| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-01-30 16:11:36 Bardzo przykro to słyszeć Współczucia - ale neimartw sie bedzie dobrze.
Duzo moze być przyczyn, np: 1) wspomniany wydech. 2) podczas udezenia coś sie któeś wtyczki eletryczne porozpinały (ale nie dokońca) wiec w końcu załąpuje. 3) przesunoł sie bak i przygioł jakieś rurki paliwowe ... Wiecej teraz tropów nie mogę wymyślić ... moze napisz wiecej ajk to sie zachowuje. Pozdrawiam i jesteśmy z Tobą. Misio |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2007-01-30 19:11:20 Dobrze że jesteś cały i auto jakos zbytnio nie ucierpiałao.
Sprawdz rozrusznik ,moze sie cos poluzowało. Sonda nie ma wpływu na odpalanie na 100%! Posprawdzaj wszystkie wtyczki, cewki i bezpieczniki te główne.Nie wiem jak w twoim , ale ja mam w skrzynce bezpiecznikowej(tej w komorze silnika) taki główny bezpiecznik i kiedys mi sie poluzował i tez dochodziłem dlaczego auto nie pali. Sprawdz ![]() |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-30 21:54:27 Rozrusznik jest ok. Kręci od razu tylko jakoś załapać nie chce. |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-01-30 23:23:46 czyli jednak podstawa zapytac sie o zdrowie,
miejmy nadzije ze bedzie ok. belka od haka napewno przyjela sporo na siebie ale ja to widze w taki sposob ze prawdopodobnie beda chcieli ci wyplacic calosc, bo sporo tego bedzie , jak juz cos z podloga masz ale to chyba dla ciebie lepiej, bo jak to jest , mozna wziasc kaske i zostawic autko sobie?? w zasadzie z odpalaniem to sprawdz aparat kopulke, ale stawiam, na cos z bakiem pompa,paliwa ewentualnie rozrusznik dostal mocny wstrzas co do volvo trzeba bylo jej powiedziec, a dlaczego pani maz przyspieszal i jeszce go pani zagadala, i sie zagapi
dobrze ze nie ona prowadzila bo jeszce by powiedzial ze to twoja wina |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-01-31 10:36:24 ze zdjęć w profilu nie widać specjalnie mocnych uszkodzeń, ale skoro odrzuciło Cię na 15 metrów i pękł Ci fotel to znaczy że samochód przyjął energię całą karoserią co nie wróży dobrze na przyszłość...
BTW z reguły "dupy" są twarde i słabo się odkształcają. |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-01-31 10:44:28 , no to niezle, odszykujesz troche na lato
a tak , a propo , patrzylem na te cenniki i nie bylo zadnej roznicy miedzy wersja na/gt i wyposazeniowa, ??? czy to mozliwe, przeciez jak ktos dopstanie bo slimaku, i chlodnicy klimy, to przeciez troche wiecej powinno mu sie nalezec, nie wyobrazam sobie sytuacji , w ktorej ktos robi sobie regeneracje slimaka , doklada IC , sprawia ze klima chodzi jak nowa, i nagle wyplacaja mu tak jak za NA ,???? |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-31 10:49:47
Zewnętrznie niby oK ale to dlatego, że belka haka przyjęła większość siły uderzenia. Ale dzięki temu poszła też podłoga. Kurde nie mam aparatu bo zrobiłbym więcej fotek |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-31 10:52:51
A jakie cenniki? gdzie to jest? No ale niestety jeśli wypłacają za całe auto to biorą pod uwagę cenę giełdową. Dlatego nawet jak zaliczą mi autko do kasacji to i tak je zrobie ze względu na silnik i na to, że kocham te auta. mam dwa ale jakbym był milionerem to chyba kupiłbym więcej żeby odszykować |
Mortek HF MEMBER Renault Megane II Tarnów | 2007-01-31 11:49:09
Witam Przykro czytac takie posty, wiem cos na ten temat bo niektorzy wiedza ze tez w lecie mialem podobna sytuacje, z tym ze mnie nie odrzucilo na 15 m a mialem dosc powazne uszkodzenia wlacznie ze zlamana podloga w bagazniku. Podziwima Cie chlopie za zapal z jakim podchodzisz do tej sprawy, u mnie byla krotka pilka, orzeczono szkode calkowita i tyle, pozbylem sie auta na zlomowisku i to bylo na tyle. Teraz mam troche inne podejscie do picowania bryki, poniewaz Accenta probowalem zrobic po swojemu w miare swoich mozliwosci, mialem tam nowe alu z nowymi oponami, zrobiony wydech ultera, przyciemnione szyby, sportowa kierownice itd., ale to wszsytko pryslo w ulamku sekund. Teraz jezdzac golfem 4 badz co badz bardzo wdziecznym autkiem do tuningu, stracilem caly zapal, poniewaz to co czlowiek wlozy w autko i czas i pieniadze, moze bardzo szybko obrocic sie w zlom. Pisze tylko o moich odczuciach i niemam zupelnie zamiaru Cie do niczego zniechcecac, ale ja widzac moje zniszczenia stweurdzilem ze juz nie dojde do ładu z tym autem i sie go pozbylem, choc dojechalem nim o wlasnych silach na zlom Zycze Ci wytrwalosci i z odbudowa auta i do walki z ubezpieczlna bo nie bedzie to latwe, wiem cos o tym, mi udalo sie pozbyc auta w tej cenie jakbym go sprzedal na gieldzie jako oczywiscie bezwypadkowego wiec wyszedlem na 0 liczac cene giedlowa za rocznik a nie liczac dolozonej do niego kasy. Mam jeszcze alu do sprzedania wiec mysle ze jeszzce dodatkowy 1000zl wpadnie Jeszcze raz zycze powodzenia i przepraszam ze post troche nie na temat
Pozdrawiam Marcin |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-02-02 13:24:13 Dzwoniłem do rzeczoznawcy i w przyszłym tygodniu pojade do niego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A tak na marginesie to zgadnijcie ile jest czasu na zgłoszenie szkody. Mnie zatkało - 3 lata |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-02-02 20:27:16 a to nie on powinien do ciebie przyjechac, tak zebys nie ruszal samochodu i nie jechal nim do niego
|
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-02-02 21:49:47
A no niestety nie. Mówił, że musze być osobiście - przynajmniej w siedzibie ubezpieczalni. Chyba, że po to aby sie umówić. Ale auto jest na chodzie więc pojade może uda sie coś szybciej załatwić bo chce to juz miec za sobą. Musze sie umówić z blacharzem i rozejrzeć za elementami do tuningu optycznego parę fajnych już znalazłem Oczywiście nie do Scoupe ale flex w ręke, spawarka w drugą i jazda!!!!!
Aha i wyczaiłem dzisiaj, ze tłumik musiał się zerwać w środku bo napier.... przy odpalaniu. Panowie co możecie polecić ze sportowych wydechów w miarę realnych cenach??? W końcu mam nadzieje że dostane za orginał. |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-02-03 09:08:28
ty ale ty mo jasno powiedziales ze samochod nie nadaje sie teraz do jazdy ![]() , chyba potem nie chcesz byc stratny na tym jak okaze sie ze dadza ci jakies grosze a podloga poszla w fale, ja wiem jak wygladala felicja "tyl" w ktora sie wbilismy u niego prawie nic nie widac a my przodu nie mielismy wiec rob jak chcesz |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-02-03 09:16:30
Wiesz troche nie bardzo mogą mi dać "jakies grosze" bo to że autko jeździ to nie znaczy że jest ok.A o tym, ze nadaje się do jazdy to świadczy choćby fakt, ze glina nie zabrał mi dowodu. A jak mnie wkur... to zawsze moge oddać autko do ASO i dać im rachunek. Ale z tego co sie do tej pory doliczyłem to na 99% bedzie szkoda całkowita ale ja go i tak poskładam Najważniejsze, ze koła pozostały na swoim miejscu |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-02-03 18:35:46 a jakbys go oddal do aso, to oni by wezwali kolezke z ubezpieczalniu, i na 100 % byla by calkowita, zreszta w kazdym warsztacie przy kilku rzeczach uszkodzonych w starych autach tak robia,
jak samochod nie jest ostro walniety , to zawsze myslalem ze to zloty interes, bo naprawde mozna sobie odszykowac auto |