GAZ i MK5 - dziwny dzwiek...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witka,
czy też macie że przy przechodzeniu z benzyny na gaz , słychać taki dzwięk jakby przelewało się woda po rurce ?
Czy to normalne ?
Bo chyba zawsze po przejsciu na gaz słysze taki dzwiek z pod przedniej maski .

A jaka to instalacja LPG?

Oj nazwy nie znam ale taka na 1-wtrysk o ile dobrze mowie
A firmy nie znam
Slychac taki dzwiek ale przez chwile .

Hyhy, ja też się już wsłuchiwałem, ale mi się wydaje że u mnie ten dźwięk dochodzi z tyłu, więc pewnie z baku... u mnie w momencie przechodzenia na gaz przkaźnik wyłącza pompę i pewnie wtedy chlupie. Też mam 1.4 '92 z LPG.

A no to dobrze wiedziec ze to nie tylko u mnie , czyli zapewne jest to normalne , przynajmniej w tym modelu...

WItam. ja mam 1,4 LPG '92 i żadnych niepokojących dźwięków nie zaobserwowałem więc nie wiem o jakie "przelewanie" chodzi. byłem u gazownika na ustawieniu gazu bo za dużo mi palił i teraz to już wogóle fajnie sie jeździ. Nie wiem co to może być u Ciebie

A powiedzcie mi co to za kabalek idzie do silnika albo filtra powietrza, , jest tak wciśniety mocniej ale raz mi on wypadł , po włączeniu wentylacji strasznie smierdzialo gazem dlatego nie uzywalem wentylacji , po przyjezdzie do gazownika wlasnie okazalo sie ze ten maly kabelek 'sie wyslignal'' i wystarrczylo go na nowo wcisnac tam gdzie jego miejsce, wycieku nie bylo tylko chcialbym wiedziec co to za kabelek ?

Nie przerabialem na gaz w garazu lecz w firmie tym sie zajmujacej

siemka ja tez slusze od czasu do czasu taki dzwiek ale tylko przy odpalaniu i wydaje mi sie ze to płyn w nagrzewnicy do ten dzwiek dochodzi wlasnie z tamtad. pozdro