Swiatła mijania w accencie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie czy w czasie jazdy swieci wam sie kontrolka od swiateł mijania???oczywscie swiatła mam wlaczone a nie wiem czy spalila mi sie dioda czy wogule jej tam nie ma... ale wydaje mi sie ze w kazdym aucie powinna byc...

Też mam Accenta (z 2000 r.)

Koreańcy oszczędzają na wszystkim, tu zaoszczędzili na żaróweczce. Nie ma kontrolki świateł mijania, jest tylko kontrolka świateł długich.
Niestaty, żeby mieć pewność, że włączyło się światła mijania trzeba nabrać odruchu do włączania ich zaraz po uruchomieniu silnika (jeżeli stoi się zaraz za innym pojazdem to odbijają się w nim nasze światła), w innym wypadku (zwłaszcza w słoneczny dzień) trzeba wysiąść z samochodu.
Denerwujące ... żeby tylko to!

Pozdrawiam

Jak spojrzałem w profil pawelts to widze, że masz ten sam rocznik accencika co ja. Nie ma lampki kontrolnej świateł mijania, która by się bardzo przydała. Na szczęście odruch zapalenia świateł mam już we krwi

hehe no powiem ci ze tez sie juz przyzwyczaiłem ale mimo wszystko dziwne ze tej diodki tam nie ma zastanawiała mnie tez kolejna dioda od pasów zaswieca sie ona przy przekrecaniu stacyjki i gasnie po jakis 3 sek.....myslalem ze jest z nia cos nie tak... bo sadziłem ze zgasnie wtedy gdy zapne pasy ale czytalem jakiegos posta i widzialem ze ktos tez mial takie problemy...no coz tak poprstu juz jest

a ja mam lantre i oryginalnie kontrolka byla zaslepiona bialym papierkiem, ale rozkrecilem deske, wymontowalem licznik, ten "papier" wycielem i wstawilem żarówke i juz mam kontrolke od swiatel mijania i przy okazji chceck engine . a nie wiem jak w accentach ale lantry takie cos maja tylko zaślepione hehe

Ja światła sprawdzam otwierając popiołkę