Wtryskiwacze 1,8d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie są obiawy jak leją wtryskiwacze,bo mi ciężko pali jak jest zimny.przy kręceniu rozrusznika odzywa się i jakby się rozkęcał i wtedy kopci puki nie zapali.świeczki mam dobre.w mrozie trzeba trzymać z 20 s zanim zapali.

Jeżeli się nie mylę to jakby ci wtrysk lał to by ci w czasie jazdy kopcił bardzo na czarno, mi tez kopcil bardzo w czasie proby odpalania i dlugo musialem krecic i u mnie pomogło ustawienie zapłonu.

A zapłon sie da samemu ustawić?dodam jeszcze że latem też na dotyk nie zapali ale silnik chodzi równo i nie kopci.

[ wiadomość edytowana przez: misiu125 dnia 2007-01-25 15:45:04 ]

Cytat:
2007-01-25 15:36:23, misiu125 pisze:
A zapłon sie da samemu ustawić?dodam jeszcze że latem też na dotyk nie zapali ale silnik chodzi równo i nie kopci. [ wiadomość edytowana przez: misiu125 dnia 2007-01-25 15:45:04 ]

No wlasnie.Jak ustawic zapłon?Tez mam takie cos ze przy odpalaniu silnik sie rozkreca.najpierw ledwo co chechla a pozniej coraz szybciej i szybciej kreci i załapuje.swiece ok, aku roczny, rozrusznik po przegladzie.tez wam tak w dieslach po pierwszym przekreceniu kluczyka powoli rozrusznik kreci?

[ wiadomość edytowana przez: kaes dnia 2007-01-26 17:23:45 ]

MASZ TO SAMO CO U MNIE WOLNO A POTEM CORAZ SZYBCIEJ,NIE WIEM CO TO JEST.SĄSIAD MA SIERRE TRUPA A PALI OD KOPA,JEGO KOPCI JAK Z KOMINA A MÓJ WCALE JAK TO WYTŁUMACZYĆ?

kolega ma 1,8 t i też mu słabo w zimę pali może to wada fabryczna A co do lejących wtrysków to objawy są takie że brak mocy duże spalanie dymienie na czarno nierówna praca silnika

co zrobić żeby szybko kręcił i jakie objawy to prosze skorzystać z wyszukiwarki. Zbyt dużo pisania i co roku powtarzane.

Ja też tak mam, jak rano kręce to dymi i jak by chciał zapalić ale mnie da rady. Rozkręca się rozrusznik powoli i tak jak wam coraz szybciej. Pozdrawiam