| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2006-11-28 20:17:25 Ja bym odpuscil sobie dodatkowe koszty i podlaczyl to na stałe z niewielkim naddatkiem kabelka na wyjecie przy wymienie żarowki. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2006-11-28 20:49:20 Postaraj sie o takie,jakie przewidziala fabryka albo nastaw sie na to jakie halogeny szybciej da sie kupic w razie "rabunku". |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-29 08:43:31 Ja moge wyciągnąc ze swojej halogen któryś i fotkę strzelić i wkleić jak chcesz u mnie są Koito halogeny , u mojego ojca są Hella i tez moge wyciągnąć i ofotkowac z tymze on własnie nie ma tych kabli z gniazem bo miał dokładane halogeny i tak tylko dla ozdoby są włozone narazie
a przeciw złodziejom to wydaje mi sie ze lepiej zamiast zwykłej srubki wkręcić srubkę na imbus juz wtedy bedzie ewentualny amator cudzej własnosci twardszy orzech do zgryzienia , ja tak zrobiłem , dałem długą srubę imbusową i jeszcze od tyłu dodatkową nakrętkę |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2006-11-29 11:39:09 Jak ja bym chciała mieć takie problemy...
W mojej nie ma jak zamontować halogenów. Producent nie przewidział, że auto może jeździć w zawiesistej mgle, po ciemku w terenie niezabudowanym, wzdłuż Wisły i rzeczki o nieznanej mi nazwie, toczącej ścieki z garbarni...
Ostatnio przemieszczałyśmy się, bo jazdą to trudno nazwać, ok. 15 km głównie na 2. biegu.
Aleśmy się umordowały !!! |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-11-29 11:43:35 nie martw się... producent przewidział taką okoliczność dopiero w 1997 roku, więc o dobre 10 lat za późno...
ja zamówiłem halogenki, ale dopóki ich nie zapłacę, to ciiiii
a potem się będę chwalił
pzdr |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-29 19:07:22 oki to ja jutro popstrykam kilka fotek bo dziś za bardzo nie miałem kiedy |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-12-02 11:52:22 A nie da rady tak zamontować halogenów żeby możn a ja było tylko wyciągnąć po zdemontowaniu zderzaka? Lubie hardcorowe rozwiązania
Perzan, co to za patent z tymi podkładkami sprężynowymi? Pzdr |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-12-04 20:22:57
Faktycznie, hardcore. Da się spoko, jakaś żywica czy cuś i siedzi na stałe. Zamiast śruby dać nita np. zrywanego i nie ma mocnych
Ale ja nie lubię czołgać się do wymiany żarówki
Kupiłem sprężynówki, ale nie zwykłe z jednym nacięciem, tylko takie z kilkoma zadziorami w środku. Od zewnątrz dałem podkładkę zwykłą, tą sprężynówkę, w to wszystko śrubę i skręciłem aż soki poszły ze zderzaka. Później w ramach kontry od tyłu poszedł taki sam zestaw podkładek i nakrętka na to wszystko. Pozdro. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-12-14 21:11:03 ja Ci wszystkie zdjęcia o które prosiłeś przesłałem ?? bo ja juz nie pamietam jak coś to wal które jeszcze potrzebujesz |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-12-14 21:21:45 ja w sobotę biorę się za montaż... ze wstępnych przymiarek wygląda że będzie trochę rzeźbienia, i dużo możliwości wykazania się...
ale może będzie kul
pzdr |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-12-14 22:12:56
Tak, mam wszystkie. Dzięki
Wysłałem Ci jeszcze prośbę o średnice
Pozdro. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-12-14 22:17:05
a to zaraz przejrze skrzynkę bo musiałem nie zauwazyć , zaraz wkleje tutaj
EDIT Wysłem e-maila ale sam do siebie nie wiem jak ja to zrobiłem ale juz sie poprawiam i wklejam fotkę z zaznaczonymi srednicami jedna to 48mm a druga to 40mm
[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-12-14 22:20:52 ] [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-12-14 22:21:15 ] |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-12-14 22:42:16 Dzieki bardzo.
Może w weekend uda mi się powalczyć z kluczami przy lampkach
Pozdro. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-01-18 04:30:30
Nareszcie się do nich dobrałem
I... wielka kicha. Moje średnice to odpowiednio: 49mm i 59mm
Ponadto u Ciebie wygląda jakby zęby były wszystkie takie same (te 3 zaczepy od dekielka), a u mnie jeden jest zdecydowanie większy niż dwa pozostałe
Cholera, mam dwa dekielki identyczne w swojej konstrukcji, mają identyczne oznaczenia, dokładnie tą samą długość kabli, są wzajemnie wymienne, a kurde mają różne gniazda na kablach
I bądź tu człowieku mądry, co zamówić...
Zgłoupiałem deczko.
Pozdro. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-01-21 22:18:01 to powiem Ci ze nie wiem , wychodzi ze są to od anglielsiej wersji chyba halogeny , ten co ja Ci fotki robiłem to był Koito japoński |