Czujnik cisnienia oleju ZETEC 1,6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niemoge znalesc nigdzie na forum gdzie wlasciwie znajduje sie ten czujnik bo mi sie wydaje ze jest on w bloku silnika po lewo od filtra oleju, pytam poniewaz po wlaczeniu zaplonu nieswieci sie kontrolka oleju obok ladowania na desce rozdzielczej zaroweczka jest ok bo strawdzalem
I czy wie ktos ile to moze kosztawac bo na fod.sklep.pl niemoge tego czujnika znalesc

Miałem podobny przypadek, pomogła wymiana czujnika. Za czujnik dałem 11 zł.
A czujnik znajduje sie obok filtra oleju.

Mam dokładnie to samo. Muszę najpierw sprawdzić żaróweczkę. Jak się do niej dostać? Miałem wyjęte zegary, ale nijak nie szło ich rozłożyć... Ta skrzyneczka liczników jest jakoś sklejona ?

PZDR

Cytat:
2007-02-03 16:52:41, Tcharkovsky pisze:
Mam dokładnie to samo. Muszę najpierw sprawdzić żaróweczkę. Jak się do niej dostać? Miałem wyjęte zegary, ale nijak nie szło ich rozłożyć... Ta skrzyneczka liczników jest jakoś sklejona ? PZDR

Masz w poradach lub w tuningu opis jak rozebrać przy okazji zmiany podświetlenia

Cytat:
2007-02-03 16:52:41, Tcharkovsky pisze:
Mam dokładnie to samo. Muszę najpierw sprawdzić żaróweczkę. Jak się do niej dostać? Miałem wyjęte zegary, ale nijak nie szło ich rozłożyć... Ta skrzyneczka liczników jest jakoś sklejona ? PZDR

Lepiej zdejmij przewód od czujnika i do masy go jak żarówka świeci to znaczy że ona jest OK a jak nie to wtedy bedziesz się martwił jak do niej się dostać.
Żaróka jest w takim plastiku jak wyjmiesz zegary do ten plastik przekręcasz w prawo lub w lewo (nie pamiętam) i wyjmujesz razem z żarówką.

Tak jest z tylu schowany ale znajdziesz go wkladajac reke z prawej strony silnika (jak stoisz przeodem do auta) i najlepiej zalatw sobie nasadowke chyba 24 i dasz rade go wykrecic. Bo zwyklym kluczem to bardzo ciezko.

Cytat:
2007-02-03 17:27:24, Pitt35 pisze:
Lepiej zdejmij przewód od czujnika i do masy go jak żarówka świeci to znaczy że ona jest OK a jak nie to wtedy bedziesz się martwił jak do niej się dostać. Żaróka jest w takim plastiku jak wyjmiesz zegary do ten plastik przekręcasz w prawo lub w lewo (nie pamiętam) i wyjmujesz razem z żarówką.

Dzięki. Tak zrobię.