O LPG raz jeszcze...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Temat nie związany bezpośrednio z Ładą, ale przypuszczam, że większość z nas ma instalacje LPG. Temat "czy warto zakładać instalację" wraca z uporem jak spór o ustawę antyaborcyjną i urosło wokół niego mnóstwo mitów. Tak naprawdę jednak niewielu z nas zna dobrze temat. Warto więc chyba przeczytac ten tekst:

http://www.landrover.pl/lpg/lpg.htm

Dobry namiar na informacje o funkcjonowaniu instalacji LPG. Druknalem sobie i bede studiowal w wolnej chwili.

Pozdrawiam,
Przemek

Świetny temat dla kogoś kto tak jak ja chce założyć instalację.
DZięki za namiar Egon.

Pozdrawiam, Stegienny

nie znam si ena gazie ale mam w swoim bolidzie i wiem jedno jezdzi sie duzo duzo taniej jezdzilem ostatnio do Łeby to wiem ze cały przejazd wyszedł mnie ok 110 PLN to jest ok 1000km

Dzięki za linka.
Fajny artykuł. Wreszcie ktoś wyjaśnił co i jak
Pozdro.

Cool! Po regulacji (wedlug artykulu) zuzycie gazu w mojej Nivce spadlo do 12l/100 km .

Witam.
Sorry za odbieganie od tematu, ale mój problem dotyczy gazu, a w zasadzie pojemności zbiornika. A mianowicie wczoraj pojechałem na stacje paliw Orlen i zatankowałem gaz. Niby wszystko normalne, ale zbiornik jaki mam założony w miejscu koła zapasowego ma pojemność cieczy 46 litrów, a wczoraj zatankowałem 41,6 l gazu. CZy to możliwe? Czy stałem się ofiarą oszustwa?
pozdrawiam Misiek

Nie koniecznie Cię oszukali! Może zacieły Ci się zaworki w butli i zatankowałeś gaz aż do ostatniego zaworka zaraz przy wlewie! Sprawdż to bo troche lipa jak coś takiego jest. Kolega miał taki przypadek w poldku. Może to akurat to.

Od strony technicznej zbiorniki LPG maja srednia sprawnosc i mozliwosc napelniania w wysokosci 80%. To oznacza, ze pojemnosci Twojego zbiornika, moglbys maksymalnie zatankowac 36,8 litra gazu. 41,6 litra oznaczaloby sprawnosc 90,43%. To jednak za duzo.

Pozdrawiam,
Przemek

Proponuję zajrzeć tu:
Przestroga dla uzytkowników lpg
To link do forum fso ak.Jest w tym watku kolejny link do forum ptk,gdzie jest adres i namiary na gościa z instytutu miar i wag i w razie podejrzenia o oszustow mozna się z nim skontaktować i podac adres stacji,a oni juz to sprawdzą
Pzdr Grzesiek