MotoNews.pl
2 ZNOWU gaz w dół !!! (168320/0) - NT

ZNOWU gaz w dół !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mogilno
Oilgaz - 1,90
Orlen - 1,93

Poznań
JET - 2,21 -> 2,17

[ wiadomość edytowana przez: Gustaw6666 dnia 2006-12-10 13:01:25 ]

w bydgoszczy tez spadek

1,97 auchan
2,12 shell

Wołomin 1,97 (pod Warszawą) shell

Bena znowu tańsza
Neste 3,35/litr Pb 95
LPG Shell 2,17/litr
Fajnie się jeździ na benie

Cytat:
JET - 2,21 -> 2,17

niepolecam JETa... baaaardzo kiepski gaz.
jak zatankujesz na SHELLu to nie dosc, ze mniej spalisz, nawet o 1l/100 to autko zupelnie inczaej idzie... fakt, faktem na shellu przy malcie gazik ostatnio byl za 2,25

Zatankowałem ostatnio bene na JET. SYF DO KWADRATU. Z ropą była i zamuliło mi całe auto. Świece czarne do tego stopnia, że na jeden gar w ogóle przestała Łada chodzić (a auto nei należy do wybrednych i pojedzie właściwie na wszystkim na czym się da ). No, na tym się nie dało....

dwa tygodnie temu było 2.25,w zeszłym tygodniu spadło na 2.15
wczoraj tankowałem po 2.09
ceny z BP

pzdr

Mogilno
Orlen - 1,85
Oilgaz - 1,88

Poznań
Jet - 2,05

Cytat:
Poznań Jet - 2,05

tylko nie JET
wole podjchac doslownie na 2 strone ulicy i mam na orlenie za 2,07 lub kawalek dalej SHELL za 2,11

A tak w ogole w waszych miastach tez jest taka masa stacji?
np. mieszkam w dzielnicy osidlowej, bez wiekszej drogi. u mnie na 1 skrzyzowaniu przy markecie jest JET, ORLEN i tydz. temu oddali NESTE (wszystko w odleglosci 50m!). Jajby tego bylo malo, w odleglosci 1,5km jest 4xBP, STATIOL, SHELL.
Czyli w promieniu 1,5km mam az 9 stacji, czy to normalne????

Ja mam tak, że nie ważne w którą stronę skręce po wyjechaniu z placu bo nie dalej niż 1000m jest co najmniej jedna stacja LPG a mieszkam pod miastem

Zgierz woj. łódzkie
LPG-1.96

Co do Jeta to tankuję tam regularnie od lat, podobnie jak u Shella i nigdy się na nich nie zawiodłem. Co ciekawe jeden jedyny przypadek, ze silnik nie pracował poprawnie na gazie ( wolne obroty ) zdarzył mi się z gazem Orlenu zatankowanym przez super de duper uprzejmego sprzedawcę w hiper mega wypasionym czerwnym sweterku, który przy kasie niezawodnie zaproponował napój energetyczny w super cenie a skoro odmówiłem zakupu napoju to chociaz Prince Polo.
Całe szczęście, ze zanim dopadłem auto ze śrubokętem i kluczem do regulacji, zdązyłem ponownie zatankować u..... Jeta.

hmmm. a na ktorej stacji tankujesz konkretnie?
bo ja tankowalem przy selgrosie, na warszawskiej i ten sam syf. strzelal, kichal i spadek mocy. Zatankowalem na shell i jak reka odjal...
a na orlenie tez wciskali mi napoj

Zazwyczaj Warszawska ale przy Selgrosie tez zawsze było oki. Moze się naciąłeś na jakies resztki, kiedy podessało jakieś śmieci ze zbiornika.

kraków-1,89 zl/l. po przejechaniu 200km. zużycje 8,1 lpg/100trasa + miasto.Aż chce się śmigać tak tanio.

Ja sie śmiałem jak jeszcze ze trzy lata temu tankowałem LPG za 30PLN do dwulitrowego samochodu i jeździłem dobre trzy dni (oczywiście normalnej jazdy) hmmm to były czasy gazior po 1,3/litr i 100km = 13 zeta a potem rząd w ramach promocji paliw ekologicznych podniósł cenę do obecnego poziomu

Jeśli chodzi o JET to potwierdzam syf jakich mało i obsługa do bani, JET jest może nawet gorszy niż BP...

orlen augustów - 1,90

Cytat:
2006-12-12 08:37:07, Kamil_H pisze:
Zatankowałem ostatnio bene na JET. SYF DO KWADRATU. Z ropą była i zamuliło mi całe auto. Świece czarne do tego stopnia, że na jeden gar w ogóle przestała Łada chodzić (a auto nei należy do wybrednych i pojedzie właściwie na wszystkim na czym się da ). No, na tym się nie dało....

tyle stacji a wiecznie się czeka do lpg bo jakiś burak stanie leje paliwo a potem jakiś gupie punkty nabija a ja siedze i czekam az odjedzie wkońcu spod dystrybutora lpg

Cytat:
2006-12-20 01:50:11, rosck pisze:
tyle stacji a wiecznie się czeka do lpg bo jakiś burak stanie leje paliwo a potem jakiś gupie punkty nabija a ja siedze i czekam az odjedzie wkońcu spod dystrybutora lpg

gupie lub głupie ( jak kto woli ) punkty są akurat wszędzie tylko nie na Jet'cie.

Witam.
U mnie w jastrzębiu np. na shelu pb. 3.49 gaz 2.09. a u kolegi 2.07
ale mialem dzisiaj klienta na hamownię to u niego w czeladzi 1.89.
gdzie sens i logika?