Resetowanie kompa a praca silnika.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zresetowalem w poniedzialek kompa poprzez odlaczenie akumulatora.
Pojezdzilem caly tydzien i silnik chodzil rowniutko i gladziutko do czwartku, a w piatek znowu sie zaczelo szarpanie na niskich obrotach jak sciagam noge z gazu albo przyspieszam i slychac juz ze silnik nie chodzi tak "aksamitnie" jak zaraz po resecie. Co to moze byc?
Przejechalem jakies 160km w ten tydzien i czy jedynym rozwiazaniem jest cotygodniowe odlaczanie akumulatora?
Auto to 525i 24v z 91 roku na manualu i bez gazu!

przyczyn może byc wiele
1. czy po następnym resecie jest znowu dobrze
2. jeżeli tak to sprawdź sąde lambda i przepływke

aper a sprawdzileś bledy w pamieci kompa przed odlaczeniem ????

ja tez chce zresetowac kompa bo jakoś dziwnie zachowuje sie przez pierwsze 2-3 min jak go odpale po nocy ( ma 500 obr/min, a wczesniej mial 900, po paru minutach juz pracuje super)

w poniedzialek jade do znajomego podpiać sie sprawdzić bledy i na noc odlacze zobaczymy co bedzie

Nie sprawdzalem bledow, a po nastepnym resecie znowu chodzi idealnie! Jak poza podmiana na inne mozna sprawdzic przeplywke i sonde lambda?

no wlasnie jakbyś podlaczyl sie pod zlącze diagnostyczne kompem to wyszlyby wszystkie dolegliwosci, może wrto wydać troche kasy i podjechać sprawdzić to

Ostatnio zmieniałem przepływomierz no i trzeba było zresetować kompa czyli odłączyć akumulator, tylko że wcale nie jest lepiej niz przed tym zabiegiem, jedynie musze kompa od gazu wyregulować. Ktoś napisał że to może być sonda lambda; jak się sprawują tzw. sondy uniwersalne NGK, BOSCH?? Sens to montować, jakby nie liczyć to kosztują 3 razy taniej niż oryginalne i dedykowane.

Po tygodniu od odłączenia akumulatora, silnik na benzynie chodzi beznadziejnie. Dławi się nie wkręca na obroty. Jak się reguluje silnik obroty, mieszankę itp itd ?????? Trzeba to robić kompem czy jak??? Może dziwne pytanie, ale jeszcze takiego problemu nie miałem.

sprobuj wyczyscic przeplywke, u mnie byla tak zawalone ze ho ho i silnik probowal dziwne rzeczy robic a jak wyczyscilem to smiga jak zloto

jak i czym przeczyścic przepływomierz?