| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sinus Suzuki Vitara Polkowice | 2007-01-09 11:46:45 siemka napiszcie mi co może być przyczyną piszczenia hamulców, bo od jakiegoś czasu przy hamowaniu jak już prawie się zatrzymuję to trochę mi piszczą hamulce.ale klocki i tarcze mam w miarę dobre.tylko z tyłu nie zaglądałem jak wygląda sytuacja bo mam bębny z tyłu.czy to starte szczęki? a może się tam w bębnie pyły trochę nazbierało? |
Mati_Wroclaw elx97 Wrocław | 2007-01-11 20:57:54 hamulce piszczą takze jak sie spali tarcze czyli jedziesz 150kmh i wciskasz hebel do oporu |
Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-12 19:14:21 u mnie jest jeszcze taka blaszka w klockach
że jak się zbliża koniec klocków to też piszczą i czasami potrafia zacząć piszczeć duzo wcześniej |
GDA 3city | 2007-01-25 15:03:16 Słusznie kolego stankas piszesz, takie zabawne teksty mogą doprowadzić do tragedii
wracając do meritum, mój sposób na piszczące klocki jest następujący - przy wymianie "spiłować" warstwę farby z krawędzi tak aby nie blokowały się w prowadnicach (zdarza się że tak zablokowany klocek pomimo zwolenia pedału hamulca wciąż dotyka tarczy i piszczy) a także przetarcie klocka o nawierzchnie przed założeniem faktem jest że klocki "rzemieślnicze" to typowe "piskacze" i na to nie ma rady
|
sinus Suzuki Vitara Polkowice | 2007-01-29 09:34:44 dobra dzięki za odpowiedzi,nawet te żartobliwe z tym olejem hehe,te hamulce tak czasem tylko piszczą i to nie za głośno więc nie będę się nimi teraz zajmował,zajrzę do nich na wiosnę..więc temat uważam za zamknięty.pozdrówka
ps.mój opel chyba nie jest taki zły bo ostatnio było 15 stopni mrozu i odpalił za pierwszym razem bez problemu |