Co się dzieje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pytanko a mianowicie chodzi mi o to, że gdy ruszam autem daje jeden i gaz a później wciskam sprzęgło i daje dwójkę i w tym momencie słysze jakieś burczenie nie wiem czy w silniku czy gdzie no i chciałem się zapytać czy ktoś wie co to jest i jak to ewentualnie naprawić.
Pozdrawiam.
Ps. Nowy jestem Witam wszystkich

witam wiesz z twojego opisu zbyt dużo się dowiedzieć nie można bo nawet niewiesz czy to jest z tyłu czy z przodu a pozatym tak jak ty to nazwałeś burczenie to zbytnio nic nie mówi jak byś troche dokładniej to opisał to i może coś by się wymyśliło a tak to ciężko jest co kolwiek powiedzieć pozdro

Dzieje się to z przodu. Przy zmianie biegu z jedynki na dwójkę słychać te "burczenie" (nie wiem jak mam to inaczej wyjaśnić). Dzieje sie to niezaleznie od tego czy pojade na jedynce do 5 tysięcy obrotów czy 2 tysięcy.

moze cos w skrzyni biegów.....sam nie wiem......

zwróć uwage czy prędkość ma jakiś związek a mianowicie przy jakiej prędkości zacznie a przy jakiej ustanie a następnie czy ten dzwięk jesttylko gdy masz włozony bieg czy jak nawet jedziesz na luzie z tą prędkością w jakiej to się zacznie bo jeśli miał byś taki objaw np.20km-50km to mogą to być łożyska jeśli jednak tylko jest to słuchać tylko gdy masz wrzucony bieg to sprawdż sobie poziom oleju w skrzyni a tak na wszelki wypadek obejżyj mocowanie wydechu

Jak jade na luzie to w silniku coś można powiedzieć "gwiżdze" i co obojetnie jaka predkoscia jade. Mozna cos z tym zrobic?

gwiżdze hmm może poprostu przy jakiejś prędkości poprostu obroty silnika są większe i dlatego masz taki objaw a czy da się to usunąć obawiam się że raczej chyba nie wiesz co, to najlepiej jak by ci odpowiedział ktoś kto ma takie autko jak wasze czy poprostu u niego terz jest taki objaw a gdzieś na forum był już poruszany wątek o wysokich obrotah podczas jazdy na luzie może go odszukaj i tam coś może jest na ten temat , no niestety za dużo nie pomogłem no cóż co wiem to pomoge pozdro

Ok troche źle to określiłem. Są to takie drgania i dziś zauważyłem, że gdy auto jest na luzie stoi i przegazuje to dzieje się to samo. Tak jakby pod maską coś uderzało o coś no tak to słychać. Może teraz ktoś coś wie?

Cytat:
2007-01-30 15:54:21, pieroog pisze:
Ok troche źle to określiłem. Są to takie drgania i dziś zauważyłem, że gdy auto jest na luzie stoi i przegazuje to dzieje się to samo. Tak jakby pod maską coś uderzało o coś no tak to słychać. Może teraz ktoś coś wie?

Metal o metal??? może to zawory?