Pytanko o dźwięk w kokpicie po wyłączeniu wszystkiego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdy kończę jazdę, wyłączam wszystko wyjęciem kluczyka. W samochodzie słychac jeszcze długo ciche brzęczenie (szum) z okolic panela z radiem.Nigdy nie doczekałem się ciszy. Gdy wsiadam po czasie to nic nie słychać Potem sytuacja się powtarza.

W tym panelu jest taki silniczek nie wiem do czego. W niektórych modelach wyłancza się od razu a w niektórych po 30 minutach. U mnie jest wogóla jazda bo chodzi cały czas. Wymieniłem już ten panel a mimo to silniczek nie przestaje chodzić.

Jest to wiatraczek od klimy, jest to jak najbardziej normalne pod warunkiem, że się wyłącza, wiem, że w e-39 często ulega to awarii i się nie wyłącza (a powinien po ok 30minutach).

Najlepszse jest to, że ja wymieniłem cały panel bo stary sam chciałem przerobić i go spaliłem, a mimo to się nie wyłancza. Więc to chyba gdzieś indziej leży wina. Nie znam się na tym ale jest to wkurzające. Jak kupiłem samochód to miałem słaby akumulator i co chwile się rozładowywał. Teraz mam od pół roku nowy i narazie jest ok.

a od czego zależy długość działania tego wiataczka? bo u mnie wyłącza sie po ok 10 min.

Witam
Mogę coś dodać od siebie w sprawie tych dźwięków z kokpitu. Faktycznie jest to na 100% wiatraczek klimatyzacji i tak jak ktos wspomniał ulega on często awarii. Osobiscie przez ten wiatrak(który sie prawie nie zamykał)miałem troche problemów ze swoją Betą - do tego dochodziła wiecznie paląca się lampka podświetlenia schowka (o czym nie wiedziałem)co w konsekwencji notorycznie doprowadzało do zużycia akumulatora(szczególnie zimą). Skończyło się tym że dwukrotnie immo fabryczny zablokował mi samochód i rozkodował 2 klucze(jeżdże teraz na kluczu sewisowym). Pomijając fakt kosztów związanych z wizytami w serwisie jest to wk....... jące. Nie bardzo wiedzieli jak mi pomóc oczywiscie proponowali co chwila podłączanie do komputera za oplatą ok 400 zł. Zdzierstwo. Dopiero kolega elektryk samochodowy znalazł przyczynę - właśnie ten wiatrak i lampka schowka. Lapmkę odłaczył na wiatraczek zamontowal przekażnik i teraz jest ok. wiartak wyłącza sie po ok 2 min. Dlatego radze zamontowac sobie takie cóś aby uniknąć kosztów i nerwów z tym związanych
Pozdrawiam

hej u mnie jest to samo tylko okolo 2-3 do 3 min i nic z tego sobie nie robie i chyba powinno tak byc jak dluzej to juz pewnie lipa

Witam.
A u mnie ten dziwny dźwięk wyłącza się po około 30 sekundach...
Czy to dobrze, czy za szybko...?

a mi sie czasem wyłącza a czasem wogole, przychode rano do auta i brrrrrrrrr, akumulator jest mimo to ok