Wysokotonowce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupował ktoś coś takiego do essiego? http://www.allegro.pl/item155448955_tweeter_philipsa_vw_seat_opel_ford_orginae.html
Chce to umieścić obok oryginalnych szerokopasmowych głośników.
Tylko zastanawiam się nad wtyczka skąd ją wezme.
Potrzebuje coś ekstremalnie taniego a słyszałem że te philipsa nieźle grają. Jeśli to są takie same jak ma brat w Omedze to były by super

Polecam. Jak za swoja cene to rewelacja. Kiedys kupilem z 6szt po 5szl/szt i byly przebojem u moich znajomych w autach - musialem dokupic
Jak na update CA za 15zl to rewelacja.
Pozdrawiam
Kamyk

Kamykgdy-a gdzie je zamontowałes??

W zeszłym roku kupiłem podobne za 8 zł za szt. zamontowałem obok oryginalnych w przednich drzwiach i jestem zadowolony slychać wyraźną róznicę. (oczywiście nie jest to rozwiązanie dla audiofili)

Generalnie 2 lub 3 pary zamontowalem znajomym na podszybiu w miejscach na glosniki 10cm i jedna pare wstawilem w plastiki od lusterek ale w/w plastiki byly plaskie wiec nie bylo z tym problemu.
Pozdrawiam
Kamyk

na wiosne bede prawdopodobnie zmieniał cały zestaw na przodzie. Te głośniki szerokopasmowe, które są z przodu dają jakąś tam "góre" ale to jeszcze nie jest to czego bym oczekiwał. To mialo by być rozwiązanie na jakieś max pół roku bo już taki jestem że lubie coś zmieniać. Skłoniło mnie do tego jak posłuchałem dźwięku w nowej(10 lat) omedze mojego brata. Tam też podobno są philipsy.

ja gwizdki mam zalozone u gory slupka lekko pod kontem i jest dobrze.

mógłbyś wrzucić fotke? czy masz zrobione tak jak na tej fotorelacji co jest już na forum?

Cytat:
2007-01-18 18:39:09, Kajteknr1 pisze:
mógłbyś wrzucić fotke? czy masz zrobione tak jak na tej fotorelacji co jest już na forum?

Czy ja mam to zrobic?

jak byś był tak uprzejmy

pozdrawiam

ok zalatwione masz tylko ze jutro bo aktualnie nie posiadam
tylko niewiem czy mam tak jak gdzies jest opisane bo to moj wlasny patent sam wymyslilem i sam zrobilem a fotorelacji niewidzialem.

[ wiadomość edytowana przez: RYBA23 dnia 2007-01-20 22:59:50 ]

ok ok, wielkie dzięki, nie śpieszy mi się z tym, poprostu chciał bym zobaczyć jak inni to robią, narazie nie mam własnej koncepcji.. po wypłacie (już coraz bliżej ) pomyśle o nowych glośnikach.

umie to jest to tak zrobione

[ wiadomość edytowana przez: RYBA23 dnia 2007-01-21 12:27:33 ]

[ wiadomość edytowana przez: RYBA23 dnia 2007-01-21 12:30:18 ]

dzięki!!

bardzo fajnie i co najważniesze,przynajmniej dla mnie - bez wielkiej rzeźby,

u siebie zrobie tak samo

pozdrawiam

mi wydlalo sie to najleprzym wyjsciem. i wszystko mnie kosztowolo 10 zl i jestem zadowolony.

Ja polecam FIRSTY. kupiłem je po 9zł (za dwa) i są sporo lepsze Xplody które wozi kumpel. A co do podłączenia to wystarczy kabelki wcisnąć pod wtyczkę głośnika i hulają

a jak przeciagnąć kable z drzwi do słupków?.. głupie pytanie może.. ale tam jest taka wtyczka dziwna fordowa.. w to wchodzić ?

Cytat:
a jak przeciagnąć kable z drzwi do słupków?.. głupie pytanie może.. ale tam jest taka wtyczka dziwna fordowa.. w to wchodzić ?

ja zrobilem w niej maly otworek w samym srodku i tamtendy przeciagnolem przewodziki i jest spox

Cytat:
2007-01-23 12:42:14, ESSOCHOLICY pisze:
ja zrobilem w niej maly otworek w samym srodku i tamtendy przeciagnolem przewodziki i jest spox

potwierdzam, najlepiej powiekszyc otwor ktory tam jest wiertarka na tyle zeby przejsc z przewodem, potem tylko przeciskasz przez ten gumowy rekaw i juz jestes w srodku, ostatnio to wlasnie robilem