Kto pomoże? Uszczelka pod głowicę - mam numer - jaki silnik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jak w temacie. Siadła mi uszczelka pod głowicą. Płyn sączy się na zewnątrz. Szukam oryginalnej uszczelki Forda w dobrej cenie. Koleś ma cos takiego tylko nie wiem czy zapasi do mojego silnika. Oznaczenia katalogowe tej uszczelki to 6830399. Ma 4 zęby cokolwiek to znaczy. Można do tego jakoś dojść? Zadzwoniłem do serwisu i doweidziałem się tylko, że to część do aut z rocznika 1981 - 99. Nie byli w stanie mi powiedzieć do jakiego motoru. Ktoś potrafi to rozszyfrować po numerze? I jeszcze jedno pytanko. Czy zawsze trzeba planować głowicę przy wymianie uszczelki? Podłączam fotkę:

[ wiadomość edytowana przez: zarbi dnia 2007-01-23 10:48:31 ]

Nie lepiej kupic w sklepie i mieć pewność.. Z tego co się orientuje cena jest podobna, tzn. 25-30zł i masz 100% pewnosci ze bedzie pasić..
A ta aukcja opisana jest tak ze nie wiadomo o co chodzi..

skoro od roczników 81-99 to prawdopodobhnie chodzi o 1.3 OHV bo ta uszczelka nie wygląda na uszczeklke do CVH dlatego pewnie to jest do OHV. ale pewnosci niemam

to uszczelka do 1,6D

Dzięki za info. Zakupiłem właśnie w sklepie - 49 zł niemieckiej firmy Goetze. Mam nadzieję, że będzie równie dobra jak oryginał. Poczytałem trochę literatury na temat wymiany uszczelki i jednak poszukam fachowca do tej roboty

tak przy wymianie uszczelki musisz splanowac glowice inaczej cala robote diabli biora ze soba
Co do tych naciej to z tego co wiem i pamietam to jest oznaczenie grubosci uszczelki