Wyceń autko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem czy wiecie ile teoretycznie są warte wasze autka mi wyszło że około 16 tyś zł a kupiłem go za trochę więcej wyceń swoje autko

Cytat:
2007-01-15 16:23:06, egoon pisze:
Nie wiem czy wiecie ile teoretycznie są warte wasze autka mi wyszło że około 16 tyś zł a kupiłem go za trochę więcej wyceń swoje autko

Ale tylko samochody od 1995 roku wzwyż

Ups tego nie sprawdzałem sorki

Seba bo do 95 sa bezcenne

Cytat:
2007-01-15 18:06:07, SENATOR pisze:
Seba bo do 95 sa bezcenne

aaaaa, to fakt ,

Che che, mnie wyszło ok. 12 tyś Za to można kupić 1/3 Daci Logan . Na pewno bym swojego klekota za tyle nie sprzedał, aby dołożyć i kupić nowe jeździdełko klasy "mocherowej".
Taka wycena jest rzeczą umowną. Jak szukałem mojego modelu łamagi przejrzałem około 16 takich aut. Niestety żadne z nich mi nie odpowiadało, ze względu na wady blaharskie/silnikowe/elektryczne/zawieszeniowe.
Najbardziej "utkwiła" mi Omega 2,5 TD '96 r. w "super stanie", sprowadzona z kraju legalnej marychy. Kosztowała tylko 11 tyś. Nic tam nie działało: klima, wyświetlacz, szyberdach, kierownica była tak wytarta, że miała dziury, poplamione wszystkie tapicerki łącznie z podsufitką, wgięty próg, rdza, brak listew, popękane wszystkie lampy z przodu i z tyłu, silnik tonął w mazi oleju, ledwo zipał, a po odkręceniu korka oleju pochlapało mi bluzę. Totalna tragikomedia. Zraziło mnie to niezmiernie do dalszych poszukiwań i sądziłem, że nie uda mi się nic ciekawego kupić.
Samochód, który kupiłem miesiąc później, pomimo rocznika, facet cenił sobie o wiele wyżej. Niewiele utargowałem, bo wiedział co sprzedaje, wszystko było udokumentowane, należycie działało i tak jest do dzisiaj.
Mimo wszystko uważam, że wycena na tej www jest prawidłowa dla auta w dostatecznie dobrym stanie.

Mi wyszło coś takiego:
Lineczka
Choć jakby przyszło do sprzedaży to raczej mogę zapomnieć
Choć przebieg jest oryginalny

Nie wiem kto układa te katalogi,

http://moto.wp.pl/wycena_k10.html?typnr=472

Ale auto warte ok. minimum 10 tys Euro według nich kosztuje 17 tys PLN....

Za moją bestie wyszło tyle ile dałem za nią rok temu, czyli 15,5k
Dobrze się nieraz dowartościować chociaż fakty mogą być inne.

Cytat:
2007-01-16 16:16:14, boogie pisze:
Nie wiem kto układa te katalogi, http://moto.wp.pl/wycena_k10.html?typnr=472 Ale auto warte ok. minimum 10 tys Euro według nich kosztuje 17 tys PLN....

Chyba jednak katalog nie kłamie, najwyraźniej tyle to jest warte.

A jeśli ktoś chce za starego strupa nie wiadomo ile, to już jego sprawa. W końcu ma do tego prawo, ale nikt nie ma obowiązku kupować

Pokazałeś jakieś łajno Immo.
Nie widziałem jeszcze tak taniej M5.

Zdrowa nie schodzi poniżej 30. Ale pomijam, bo to może być sprawa indywidualna.

Ja specjalnie pokazałem M5 z 1995 roku, a nie ma takiej w Polsce raczej, ja nie widziałem.
Miały pare zmian i różnic w odnieisieniu do wersji wcześniejszej. I te auta rynkowo kosztują ok. 10 tys Euro.

P.S.
Zerknąłem na fotki tej M5 za 20 tys PLN.
To auto ma komletnie nie oryginalny przód. Cały.
Zderzak od taniej zwykłej wersji auta, oryginał kosztuje 4500 pln.
Grill, maska, wszytsko.
Do tego kiepskie nieoryginalne felgi....
Porażka, jak zwykle przy takich cenach.

[ wiadomość edytowana przez: boogie dnia 2007-01-17 10:59:34 ]