MotoNews.pl

Espero 200HP :) i pytanie o odcinke

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Przy jakich dokladnie obrotach w silniku 2.0 nastepuje odciecie paliwa ?

---

A teraz sie pochwale. W koncu doszedlem ze swoim autem do porozumienia. Pod tym linkeim jest wykres z ostatniego hamowania i kilka zdjec:
Espero 200HP

Taka moc uzyskalem przy 0,75 bara a auto bede stroil przy 1 barze. Mialem go stroic dzisiaj w nocy ale kolo 21 spadl pieprzony snieg Pod koniec wykresu widac ze jest jakis problem z afr poniewaz moment za szybko opada w dol, ale to jest do opanowania przy strojeniu.

Pozdr
Jadzwin

jadzwin Twoje espero jest dla mnie Bogiem zapodaj jakis filmik

Gratulowałem, ale powtórzę !!!

Ten Zwyrol umnie krzesać moc

Na razie to jest dramat z tym sniegiem bo na suchym na trojce zrywam przyczepnosc
Pozatym jestem w pol drogi i zrobie filmik jak bedzie prawdziwa moc Ale najpierw musze rozwiklac zagadke odcinki u mnie
A najlepiej wogole odcinke przesunac na 7000

Pozdr
Jadzwin

[ wiadomość edytowana przez: Jadzwin dnia 2006-12-29 00:27:39 ]

Ciekawe ile ten silnik wytrzyma z turbina?

Chodzi ci konkretnie o moj silnik ? Dokladnie 320 konie i 450Nm wytrzymuja tloki i korby ktore zalozylem
A na tej turbinie i glowicy co mam tyle nie osiagne wiec szacuje ze okolo 60-70kkm bez wiekszych problemow auto pojezdzi.
Zreszta to auto z turbo jedzi juz ponad dwa lata wiec jakiegos stresu nie ma.

Pozdr
Jadzwin

[ wiadomość edytowana przez: Jadzwin dnia 2006-12-29 00:46:46 ]

no panowie, nikt nie jest chetny podkrecic do odciecia swojego 2,0. Moj na zlocie nexii odcial rowno przy 7000obr (licznikow ) ( slyszalem ze powinno byc przy 6750 obr ) . Ale ja mam 1,5 to sie pewnie nie liczy

No wlasnie 1.5 sie nie liczy

Pozdr
Jadzwin

chcialem tylko zauwzyc ze chyba na tym forum sa same stare kapelusze ktore nigdy nie widzialy wskazowki obrotomierza przy koncu skali

ja zamykam obrotomierz, ale po 6000 auto juz wcale nie ciagnie wiec nie ma sensu

Moje gratulacje . Chetnie zobacze filmik jak to chodzi

W życiu bym nie podejrzewał że Z TEGO SILNIKA można uzyskać TAKĄ moc! Jestem w szoku! ...i pełen podziwu że Ci się chciało w to inwestować

super wynik.... jak na silnik 8V naprawdę niezły rezultat....

tak jak koledzy czekam na jakiś filmik

BOMBA!!!

Daj znać jak pojawisz się na jakimś zlocie, musze to zobaczyć.

Trzymam kciuki za dalszą walkę.

Moj 1,5 odcina przy 6000.... Ciekawe czemu sa takie roznice przy odcieciach?

ja tez .... po prostu gleba szczęki na maxa. jestem pelen podziwu i fajnie ze w koncu 200hp, a po tym co pisales mysle ze mozna sie nastawiac na ponad 240?

to z ktorego biegu bedziesz ruszal, z czworki ?

Za pieniądze wsadzone w TEGO potwora.. kupiłbys 3 inne esperaki.. dobrze mówie?

A tak wogóle GRATULUJE zapału i ambicji i efektów twojej pracy

Witam,

Z ta odcinka to dziwna sprawa bo zaczal mi odcinac przy 6100
A jestem przekonany ze kiedys spokojnie do 6500 dochodzil. Problem jest taki ze na 1 i 2 biegu nie nadazam zmieniac
A tak powaznie to musi dochodzic chociaz do tych 6500.
Jest jakis problem z ECU bo przy dojciu do 6100 obrotow otwiera wtryskiwacze na 20ms . No nic po nowym roku bede szukal przyczyny. A co do kasy to pewnie malo nie poszlo ale na hobby sie nie oszczedza

A co do dalszych planow na zime bedzie musialo 240 koni styknac, a na wiosne sa bardzo ambitne plany. Powiem tyle ze glowica 16V lezy juz w piwnicy gotowa do montazu. Musze jeszcze tylko do wiosny dorobic sie porzadnego elektronicznego zaplonu na 4 cewkach i wywalic ta parszywa kopulke.

Pozdrowienia
Jadzwin

pytanie ile to połyka oranżady na setkę, bo pewnie i na tym kolega nie oszczędza

Jak jezdze do pracy na codzien to pali mniej niz seria poniewaz drastycznie obnizylem dawke startowa.
No chyba ze wcise wtedy duzo ale tak ma byc
Bo albo bedzie spall paliwo albo tloki i zawory

Pozdr
Jadzwin