Parownik-reduktor -gdzie kupic nowy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
mam instalacje Elpigaz,nie jest zla,lecz padl mi parownik (a przynajmniej tak mi sie wydaje).
Czy ktos wie ile kosztuje takie urzadzenie i gdzie mozna je kupic??Modelu parownika nie znam,auto ma 5.2L pojemnosci.

Jakieś 400 zł.

Dzieki za odpowiedz...a nie wiesz gdzie mozna kupic parownik i czy sa do nich jakies zestawy naprawcze??

Zestawy naprawcze ciężko dostać. I czasem ich cena powoduje nieopłacalnośc regeneracji.

A zakup parownika - to zależy od regionu. Nie spotkałem się jeszcze z wysyłkowa sprzedażą.

Bez problemu mozna dostac zestaw naprawczy u naszego dystrybutora: Bukowscy ze Szczecina, maja strone www.bukowscy.com, szkoda wymieniac caly reduktor bo moze to tylko membrana albo uszczelka...Koszt: zestaw od 70 do 150 PLN, reduktor okolo 350 - 500 PLN, raczej przygotuj sie na te wieksze kwoty przy silniku 5,2 musisz miec spory reduktor

O, dzięki za linka. Na pewno się przyda "zagazowanym"

Cytat:
2004-05-09 01:10:08, szczegol pisze:
Bez problemu mozna dostac zestaw naprawczy u naszego dystrybutora: Bukowscy ze Szczecina, maja strone www.bukowscy.com, szkoda wymieniac caly reduktor bo moze to tylko membrana albo uszczelka...Koszt: zestaw od 70 do 150 PLN, reduktor okolo 350 - 500 PLN, raczej przygotuj sie na te wieksze kwoty przy silniku 5,2 musisz miec spory reduktor

www.bukowscy.com

Witam!
Odrana siedze i czytam o parownikach/reduktorach i doszedlem do wniosku ze musze zrobic swoj.
Problem: nieda sie wyregulowac obrotow na LPG

Tak wiec znalazlem super opis jak to zrobic: ZOBACZ

znalazlem tez to: Orginalny zestaw naprawczy ...

i teraz jedno małe pytanko czy w tym zestawie jest wszystko czego potrzebuje? i czy to jest napewno orginał?

DZIEKI

Witam
Odnośnie parownika (reduktora) to najtaniej jest na allegro (koszt wysyłki to zazwyczaj 10 zł)
Mój wyniusł mnie 230 zeta (LOVATO) z przesyłką
Cóż u mnie zaspiewali sobie 370 + 50 za zamontowanie więc zaoszczędziłem troszke kasy
Wielu sprzedawców ma własne zakłady montujące instalacje i napewno doradzą co powineneś wybrać
Możesz wysłać im fotke i potem dryndnąć opisując dokładnie co potrzebujesz. (napewno z zaznaczeniem o pojemności silnika, modele od 2 lub 2,5 litra ) do 300 zeta cała operacja
Oczywiście jesli reduktor nie jest stary to można wymienic same membrany to max 100 zeta (ale tu troszki więcej pstrożności na allegro, membrany powinny być dokładnie takie same jak te wyjęte z reduktora, przyjżeć się dokładnie fotkom żadnych zielonych czy czerwonych membran )
Pozdrawiam

To wszystko co udalo mi sie odczytac na moim reduktorze:

LOV.TEC
67R-0192006
CLASS 1
Model RE-01
LOV.TEC S.r.L ITALIA

czy wam cos to mowi, jaki powinienem wybrac zestaw naprawczy ?
moge zrobic fotke, ale to chyba niepotrzebne bo kazdy lovtec podobny jest do siebie

sebkoo narazie nie szukam calego parownika ze wzgledu na koszty

dodam ze mam silnik 1500 gaznikowy

Prawdopodobnie (99%) masz wesje podciśnieniową tak jak ja (tico)
Są 2 wersje reduktorów (podciśnienie i elektronik) różnica polega na ilości membran w zestawie naprawczym (podciśnienie ma 3 a elektronik tylko 2) pozatym ogólnie reduktory są bardzo podobne.
Sprawdż na allegro są tam fotki reduktora podciśnienowego(cewka jest dokładnie z boku) elektronika i porównaj
Przy kupowaniu membran (55-75 zeta) pamietaj, żeby membrany były takie jak wyciągnięte z reduktora (tylko kolor czarny z napisami) żadnych niebieskich czy innych kolorów

Odnośnie wymiany membran kolega "sparky7" podał fajny link opisujący całą procedure razem z fotkami
Pozdrawiam
ps lovtec to dokładnie to samo co LOVATO (rozbierałem z kumplem taki reduktor i nawet na jego membranach co ciekawe pisało lovtec) a i miał w środku debilne śrubki na troszke inne kluczyki imbusowe
ps2 jesli bedziesz miał wątpliwości możesz podesłać mi fotke parownika (sebkoo@intera.pl) i tak jak pisałem pasują membrany lovtec (zresztą w opisach aukcji jest tak nawet napisane)

sebkoo oto fotki
:
1 | 2 | 3

jedno z nich:

cos Ci/Wam one mówią ?

Reduktor Lovato (Lovtec) podciśnieniowy
Zestaw naprawczy to koszt ok. 100 PLN

jest kilka zestawow naprawczych ZOBACZ
ale ktory wybrac zeby darmo kasy nie wywalic,
z tego co widze, to jeden to LOVATO ELEKTRONIK czyli odpada ?

nikt niewie?

chyba zly post wybralem
(podbijam post)

[ wiadomość edytowana przez: sparky7 dnia 2006-08-21 13:24:07 ]

Witam'
Parownik to na 100% pociśnieniowy
Proponuje wybrać oferte DużegoMarcina (Lovato gaznik ) są tam 3 membrany, dokładnie takie jak powinny być (kolor i napisy oraz rodzaj membran )
Napewno nie ta oferta z zieloną membraną
Natomiast te za 65 zeta są od elektronika
Wiec zostają te za 75 np od DużegoMarcina
2 rady przy wymianie
1 odciąć gaz w butli
2 sprawa nacisnąć guzik przy niebieskiej cewce od reduktora (wypompuje gaz z parownika) i spokojnie mozna go demontować
Pozdrawiam
ps i wszystko naprawde mocno skręcić
nie pisze o takich oczywistych sprawach jak dokładne mycie benzyną czy wymiana dokładnie wszystkich uszczelek, membran (też tych o średnicy 0,5 cm)
Powodzenia
Ps2 napisz jak poszła robota i jaki efekt

sebkoo dzieki za krótką, zwięzła i jasną odpowiedź
zamawiam zestaw od DuzegoMarcina
montowal bede w przyszlym tygodniu bo narazie mi praca nie pozwala

Ja mam mały problem kupilem ostatnio lade samare za 300 zł 88 rocznik bialy.1,3 SILNIK. wOgolny stan dobry. Posiada gaz tylko parownika brak. Jaka jest jego cena?? slyszalem ze do to sa rozne ceny zalezne od ilnika i saochodu wiec ??

Ceny w zależności od producenta i sklepu od 150 do 400 pln. Np. Lovato RG090 pneumatyk (taki Ci wystarczy) to koszt ok. 225 pln Choćby tu