| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-05 12:54:12 Panowie proponuje powołać wśród nas grupe paru osób które w najbliższym czasie postara sie zrobić wszystko aby postarać się o białe zegary do naszych esperynek Ja sie zgłaszam do takiej gruopy i już od wczoraj działam z duzym wysilkiem. m.in. przeszukuje net, szczegolnie niemieckie strony o tuningu, jade wjutro do Tunign Centrum zagadac na temat białych zegarów w ich demo carze. napisalem juz do nich wiadomosc w tej sprawie. Innym sposobme moze byc porozmawianie z czlonkami espero.com.kr czy jakos tak, w sprawie tych zegarow moze im wyslemy kase a oni nam wsyla pare sztuk paczka lotnicza Kolejna sprawa moze byc spoktanie sie na przyklad u Pycela w ktorys weekend (osoba nei pjest przypadkowa) i rozmontowanie jakis zegarow (moga byc moje) i kombinowanie w kilka osob jak by to zrobic. Mam kilka pomyslow, stad tez wolalbym sei z kims psotkac osobiscie, a Pycel dlatego, ze on umie dobrze rozmownotwac ten caly szajs Kolejne propozycje prosze wpisywac ponizej. Moje pomysly to jak na razie: 1. zaadaprowanie zegarow z samochodu spokrewnionego np Lanosa 2. rozmontowanie zegarow przerysowanie, wykonanie odpowiednich projektow i stworzenie nakljek w jakiejs firmie ( BARDZO PROSTE WBREW POZOROM MOGE Z KIMS OMOWIC NA KONSULTACJACH TELEFONICZNYCH BADZ OSOBISTYCH) 3. Sprowadzenie bialychz egarow z koreii 4. Sprowadzenie bialych zegarow z niemiec 5. Zaadaptowanie calego budzika zegarów od Lanosa. Ot co, czekma na propzycje i mozliwosc spotkania z Pycelem |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-05-06 00:09:37 Witam.
Po pierwsze chciałem się ze wszystkimi przywitać.... i to na tyle. Część osób (o moderatorze nie wspominając Tak sobie czytałem tegoż posta i pojawił się pomysł (naszczęście tylko pomysł) zrobienia białych zegarów w Tuning Centrum. Ponieważ znam tą firmę dość dobrze, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że z całą pewnością tańszą alternatywą będzie jednak ściągnięcie zegarów z Koreii, Egiptu a nawet dorzecza Amazonki. Co jak co, ale ceny to on mają zaporowe |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-05-06 11:05:47 Koreance specjalnie zrobili wklęsłe zegary, by nawet nikt nie pomyslał żeby w "limuzynie" zakładać białe tarcze |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2003-05-06 11:08:08
Mam na to dwa sposoby : albo folia się podda albo potrzebne będzie nacięcie (coś jak w stożku). Malować nic nie mam zamiaru. |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2003-05-06 12:01:33 Naklejanie naklejek odpada - po pierwsze ta wklesłość jest za duża i folia sie nie podda bez deformacji, po drugie nacinanie bedzie wyglądało nieciekawie. Pozatym w nocy bedzie g..o nie podświetlanie - przecie w nocy świecą cyferki a w białych mają być czarne. Inne auta tez mają wklęsłe - przy zakładaniu białych wywala sie całe oryginalne tarcze i zakłada nowe płaskie białe. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-05-06 12:16:17 |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-05-06 12:31:31 to jest najbardziej przerobine espero jakie widzialem
|
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-05-06 14:19:31 Razem z Lasombrą poprosiliśmy o jakiekolwiek rozwiązanie tego problemu, naszych braci z dalekiego wschodu:
Zapytanie o białe zegary na forum koreańskiego Klubu Espero... |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2003-05-06 14:55:06 Co do wkleslosci naszych zegarow to nie widze problemu zeby ja pominac jest naprawde niewielka wiec nie ma duzego wplywu. Jako podklad pod folie proponuje przezroczysta czesc od zwyklej teczki do przenoszenia np. podan czy tym podobnych rzeczy(nie mam tu na mysli tzw. kondonkow) dlugosc osiek w zegarach jest taka ze powinna wystarczyc do zamontowania wskazowek trosze wyzej niz jest to przewidziane przez producenta.
Co do skanowania zegarow i zrobienia z nich negatywu sprawa nie jest taka prosta (cyferki powychodza krzywo i nieladnie) po takim skanowaniu trzeba je ladnie obrobic w programie graficznym i wydrukowac nawet na zwyklej drukarce atramentowej. Sitodruk nie wydaje mi sie tu niezbedny. |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-06 17:11:38 HEHE a ja działa oto efekty:
Byłem w Tuning Centrum i oni robią białe zegary do espero ale.... ich cena to 250 zł Po drugie rozmaiwałem dziś z jednym panem w spraiw białych zegarów i on powiedział ze sobie je obejrzy i jutro mi powie, ale podejmie sie tego jesli bedzie miał zamowien na okolo 20-25 kompletów W kazdym badz razie dzialam dalej |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2003-05-06 23:50:32 Kurde a co oni to zlotem pokrywaja???
Gdybym byl grafikiem .... (melodia ze skrzypka na dachu Podejrzewam, ze koszt zrobienia takich nakladek to ok 30 zl z kosztami folii, amortyzacja plotera, skanera i kosztem zakupu licencjonowanej wersji jakiegos tam programu. reszta to "koszty wlasne" firmy od bialych zegarow. |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2003-05-06 23:57:08 hehe biale zegary kosztuja w korei 25.000 czegos tam |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-05-07 18:54:38 byc moze kosztuja tez 45.000 czegos tam |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-05-07 18:57:11 z opisu wynika ze beda pasowac 아반떼용 스피드 계기판 제품은 단종되었습니다^^ 새로운 제품이 출시되면 즉시 등록 하도록 하겠습니다^^ |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2003-05-07 20:30:07 DOBRE |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-05-07 22:20:17
Proponuję Łukasza Z koreańcami od dawna mailuje. Więc jest z nimi w dobrej kolektywie |