na stronie F&F jest opis BISa na wtrysku

Wdusisz gaz do oporu komp zbiera dane z czujników (czujnika położenie przepustnicy, prędkości obrotowej, temperatura silnika i powietrza zasysanego) zastanowi się i dopiero jedzie
Wsadź gaźnik od 127/128/zastavy i masz większą gardziel do tego pompke przyspieszacza i jedziesz. Na forum gdzieś krąży rysunek potrzebnej podstawki pod ten gaźnik na głowice od 126p.
Święty miał kiedyś taki gaźnik u siebie - popytaj jego jak to jeździło.
Wtrysk jest drogi i nie ma chyba żadnego samochodu 2 cylindrowego z wtryskiem wiec elektronike musisz sam sklejać albo przerabiać już gotową. A maluchowi mocy to nie da albo i spadnie heh jak to z wtryskami

Cytat:
2007-01-15 20:20:15, rosck pisze:
Wdusisz gaz do oporu komp zbiera dane z czujników (czujnika położenie przepustnicy, prędkości obrotowej, temperatura silnika i powietrza zasysanego) zastanowi się i dopiero jedzie

Cytat:
mocy to nie da albo i spadnie heh jak to z wtryskami

juz bym wolał gazownie zrobić niż ten wtrysk - lpg o tyle dobry bo idzie tak ustawić że nawet by wysokich obrotach mieszanka może być nadal bogata gdzie gaźnik już nie daje rady

jbc . to mam taka podstawke pod ganzik na wieksza gardzelke wykonana z alu

PS czyj to parch na tym filmiku ??

[ wiadomość edytowana przez: atrax dnia 2007-01-15 20:58:10 ]

on sie chyba zwie kubica a jest z poznania.Niech ktoś potwierdzi.

ja bym tam wtrysk chcial, odrazu by sie go zaprogramowalo zeby mial wolne jak wurc, nie jechalby to by chociaz brzmial

kubica już dawno porzegnał sie z tym autkiem ale nadal jest to w poznaniu, silnik jest stworzony przez świątka dla jego syna
świątek
tu jest opis tego silnika, niedawno wrucił on od ponownej regulacji. Mam troszke zdjec tego silniczka i zbiera to sie ostro od dołu, oczywiscie to nie tylko wtrysk dał tą moc i moment, pojemność była tam 840cmm teraz nie wiadomo ile tam jest. A właścicielem teraz jest Rudik, kupił autko od krzycha który miał je po kubicy, więc chodzi z rąk do rąk. Jak narazie wystartowało od dzwonu jeden raz ale nie ukończyło, zobaczymy jak w tym roku będzie

ktos z forum montuje wlasnie sobie taki silniczek, nawet zarzucil mi foto nie powiem kto, jakbedzie chcial to sie pochwali.

Moglbys te foty zapdoac tutaj???

niestety niemoge.

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2007-01-15 22:24:18 ]

krzemowy robi wtrysk do swojego a mysle że on ze swoją wiedza mógłby uchylić rąbka tajemnicy

tycek nie jesteś w temacie... Silnik sie zajechał i jest na remoncie u Ś wróci może za kiedyś tam. Na tym filmiku jechał już na seryjnym wale. Ponadto napewno nie jest to jakaś gigantyczna wydumka. Miałem to w rekach ale rozebrać ma prawo tylko Ś.
A co do wtrysku to zdam relacje jak u mnie to chodzi. Pat sie troszke pospieszyła z fotą. ale relacja bedzie. pozdro

ruffi przeglądał byś poznańskie forum to byś wiedział ze silnik wrócił już jakiś czas temu spowrotem, wiem ze jeździ na seri wale, widac nie napisałem tego a czy tylko wydumki muszą napierdalać...popatrz na co to siedzi u mnie (obecnie w piwnicy) ale to nie mi już tu sie chwalić bo odbiegliśmy troszke od tematu

zapisalem fote, moze wstawie ?

To dziwne bo po rozmowie z Rudikiem w niedziele, wynikało że silnika niema. A co do foty to zaszczegam prawa autorskie