| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2007-01-13 11:57:13 Witam zakładam alarm do omci bo denerwuje mnie już gmeranie jej w dziurce tak zza rogu chce ją otwierać z zaskoczenia tj. z pilota pytanko następujące jak działa rygiel czy będzie działał na normalnym alarmie tj. tanim. Które są to kabelki tj kolory do sterowania nimi, ale ryglem i klapa nic chce czegoś spalić, więc lepiej zapytać? Szukałem jest takich postów dużo, ale na taki temat nie znalazłem odpowiedzi |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-01-13 13:46:33 a w sujie sie podlacze, bo taki mi sie przypomnialo czytajac to odnosnie centralnego. Mam taki przypadek:
otwieram od kierowcy, otwiera sie wszystko za wyjatkiem kufra, otwieram z kufra otwiera sie wszystko, to samo jest oczywiscie z zamykaniem. Dodatkowo w ogole mi nie dziala zamek wlewu, musze go recznie otwierac i zamykac z kufra Choc tu zapewne silniczek poszedl, bo kabelki wygladaja na podlaczone. Za to za cholere nie wiem jak dobrac sie do zamka kufra. Obejrzalem, ale jakos nie widze jak i ktoredy ida kabelki Pewnie jakis sie odpial i dlatego sie nie otwiera i zamyka, a moze to cos innego?
wyszukiwarka mi nie pomogla w tej materii ![]() |
chasiek Omega A 2.0 kombi GL Sulejówek/Warszawa | 2007-01-13 20:27:41 A ja właśnie podłaczyłem sterownik bezprzewodowy zamka centralnego. Czyli po polsku to otwierania samochodu z pilota, ale bez alarmu.
I mam takie spostrzezenia, otwiera sie, zamyka sie, ale nie zawsze. Rozebrałem dzisiaj drzwi kierowcy (ps: prawie musiałem złamać obramowanie plastikowe rygla) zeby dobrac sie do silniczka zamka i kabli. I tak, posprawdzałem kable, prąd jest, przeczysciłem styki i ok. Ale nadal raz to zadziała, raz nie zadziała. Jak zamykam normalnie kluczykiem w drzwiach kierowcy, to wszystkie drzwi, bagaznik i wlew sie zamykają. Ale jak robie to z pilota to wygląda na to, że silniczek centralnego w drzwiach kierowcy nie ma dość siły by wypchnąć rygiel do góry. Po prostu po kliknieciu pilotem, drzwi sie zamykają, ale juz nie otwierają (gdyż rygiel wysuwa sie do połowy i dalej juz nie ma siły, a centralka odbiera to za opór i ponownie zamyka zamki). Czy otwiera sie do połowy i błyskawicznie sie zamyka. Próbowałem poluzowac mechanizm rygla, ale nic. Samego silniczka praktycznie wyjąc sie nie da, bo po pierwsze nie ma tam dostępu, a do śrub zupełnie. Nie wiem czy to wina samego silniczka, czy tez prądowa sprawa. Nie wiem czy kupowac za 40zł silniczek z uciągiem 8kg na allegro. |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2007-01-13 22:57:25 ja zainstalowałwem niedawno TEN
polecam! obsługuje centralny zamek pięknie rygluje i współpracuje z fabrycznym alarmem zamontowanym w aucie.mam immobiliser,domykanie szybek i fajne pilociki.i co najważniejsze dwa alarmy |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-01-14 09:39:26
kolego spróbuj wyregulowac luz na ciegiełkach od centrala może za bardzo jest naciągnięty. druga możliwa przyczyna ze albo masz zamek w drzwiach juz na ostatnich tcn=hnieniach i trzeba go wymienić albo nasmarowac. winna czesto tez jest wyrobiona spręzyna. pozdr |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2007-01-14 13:03:29 Ok założyłem a teraz jeszcze jak podłączyć otwieranie centralnego klapy tylniej i gdzie podłączyć z krańcowego drzwi najlepiej do lampki tylko którędy idą te kable, po którym słupku |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2007-01-14 22:59:33 Nie działa ten rygiel. Centralny zamyka ale ryglowanie nie działa. Klapa mi działa zamyka tylko chce podłączyć osobny kanał na zamek w klapie tylnej i mogę to przy sterowniku zrobić tylko który to jest a mam funkcje otwierania z pilota samego bagażna. |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2007-01-14 23:06:32 A takie buty
Dzis joz niechce mi sie studiowac schamatow to i niepomoge na ta chwile. |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2007-01-17 20:10:45 czy jest ktoś kto może znaleść dla mnie to podłecznie alarmu i centralnego tak żęby działał Rygiel tj po pierwszym zamknięciu od razu rygiel |