Gdzie mozna wyważyć silnik??????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powiedzcie mi gdzie w okolicy Bielska-Białej albo Katowic mozna wywarzyć silnik cały czyli korby tłoki wał koło docisk. Bo chciałbym to zrobić ale niewiem gdzie

Piszemy ortograficznie i po Polsku bo potem nikt nie może tematów znaleźć w wyszukiwarce!

[ wiadomość edytowana przez: Poochaty dnia 2005-01-26 13:49:49 ]

Podłączam sie do tematu, gdyby ktoś wiedział gdzie to robią w Poznaniu, lub okolicach. Pozdro

jak Ci ktos wywazy caly uklad korbowy to daj znac bo jeszcze takiego nie spotkalem. A samo kolo zamachowe we Wroclawiu mozna wywazyc za 50zl.

Pan Kus w Niepolomicach pod Krakowem wywaza waly korbowe. tloki i korby trzeba statycznie wywazyc.

statycznie wywazyc czyli ze korby i tloki maja taka sama mase?

Najlepiej jak masy częsci korbowodu wykonujące ruch posuwisto zwrotny będą miały taką samą masę i części wykonujące ruch obrotowy będą miały taką samą masę.

Ps. Wie ktoś jaki stopień wyrównoważenia powienien mieć silnik malucha??

Cytat:
2005-01-26 14:05:46, yapko pisze:
Pan Kus w Niepolomicach pod Krakowem wywaza waly korbowe. tloki i korby trzeba statycznie wywazyc.

a masz może jakis nr. tel do tego faceta??

Silnik malucha ma być wyważony czy też nie doważony na 30% . Przy takim rozłożeniu mas pracuje podobno najspokojniej. Jest taka mądra książka która to wszystko opisuje ale niestety nie pamiętam autora. Pozdrawiam.

Jan Kuś & Wiesław Kuś
32-004 Staniątki 503
Tel. 012-281-88-81
Małopolskie

odkopuję celem zapytania:

gdzie w centralnej Polsce wyważają wał korbowy z kołem zamachowym od 126p?

Wwa Lenartowicza bodajze, ale tam sie raczej nie skusza na maluchowskie graty...

Wwa: krasnobrocka, parowcowa, białołęcka - wszystkie zakłady "autoszlifu"

chcialem odswieżyc temat i napisac ze w autoszlifie w warszawie obojetnie ktorym niewyważaja walu wraz z kolem do malucha, ponoc jest to wal a wywazalny, dzwonilem takze do P. Kusia i tez to samo mi powiedzial, ze nie da sie wywazyc walu korbowego wraz z kolem zamachowym w maluchu, mozna dynamicznie wywazyc kolo zapachowe z dociskiem,oraz statycznie korby/tloki.
To wszystko co mzna zrobic z ukladem korbowo tlokowym w malcu...

to tak dla potomnych...

pzdrv

A ja tydzień temu do Wawy na Krasnobrodzką zawiozłem wał z malucha i koło zamachowe i powiedzieli zeby dowieźć docisk to wyważą bez problemu.

Cytat:
2007-02-28 12:13:15, stachu_poznan pisze:
mozna dynamicznie wywazyc kolo zapachowe

WOW
Wiem - literowka

Cytat:
2007-02-28 13:00:29, qbass pisze:
A ja tydzień temu do Wawy na Krasnobrodzką zawiozłem wał z malucha i koło zamachowe i powiedzieli zeby dowieźć docisk to wyważą bez problemu.

no mi to samo w zeszlym roku zrobili

wazne zeby potem skladac docisk kolo i wal tak samo

Cytat:
2007-02-28 13:00:29, qbass pisze:

ja dzwonilem wczoraj, i powiedzieli ze nie zrobia tego....

Żuraw- to nie literówka

Dajcie tytuł tej mądrej książki co w niej piszą, że nie można wyważyć bo się chętnię doszkole. Swoją drogą to interesujące, że większość twierdzi że się nie da a ktoś to jednak robi?

to ja musze sie przyjżeć mojemu silniczkowi, ponoc coś tam jest wyważone napewno koło zamachowe z dociskiem, korby są polerowane wiec pewnie też wyważone, musze tłoki oblukać albo zważyć i zobaczyć jak wyglada sprawa wału

Dynamicznie maluchowskiego wału nie da sie wyważyc! Przynajmniej ja nie widze fizycznej możliwości.