Bingo S4+Lovato losowe przełączanie :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie!

Posiadam Renault Megane I silnik E7J. Mam instalację Lovato + BINGO S4. Przebieg instalacji około 32 000 (2 lata).
Wszystko sprawuje się idealnie. Praktycznie od dwóch lat tankuje gaz i jeżdzę. Niestety mam dziwny objaw. Czasami centralka w aucie (mały kwadracik z przełącznikiem i diodami poziomu gazu) wyłącza się całkowicie (losowo) tak że pomaga tylko wyjęcie bezpiecznika i włożenie go spowrotem, a czasami podczas jazdy wyłączy się, załączy się sama i samochód wraca spowrotem na LPG (taki jakby reset). Wręcz jest to nie do zauważenia gdyż przy 2500 RPM proces jest prawie automatyczny Gaśnie centralka, jest benzyna, załączy się centralka i już jest na LPG. Co to może być? Dodam, że jest to rzadkość ale dzieje się tak coraz częściej. Filtr gazu nowy, nowe kable, świece NGK Vline oraz filtr powietrza.

Dziękuję za wszelkie rady.

Planuje wyciągnąć wtyczki ze sterownika oraz wyczyścić gniazdo bezpiecznika. Może gdzieś jakieś styki ? Ale czy nie pokasuję jakiś ustawień?

Rafal

Żadnych ustawień w kompie LPG nie skasujesz, szybciej może mu się poprzestawiać w "mózgownicy" od tych szopek.
Rzeczywiście na początek proponuję bardzo dokładnie przejrzeć wszystkie połączenia elektryczne, szczególnie masy.

Witam!
Sprawdź połączenia na zaworze parownika. Miałem podobne objawy i po wyczyszczeniu jak ręką odjął.
Pozdrawiam.