Kombi "92 sprężyny tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam fachowców. Przeczytałem chyba wszystkie tematy na tym forum i nic ciekawego dla siebie nie znalazłem. Mianowicie chodzi o to, iż dwa dni temu wymieniłem z tyłu sprężyny ponieważ autko siedziało. Powiem tylko tyle, kasa wywalona. Tyłeczek podniósł się bardzo mało i jestem nie pocieszony, gdyż linia progu do podłoża nadal nie jest prostopadła. Muszę jednak tu nadmienić, że autko służy mi do pracy i w bagażniku zawsze wożę jakieś 40 kg. I teraz pytanie do Was co zrobić by auto stało równo z przodem, nie zapominając o stałym obciążeniu bagażnika ok. 40 kg. Zaznaczam, że nie interesują mnie porady typu "podłóż gumy". Generalnie chodzi mi o zakup takich sprężyn, które podniosą mi "dupeczkę", czyli jakieś wyższe, czy jakieś takie. Teraz te nowe zakupiłem zwykłe nie wzmacniane. Pozdrawiam.

kup oryginalne sprezyny.

Cytat:
2007-01-13 21:17:32, borejek343 pisze:
Teraz te nowe zakupiłem zwykłe nie wzmacniane.

i tu jest pies pogrzebany kup wzmacniane do kombi a dupeńka bedzie bardfziej odstająca nawet przy 40kg nadwagi

ja tez mam ten problem....
tylko ze ja woze tak ze 100kg w bagazniku...
sa jakies podwujnie wzmacniane???

a moze wzmocnione sprezyny i twarde amory???
w malaczu kiedys przerabialem olejowe i bylo betonowo to moze w essim tez sie da

wzmocnione sprezyny+gazowe amory KYB

Zastanawiam się, czy te wzmocnione sprężyny są od nowości już trochę wyższe?

Cytat:
2007-01-14 10:34:32, borejek343 pisze:
Zastanawiam się, czy te wzmocnione sprężyny są od nowości już trochę wyższe?

Nie, sa one wykoinane z grubszego preta, dzieki temu autko siada wyzej. pzdr

no chyba ze wyakonac je na zamowienie, niedaleko kolo mnie jest zaklad gdzie dorabiaja sprzezynki,
robil ktos u siebie tak???

Ja mam oryginały i tył jest tak wysoko jak w pustym starze.
Troche to dziko wygląda jak sie porowna przod i tył.

a ile takie sprezynki wzmocnione kosztuja???
no chyba ze zamontowac orginalne i jakies amorki twardsze tak zeby przy wiekrzym obciazeniu tyl nie wlukl sie po ziemi

Cytat:
2007-01-14 12:27:31, michal_mlody pisze:
a ile takie sprezynki wzmocnione kosztuja??? no chyba ze zamontowac orginalne i jakies amorki twardsze tak zeby przy wiekrzym obciazeniu tyl nie wlukl sie po ziemi

sa chyba mniej wiecej w tej samej cenie co zwykle lub niewiele drozsze. najlepiej zapodaj kobinacje wzmocnione springi+twarde amory i bedzie gites