Błędy w kompie, a moc...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio bawię się dodatkowym komputerem od Jadzwin'a

Sytuacja wygląda tak, czasem zapala się z jakiegoś powodu check... I wychodziło na pomiarach za mało mocy... Po resecie komputera moc wzrosła o ponad 15 %...

Między innymi jest taka sytuacja, że jadę ne benzynie i od 5000 się dusi... Po resecie kręci do 6500...

Skąd się to bierze ?

"Ukryty" tryb awaryjny

Jak to od Jadźwina to pewnie turbo siada

A poważnie może ci siada np. masa i komp przechodzi w tryb awaryjny?

p.s. Jadźwin respect

Sytuacja taka występuje bez żadnych tuningów...

Sprawdźcie sobie...

Reset i auto zapierdala...

zolti to proste..z samochodem jest cos niehalo..i dopoki komp nie zarejestruje bledow samochod jako tako jezdzi...zawsze po resecie samochod jezdzil mi lepiej..po pewnym czasie sytuacja sie "stablizowala" teraz na pb nie mam problemow ale w czasach kiedy jezdzilem na lpg i od czasu do czasu resetowalem kompa to tuz po resecie samochod jezdzil jak po jakims tuningu

Odnośnie resetu to kiedys mech mi to tak tłumaczył:
Komp to nadzorca ekologi i robi wszystko aby mieszanka była ekologiczna a potem ekonomiczna. Po restarcie komp nie mając pełnych rejestrów daje mieszankę bogatą, jako ze robi mniej złego niz uboga. Po czasie stabilizuje się na poziomie eko i atko jeździ po staremu

Co do samego kompa to ja teraz mam w Megi cład ogólny sterownika - "błąd kalkulatora" i zamiast zchipowanych 119km i 179nM mam 110km i 161nM

Tak więc jesli jest jakiś błąd to na pewno ma to wpływ na sprawność silnika... niestety

Cytat:
2007-01-25 14:16:05, qbaj pisze:
zolti to proste..z samochodem jest cos niehalo..i dopoki komp nie zarejestruje bledow samochod jako tako jezdzi...zawsze po resecie samochod jezdzil mi lepiej..po pewnym czasie sytuacja sie "stablizowala" teraz na pb nie mam problemow ale w czasach kiedy jezdzilem na lpg i od czasu do czasu resetowalem kompa to tuz po resecie samochod jezdzil jak po jakims tuningu

Kuba tyle to ja wiem, zaliczanie panienek nie odebrało mi do reszty zdolności logicznego myślenia

Pytanie, jak zrobić, żeby nie było jazd w stylu jedzie dobrze, potem słabo... Reset itd...

Cytat:
2007-01-25 15:41:28, Zoltar pisze:
Pytanie, jak zrobić, żeby nie było jazd w stylu jedzie dobrze, potem słabo... Reset itd...

doprowadzic samochod do takiego stanu zeby komp nie lapal bledow mi na pb nie lapie zadnych bledow

O widze Lee ze nawet tutaj dotarles , zasadniczo te kompy nie maja trybu awaryjnego, ograniczenie mocy byc moze jest spowodwane tym ze rozmywaja mu sie parametry z jakis powodow.