Xenon zamiast H4. Co o tym sądzicie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
KLIK

Potrzebna mi opinia kogoś kto ma jakieś pojęcie w tym temacie. Kolega chce to zamontować w swoim aucie i zwrócił się z tym tematem do mnie. Pomijam fakt potrzeby montowania spryskiwaczy reflektorów, bo to oczywiste. Ale jak to będzie funkcjonować. Sprzedawca reklamuje produkt jako uniwersalny, ale czy tak jest naprawdę? Nie ma znaczenia kształt lustra, szkła samego reflektora? Zastanawiam się czy wogóle jest potrzebne lustro i czy jego obecność nie będzie powodowało dodatkowych niepożądanych odbić światła.

z tego co wiem to to sie powinno montować tylko do szkieł gładkich ale więcej info może znajdziesz tutaj

Samopoziomowanie bez tego możesz przeglądu nie przejść.

Link

przede wszystkim problem w lampach na H4 jest taki, że produkują dość dużo światła rozproszonego - co przy bardzo mocnym żarniku ksenonowym dyskwalifikuje taki reflektor

Jakbyś założył do zwykłych lamp to by ci wszędzie świeciły a najmniej na drogę dlatego że jeżeli lampy nie są gładkie lub nie ma soczewek to światło przez prążki na szkle będzie się rozpraszało..........można np spolerować szkło lub założyć soczewkę............
aczkolwiek z drugiej strony są xenony fabrycznie montowane np w volvo lub lagunie 2 i one mają poprostu gładkie lustra i dobrze to świeci..........