Centralny zamek + Alarm. Czy opłaci sie to?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. W moim Escorcie mkVII mam centralny zamek, jednak bez pilota... Chciałbym zamontowac zdalne sterowanie oraz alarm, dlatego proszę o poradę ile by to mogło kosztować i czy w ogóle jest sens to montować? Jeszcze mam pytanie co do systemu podwójnego ryglowania drzwi, czyli ze nie mozna otworzyc drzwi od środka... Poniewaz cos takiego znalazłem w instrukcji obsługi... U mnie chyba tego nie ma ale jesli ktos wie jak to sprawdzic to niech napisze. Z góry Dzięki!

Pytałem w Krakowie w Centrum Car Audio

Mam otwieranie klapy więc pytałem o dorobienie samego sterowania centralnym zamkiem + otwieranie klapy z pilota lub alarmu MagiCar 440 z tymi opcjami

Odpowiedź:
Montaż sterownika zamka i klapy to 269 zł całość

lub

Montaż alarmu to koszt około 250 zł plus wybrany alarm (MagiCar na allegro około 150zł)

Cytat:
Odpowiedź: Montaż sterownika zamka i klapy to 269 zł całość lub Montaż alarmu to koszt około 250 zł plus wybrany alarm (MagiCar na allegro około 150zł)

Coś w ten deseń. Ja do MkVI tylko z centralnym dokupiłem pilota, dałem za montaż i założenie 100 zł. Alarm tak jak kolega napisał.

Pozdro!

Witam.Jest taki mały "bolec" pod zamkiem,przestawiasz go lewo-prawo zależnie od opcji ja tak robię jak wożę córkę ,bo swędzi ją klamka jak jedziemy.

Ech, a odemnie chcieli 250zł za sam sterownik z założeniem ( bez alarmu ). Dobrze że się nie zdecydowałem teraz inaczej będę z nimi gadał

Cytat:
2007-01-28 20:53:29, kauczuk-krk pisze:
Pytałem w Krakowie w Centrum Car Audio Mam otwieranie klapy więc pytałem o dorobienie samego sterowania centralnym zamkiem + otwieranie klapy z pilota lub alarmu MagiCar 440 z tymi opcjami Odpowiedź: Montaż sterownika zamka i klapy to 269 zł całość lub Montaż alarmu to koszt około 250 zł plus wybrany alarm (MagiCar na allegro około 150zł)

Ty wracaj w nasze strony Mi za podlaczenie sterowania zamkiem i otwieraniem bagaznika (bez alalrmu) zawoli 180 zl

[ wiadomość edytowana przez: Seba dnia 2007-01-29 10:40:11 ]

Cytat:
2007-01-28 20:53:29, kauczuk-krk pisze:
Pytałem w Krakowie w Centrum Car Audio Mam otwieranie klapy więc pytałem o dorobienie samego sterowania centralnym zamkiem + otwieranie klapy z pilota lub alarmu MagiCar 440 z tymi opcjami Odpowiedź: Montaż sterownika zamka i klapy to 269 zł całość lub Montaż alarmu to koszt około 250 zł plus wybrany alarm (MagiCar na allegro około 150zł)

drogo

polecam ul. Cienista

JAKIE CENY ja montuje alarm i sterowanie zamkiem bagażnika za 80-100zł(zależy od stanu autka)
A alarm kosztuje około 100zł
czyli cała impreza na gotowo do 200zł.

Cytat:
2007-01-29 10:49:29, Yazgool pisze:
JAKIE CENY ja montuje alarm i sterowanie zamkiem bagażnika za 80-100zł(zależy od stanu autka) A alarm kosztuje około 100zł czyli cała impreza na gotowo do 200zł.

Jakie funkcje ma ten alarm?? Poradzisz sobie z podwojnym ryglowaniem drzwi??
To ile za alarm z sterownaiem zamkami i bagazikiem z montarzem?? - auto to scorpio po 95 roku.

[ wiadomość edytowana przez: Seba dnia 2007-01-29 11:05:06 ]

Cytat:
2007-01-29 10:39:18, Seba pisze:
Ty wracaj w nasze strony Mi za podlaczenie sterowania zamkiem i otwieraniem bagaznika (bez alalrmu) zawoli 180 zl

Mów gdzie to może w ferie wstąpię

ja kupiłem sterownik z silownikiem do klapy za chyba 120zł i 2h gotowe

Cytat:
2007-01-29 09:39:40, 1970lysy pisze:
Witam.Jest taki mały "bolec" pod zamkiem,przestawiasz go lewo-prawo zależnie od opcji ja tak robię jak wożę córkę ,bo swędzi ją klamka jak jedziemy.

To wiem, są dwa bolce w drzwiach tylnych które po przestawieniu blokują otwarcie drzwi tylnych od środka... Ale mi chodzi o coś innego... Opis jest tu

a to ciekawe... i to jest opcja, czy standardzik w essich??

Yazgool to co ty za alarmy montujesz? Bo za 100 zł, to nic dobrego nie kupisz. Osobiście odradzam montaż alarmów serii magicar i podobnej chińszczyzny. Oraz większości tanich alarmów z allegro. Zajmuję się tym od lat i mam już cała torbę takich okazyjnie kupionych alarmów, które trzeba było zdemontować, bo powysiadały. Niestety za jakość trzeba płacić. za dobre SEO lub Proximę, lub choćby Fortecę, trzeba zapłacić więcej niż 100 zł. O kosztach montażu nie wspomnę. Średnio wychodzi to 180 zł za alarm. cena oczywiście jest uzależniona od skomplikowania alarmu. Ważna jest też etsetyka montażu - wszelkie przewody powinny być poukrywane.
Dochodzi też odpowiedzialność montującego alarm za bezpieczeństwo jego użytkowania. trzeba być pewnym, że alarm nie zablokuje silnika w trakcie jazdy.
Trzeba też wybrać alarm, który ma możliwość konfiguracji sygnałów wyzwalających alarm i sterujących centralnym. Bo standardowo pracują one na impulsach masy, a w fordzie akurat wszystko jest sterowane plusem. I dochodzą dodatkowe moduły odwracające sygnały.
Otwieranie klapy z pilota jest dość łatwe do wykonania we wszystkich autach z klapą otwieraną na linkę. Wystarczy podpiąć się ze specjalnym siłownikiem do linki i gotowe. Można to zrobić na specjalnym siłowniku, który kosztuje około 50 zł (duży elektromagnes przypominający elektromagnes z rozrusznika) lub na siłowniku 6 kg od centralnego zamka (ja mam tak zrobione).

Cytat:
2007-01-29 16:45:25, Blazey pisze:
Yazgool to co ty za alarmy montujesz? Bo za 100 zł, to nic dobrego nie kupisz. [...] trzeba zapłacić więcej niż 100 zł. O kosztach montażu nie wspomnę. Średnio wychodzi to 180 zł za alarm. cena oczywiście jest uzależniona od skomplikowania alarmu. Ważna jest też etsetyka montażu - wszelkie przewody powinny być poukrywane. Dochodzi też odpowiedzialność montującego alarm za bezpieczeństwo jego użytkowania. trzeba być pewnym, że alarm nie zablokuje silnika w trakcie jazdy. Trzeba też wybrać alarm, który ma możliwość konfiguracji sygnałów wyzwalających alarm i sterujących centralnym. Bo standardowo pracują one na impulsach masy, a w fordzie akurat wszystko jest sterowane plusem. I dochodzą dodatkowe moduły odwracające sygnały. Otwieranie klapy z pilota jest dość łatwe do wykonania we wszystkich autach z klapą otwieraną na linkę. Wystarczy podpiąć się ze specjalnym siłownikiem do linki i gotowe. Można to zrobić na specjalnym siłowniku, który kosztuje około 50 zł (duży elektromagnes przypominający elektromagnes z rozrusznika) lub na siłowniku 6 kg od centralnego zamka (ja mam tak zrobione).

Po pierwsze, montuje alarmy od 3 lat różnych firm najczęściej "doklejam zamówienie do hurtowni kolegi który sprowadza dobrej jakości alarmy za niskie ceny dzięki czemu cena nie zawiera marży pośredników ani kosztów transportu.
Po drugie, kable jest łatwo poukrywać ponieważ większośc aut ma centralny zamek i poprostu (jeżeli to konieczne) doklejamy sie do nich lub do innych wiązek
Po trzecie, blokowanie silnika, czyli odcięcie zapłonu w trakcie jazdy zabezpieczam poprzez wstawienie specjalnego urządzonka sprzęzonego z obrotomierzem i kiedy silnik przekracza np 500rpm nie jest możliwe odcięcie zapłonu(ale tylko wtedy gdy został odpalony normalnie)
Po czwarte, wstawianie dóżego elektromagnesu to raczej przeżytek, wystarczy wstawić odpowiedni silniczek, nie na lince bo jest to zawodny i mało trwały sposób, a tuż przy zamku.
Po piąte więcej szczegułów nie mogę zdradzać, ponieważ zabrania mi umowa z moim pracodawcą.
POZDRAWIAM