Poszukiwana Carina E z halogenami - Kraków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jako że zaczął się mglisty sezon, wypadałoby uruchomić swoje lampki
W związku z tym poszukuję kogoś z Cariną E wyposażoną w fabryczne halogeny z Krakowa lub okolic, kto nie boi się wyjąć halogena i pozwolić mi porównać przyłącze z moim.
Mam dwa oryginalne halogeny Hella, ale dwa różne gniazda na nich i nie wiem, czy do Helli były dwa rodzaje gniazd, czy mam jeden z Helli, a drugi z Koito Muszę jeden kabelek z gniazdem dokupić, ale nie wiem czy mam zamawiać do japończyka Koito, do angola Koito, czy do angola Hella (bo takie kombinacje występowały w Carinie)
Trochę głupio tak jeździć z jednym halogenem
Pomożecie ?
W ASO sprowadzą mi co będę chciał, ale zwrotów nie ma, ale na tym cholernym kabelku brak jest part numbera Nie chcę ryzykować zakupu dwóch kabelków
Chyba że ktoś wie, jak to z halogenami było ?
Że też zachciało mi się wsadzać Hellę do japończyka...
Pozdro.

Ja bym odpuscil sobie dodatkowe koszty i podlaczyl to na stałe z niewielkim naddatkiem kabelka na wyjecie przy wymienie żarowki.

Odpada. Z założenia ma być tak, jak fabryka przewidziała
Niech przydzwonię gdzieś halogenem i trzeba go będzie wyjąć... Kable ciąć i izolować ? Nieee... to nie w moim stylu
Pozdro.

Ps. Kafi ! Ty zdaje się masz lampki Koito ? Kiedy zawitasz w moje okolice ?

Postaraj sie o takie,jakie przewidziala fabryka albo nastaw sie na to jakie halogeny szybciej da sie kupic w razie "rabunku".

Mam takie jak fabryka przewidziała, tyle że... do angola
Nówki, kupione okazyjnie za niewielkie pieniądze.
Jak mi je dmuchną to mam jeszcze gdzieś zaślepki
Pozdro.

Ja moge wyciągnąc ze swojej halogen któryś i fotkę strzelić i wkleić jak chcesz u mnie są Koito halogeny , u mojego ojca są Hella i tez moge wyciągnąć i ofotkowac z tymze on własnie nie ma tych kabli z gniazem bo miał dokładane halogeny i tak tylko dla ozdoby są włozone narazie

a przeciw złodziejom to wydaje mi sie ze lepiej zamiast zwykłej srubki wkręcić srubkę na imbus juz wtedy bedzie ewentualny amator cudzej własnosci twardszy orzech do zgryzienia , ja tak zrobiłem , dałem długą srubę imbusową i jeszcze od tyłu dodatkową nakrętkę

A ja moze sie dolacze to pytania perzanka i zapytam ale tez o moje halogeny, bo ni cholera nikt nie ma i nie wie gdzie do kupienia....
chodzi oczywiscie o corollce E-10

Cytat:
2006-11-29 08:43:31, sterciu pisze:
Ja moge wyciągnąc ze swojej halogen któryś i fotkę strzelić i wkleić jak chcesz u mnie są Koito halogeny ,[...]

Super !
Będę dźwięczny (nie pierwszy już raz ) jakbyś opstrykał ze wszystkich stron to ustrojstwo z kabelkiem i gniazdo na tym kabelku żebym mógł porównać dokładnie co i jak. Fotki możesz mi kopsnąć pocztą w jak najlepszej rozdzielczości cobym się mógł jakichś detali dopatrzeć.

Cytat:
a przeciw złodziejom to wydaje mi sie ze lepiej zamiast zwykłej srubki wkręcić srubkę na imbus juz wtedy bedzie ewentualny amator cudzej własnosci twardszy orzech do zgryzienia , ja tak zrobiłem , dałem długą srubę imbusową i jeszcze od tyłu dodatkową nakrętkę

Mam taki sam patent, a dodatkowo z każdej strony (od łba i od nakrętki) solidna podkładka sprężynowa, żeby byle śrubokrętem nie odkręcili
Pozdro.

Jak ja bym chciała mieć takie problemy...
W mojej nie ma jak zamontować halogenów. Producent nie przewidział, że auto może jeździć w zawiesistej mgle, po ciemku w terenie niezabudowanym, wzdłuż Wisły i rzeczki o nieznanej mi nazwie, toczącej ścieki z garbarni...
Ostatnio przemieszczałyśmy się, bo jazdą to trudno nazwać, ok. 15 km głównie na 2. biegu.
Aleśmy się umordowały !!!

nie martw się... producent przewidział taką okoliczność dopiero w 1997 roku, więc o dobre 10 lat za późno...

ja zamówiłem halogenki, ale dopóki ich nie zapłacę, to ciiiii

a potem się będę chwalił

pzdr

oki to ja jutro popstrykam kilka fotek bo dziś za bardzo nie miałem kiedy

A nie da rady tak zamontować halogenów żeby możn a ja było tylko wyciągnąć po zdemontowaniu zderzaka? Lubie hardcorowe rozwiązania

Perzan, co to za patent z tymi podkładkami sprężynowymi?

Pzdr

Cytat:
2006-12-02 11:52:22, MisiekII pisze:
A nie da rady tak zamontować halogenów żeby możn a ja było tylko wyciągnąć po zdemontowaniu zderzaka? Lubie hardcorowe rozwiązania

Faktycznie, hardcore. Da się spoko, jakaś żywica czy cuś i siedzi na stałe. Zamiast śruby dać nita np. zrywanego i nie ma mocnych
Ale ja nie lubię czołgać się do wymiany żarówki

Cytat:
Perzan, co to za patent z tymi podkładkami sprężynowymi?

Kupiłem sprężynówki, ale nie zwykłe z jednym nacięciem, tylko takie z kilkoma zadziorami w środku. Od zewnątrz dałem podkładkę zwykłą, tą sprężynówkę, w to wszystko śrubę i skręciłem aż soki poszły ze zderzaka. Później w ramach kontry od tyłu poszedł taki sam zestaw podkładek i nakrętka na to wszystko.
Pozdro.

ja Ci wszystkie zdjęcia o które prosiłeś przesłałem ?? bo ja juz nie pamietam jak coś to wal które jeszcze potrzebujesz

ja w sobotę biorę się za montaż... ze wstępnych przymiarek wygląda że będzie trochę rzeźbienia, i dużo możliwości wykazania się...

ale może będzie kul

pzdr

Cytat:
2006-12-14 21:11:03, sterciu pisze:
ja Ci wszystkie zdjęcia o które prosiłeś przesłałem ?? bo ja juz nie pamietam jak coś to wal które jeszcze potrzebujesz

Tak, mam wszystkie.
Dzięki
Wysłałem Ci jeszcze prośbę o średnice
Pozdro.

Cytat:
2006-12-14 22:12:56, Perzan pisze:
Tak, mam wszystkie. Dzięki Wysłałem Ci jeszcze prośbę o średnice Pozdro.

a to zaraz przejrze skrzynkę bo musiałem nie zauwazyć , zaraz wkleje tutaj

EDIT
Wysłem e-maila ale sam do siebie nie wiem jak ja to zrobiłem ale juz sie poprawiam i wklejam fotkę z zaznaczonymi srednicami jedna to 48mm a druga to 40mm

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-12-14 22:20:52 ]

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-12-14 22:21:15 ]

Dzieki bardzo.
Może w weekend uda mi się powalczyć z kluczami przy lampkach
Pozdro.

Cytat:
2006-12-14 22:17:05, sterciu pisze:
[...] wklejam fotkę z zaznaczonymi srednicami jedna to 48mm a druga to 40mm

Nareszcie się do nich dobrałem
I... wielka kicha. Moje średnice to odpowiednio: 49mm i 59mm
Ponadto u Ciebie wygląda jakby zęby były wszystkie takie same (te 3 zaczepy od dekielka), a u mnie jeden jest zdecydowanie większy niż dwa pozostałe
Cholera, mam dwa dekielki identyczne w swojej konstrukcji, mają identyczne oznaczenia, dokładnie tą samą długość kabli, są wzajemnie wymienne, a kurde mają różne gniazda na kablach
I bądź tu człowieku mądry, co zamówić...
Zgłoupiałem deczko.
Pozdro.

to powiem Ci ze nie wiem , wychodzi ze są to od anglielsiej wersji chyba halogeny , ten co ja Ci fotki robiłem to był Koito japoński