Felgi do Corolli e9 na poważnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dobra zabieramy się do pracy i szukamy felg do mojej Corolli.
Przeglądałam różne oferty na allegro i doszłam do wniosku, że muszę kupić coś ze ślaska - boję sie kupować felg w ciemo. Nie wierzę w słowo "stan inealny". No i pewnie będę musiała kupić letnie oponki.
Kolega podesłał mi linka z ładnymi felgami w normalnej cenie - co o tym sądzicie: KLIK mi się bardzo podobają. Ciekawe czy faktycznie wyglądają tak jak na zdjęciu

Z kolei tutaj mamy jadną przetartą KLIK i chyba nienajlepszej firmy... z kolei cena tez jak najbardziej OK.

Plisss pomocy - nie wiem jak się do tego zabrać.

jak dla mnie to te drugie ładniejsze

Cytat:
2006-12-29 19:37:47, Suchy pisze:
jak dla mnie to te drugie ładniejsze

popieram, drugie są zdecydowanie fajniejsze

tez za drugimi jestem

Drugie już sprzedane...
Szukam dalej.

A wejda Ci alusy 14' do bryczki? Ja na 13' mam opony 175 i jak 3 osoby z tyłu siedza to na wybojach ocierają o nadkola a amory i spreżyny nowe.

Cytat:
2007-01-02 08:40:21, mirwin pisze:
A wejda Ci alusy 14' do bryczki? Ja na 13' mam opony 175 i jak 3 osoby z tyłu siedza to na wybojach ocierają o nadkola a amory i spreżyny nowe.

trzeba będzie niższy profil kupić, ja mam chyba 165 i jest spoko, zero otarć.

Ronal z tego co pamiętam to dośc dobra firma
no i made in germany

175 jest na profilu 65 jeśli chodzi o 13' felgę ale jak założysz np. 185 na felgę 14' (tj. 2.5 cm większą) to nie wiem jaki profil powinnaś mieć. Te autka sa i tak sztywne a przy małym profilu to bedzie w środku jak w traktorze. A nie wiem czy autko nie będzie mułowate bo masz tylko 75 kM a szersza opona to większe opory toczenia. Dobrze by było jakbys mogła pojeżdzić sobie trochę na takicm zestawie i wtedy oceniłabyś co to warte. Moim zdaniem szerokie opony sa ekstra ale do samochodów powyżej 100 kM i ze wspomaganiem. Jednak żeczę miłych wrażeń.

Cytat:
2007-01-02 09:08:31, mirwin pisze:
175 jest na profilu 65 jeśli chodzi o 13' felgę ale jak założysz np. 185 na felgę 14' (tj. 2.5 cm większą) to nie wiem jaki profil powinnaś mieć. Te autka sa i tak sztywne a przy małym profilu to bedzie w środku jak w traktorze. A nie wiem czy autko nie będzie mułowate bo masz tylko 75 kM a szersza opona to większe opory toczenia. Dobrze by było jakbys mogła pojeżdzić sobie trochę na takicm zestawie i wtedy oceniłabyś co to warte. Moim zdaniem szerokie opony sa ekstra ale do samochodów powyżej 100 kM i ze wspomaganiem. Jednak żeczę miłych wrażeń.

nie pocieszyłeś mnie. Muszę pogadać też z Wernerem choć wiem co powie...

Jakie ET powinny mieć felgi do mojego autka??
aha znalazłam rozmiar na jakim jeżdżę teraz: 155/80(?) R13

[ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2007-01-03 08:47:42 ]

155 to chyba zimówki bo tez takie mam, nominał do tego autka to 165

Cytat:
2007-01-03 09:30:48, mirwin pisze:
155 to chyba zimówki bo tez takie mam, nominał do tego autka to 165

zimówki i letnie... zaglądałam na letnie bo zimówki takie zostaną a letnie będą 14-tki.

bardzo proszę o pomoc!

Dziś wypatrzyłam 2 rodzaje ładnych felg w bardzo kuszących cenach. Pierwsze to felgi OZ >>KLIK<< w dość ciekawym kolorze, ET 36, sprzedający z Chorzowa a wiec blisko mnie
Drugie felgi wyglądają tak >>KLIK<< ET 35 lub 36. Prócz bdb stanu mają 2 plusy: pierwszy to taki że sprzedaje je gościu z forum PasswordJDM a drugi że dałoby się coś "uszczknąć" z ceny Niestety nie wiem z jakiej firmy są felgi i czy jat to w miarę dobra firma.
Pytanie do Was moi drodzy jakie ET powinny mieć felgi tak dobrze pasowały mojej corolli??
HELP!

Nie znam sie na felach, ale myślę, że chyba te drugie lepiej by pasowały.

mi się najbardziej podobały te.
Z tych ostnich to OZ'a. Choć jeśli świecą tak samo na sucho jak na zjęciu -zmoczone, to zainwestowałbym w jakiś papier ścierny i to zmatowił

Najlepsze te OZ polaris.

Cytat:
2007-01-15 19:21:21, Talus pisze:
mi się najbardziej podobały te. Z tych ostnich to OZ'a. Choć jeśli świecą tak samo na sucho jak na zjęciu -zmoczone, to zainwestowałbym w jakiś papier ścierny i to zmatowił

Po to ludzie poleruja pucuja autka, felgi itp. zeby sie swiecily a ty chcesz papierem

Ja nie lubie, żeby mi coś przesadnie błyszczało. A ta farba, to prawie lusterko...

Cytat:
2007-01-15 22:17:39, Talus pisze:
Ja nie lubie, żeby mi coś przesadnie błyszczało. A ta farba, to prawie lusterko...

Do lusterka to im malo . Jak lusterko to trzeba farbe zdzierac i polerowac np.

No ale lux, kazdy lubi po swojemu , A madzia napewno zrobi dobry wybor

P.S te ozetki to sie tak swiecic nie beda, tu od lampy blyskowej tak sie wydaje

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2007-01-15 23:16:15 ]

polerować, albo chromować felgę