| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-01-21 12:03:05
|
jango Jelenia Góra | 2007-01-21 12:08:06 Tak. Mikser jest dedykowany dla tego samochodu. |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2007-01-23 00:21:44 To że krokowiec otwiera się bardzo mocno nie musi świadczyć o niewydolności parownika (chociaż może). Rownie dobrze może to być zapchany filtr, niedrożny przewód miedziany lub wielozawór. Nie napisałeś jaki przebieg ma ten reduktor ani jaki typ elektroniki gazowej masz w aucie. Piszesz o ustawieniach aktuatora w liczbie kroków więc wynikało by że to coś zaawansowanego, a jednocześnie o ręcznym registrze. Dziwne trochę bo ręczny register towarzyszy prostej eletronice sterującej. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-01-23 08:35:20 Po kilkukrotnym przeczytaniu całego wątku dochodzę do wniosku, że ten reduktor to jeden z tych nielicznych, gdzie odkręcenie śruby czułości, tą czułość zmniejsza. Ktoś kiedyś już pisał o podobnym przypadku, że regulacja działa odwrotnie. Świadczy o tym opisane zachowanie instalki: odkręcasz czułość = zmniejszasz wydajność (wzrost pozycji krokowego), oczywiście mogę się mylić, bo nie znam tego reduktora ale takie odnoszę wrażenie.
Wątpliwości Gondoljerzego również i mnie zastanawiają, ale prawdopodobnie register został tu zastosowany dla ograniczenia podciśnienia działającego na reduktor (niestety autor nie napisał jaki to typ elektroniki LPG). Skręcenie bypasu na maksa nie jest jakimś niepokojącym zjawiskiem (na pewno nie mówi nic o zbyt dużej wydajności reduktora), wiele reduktorów (mój również) nie wymaga użycia bypasu, a reduktor mam do 100 KM - silnik 90 KM. Myślę, że jednak porządna regulacja załatwiłaby sprawę. |