| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
godzi 126p Rzeszów | 2003-05-29 18:48:49 Witam. Mam pewnien problem z moim maluszkiem. Otóż odpalam go bez zadnych problemow i na wolnych obrotach tez chodzi bez problemu, ale gdy dodam gazu obroty zamiast wzrastac, spadaja, az do zgasniecia silnika. Podejrzewam, ze to cos z gaznikiem, ale nie znam sie na tym tak dobrze jak wielu z was i dlatego prosze o pomoc. Napiszcie co moze powodowac takie objawy. Z gory dziekuje za wszystkie rady. |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-05-29 19:01:59 Pierwsza i podstawowa sprawa to co to jest za gaźnik? Seria od wieków nie czyszczona czy może "tuning". Jeśli to pierwsze po polecam wymyć i wyregulować gaźnik. Możliwe że masz rozregulowany pływaczek i nie masz dostatecznie dużo paliwka. W przypadku "tuningowanego",...... Sam nie wiem!! Może być to samo co w serii. Pozdrawiam i efektywnej pracy życzę!! |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-05-29 19:28:19 a może go zalewa?? świece ok (jest iskra??), w dobrym momencie?? (kąt wyprzedzenia zapłonu) |
godzi 126p Rzeszów | 2003-05-29 23:15:22 Zobaczymy jak to bedzie. Jutro rozkrece gazniczek i wszystko sie okarze. Mam nadzieje, ze wybrne z tego o wlanych silach i obedzie sie bez wizyty w warsztacie. |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2003-05-29 23:26:40
mnie tez to czeka i na sama mysl dostaje gesiej skorki wrrrr boje sie rozkrecac gaznik,bo nie wiem czy bede go w stanie zlozyc, a jak powykrecam dysze to nie za bardzo wiem jak sie gaznik w df ustawia, ale kidys bede musial odczytac te hieroglify z ksiazki napraw |