Brak podświetlenia w Omie A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
..dziś zauważyłem ze mam brak podświetlenia popielniczki i schowku na dokumenty w mojej bestii Omie A.Żarówki i bezpieczniki sprawdziłem(dobre).Gdzie dalej szukać?

Pozostaje sprawdzić kabelki i złączki po drodze. TUTAJ znajdziesz dokładne schematy, są oznaczone kolory przewodów co powinno sporo pomóc. To czego potrzebujesz znajduje się na schemacie nr 4.
Zanim jeszcze zaczniesz dokładniej szukać, sprawdź czy działa zapalniczka (podświetlenie i grzanie), to ten sam obwód.

pozdrawiam

Mateo
Powiedz mnie nieświadomemu jak dobrać się do żarówek podświetlenia tablicy - u mnie nie świeci nic prócz zegarów, ale boję się do tego dotknąć, spodziewam się plastikowych zatrzasków a nieumiejętne obchodzenie się z nimi równa się zniszczenie.
Jak to zrobić?

Podświetlenie naprawione,jednak to był bezpiecznik.Nie było widać że jest przepalony,a jednak nie przewodził prądu.
Ps.BODZIX wysłałem ci wszystko na priva.

Niestety z podanego linka nie mogę zassać schematy8_15.exe Ma może ktoś aktualny link albo może przesłać mi ww schematy na echo03@free.polbox.pl

[ wiadomość edytowana przez: echo dnia 2003-09-15 13:23:47 ]

Witam

Trochę z innej beczki ( wykonałem niedawno ) podświetlenie nóg kierowcy i pasażera w OMESI jest sprzężone z oswietleniem wnętrza ( idzie zima i szybko robi się ciemno ) i napewno się to przyda Myślę jeszcze załażyć lampki na drzwiach ( czerwone ) żeby po otwarciu też świeciły ( mam takie w FABII i takie same chcę zalożyć) A Myśleliście kiedyś o takim oświetleniu w drzwiach żeby zimą czy jasienią po otwarciu nie wsadzić nóg w kałużę ???

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Te czerwone lampki w drzwiach tak jak w Senatorach to akurat bardzo dobra rzecz i praktyczna zmniejszasz ryzyko, że ktoś ci drzwi urwie. Kiedyś miałem coś takiego w swoim Facie 125p a teraz z powrotem wracają do montownia tego oświetlenia. Ale te drugie rozwiazanie jego przydatność raczej watpliwa w moim mniemaniu.

Pozdrawiam