| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2007-01-28 16:28:58 Link Z tego co widac Kia zaczyna mocno mieszac. A ja wlasnie zastanawiam sie czy nowy Cee'd jest wart uwagi - gwarancje ma najlepsza na rynku |
MarEsp20 Audi A4 1,8T 150KM p ... Chorzów | 2007-01-28 16:39:21
Zobacz co jest napisane w dolnym prawy rogu ("Żródło KIA"). Ja bym wolał opinie żywych ludzi co mieli lub mają te auta. Test może być sponsorowany ... |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-01-28 17:49:53 Ale widzicie jak wysoko stoi daewoo-od kilku lat uważane przez wielu za najgorszą markę na rynku-wyprzedziło wiele powszechnie uznanych firm ![]() ![]() ![]() |
rudi Espero Wloclawek | 2007-01-28 23:48:34
czyli od dzisiaj powszechnie uznane za przewartościowane wg. rankingu np. porsche, audi, mercedes, jaguar, saab, ford, opel oraz VW, seat i skoda - te firmy jadą siłą rozpędu ale prawda jest taka, że się nie wysilają specjalnie szczególnie w segmentach popularnych aut i produkują tandetę a w dodatku wszyscy na jedno kopyto. Za to najsilniejsza i chyba najlepiej opłacana działka marketingu i reklamy robi swoje i wmawia wszystkim że są to ciągle auta najlepsze i jedyne a tu proszę taka niepozorna kia ich ośmiesza. Chyba się wiele nie pomylę ale ta nowa kia choć wg. mnie i tak za droga wersja 1,4 kosztuje 45 tys.- niby golas ale wyposażeniem i tak bije inne na głowę, powinna zamieszać na rynku lepiej niż dawniej daewoo tyle że serwis to pewnie tani nie będzie przez te 7 lat |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-01-29 00:03:14 Tak, ale pakiet skórzany za 3000 zł to śmiech na sali.
Dobry cwaniak układał to wyposażenie... Dobre auto w podstawowej wersji. Jeżeli ktoś idzie po grube auto, niewiele droższa jest "markowa" konkurencja... |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2007-01-29 00:16:33
Troszke przesadziles. Nie wiem czy przeczytales caly artykul ale jasno jest ta napisane "w odczuciu klientow". Z gory wiadomo ze kupujac Mercedesa czy BMW Twoje wymagania co do jakosci samochodu rosna wiec i rosnie ilosc usterek ktore uwazasz za uciazliwe. Jak kupisz auto marki KIA, DAEWOO czy HYUNDAI nie bedziesz po nim oczekiwal tego samego co po autach topowych producentow. |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2007-01-29 05:28:26 Ja uważam że autko jets warte uwagi.
Będac na Słowacji w fabryce KIA miałem okazje sie nim przejechać i dośc dokładnie poogladać i uważam że jest to naprawde udane auto. Fajne zawieszenie dużo miejsca w środku,jechałem niestety tylko benzynowym silnikiem ale jechało się fajnie. Dieselek będzie chyba dokładnie ten sam co w Sorento 1.5/1.6 CRDI więc chodzić to będzie fajnie. NIedługo ma zadebiutowac tez odmiana kombi ale nie ma ona jakiegos rewelacyjnego bagażnika. Oczywście pod wzgledem usterkowości to wyjdzie po kilku latach... |
tommi-j Renault małopolska | 2007-01-29 09:02:33
Czytałem kilka testów Cee`d w AS i Motorze i faktycznie auto wypada b. dobrze, a ceną i wyposażeniem deklasuje swoich konkurentów. Na uwagę zasługuje fakt, że Kia dopuszcza przechodzenie gwarancji na kilku kolejnych właścicieli danego auta. Oczywiście pozostałe marki zapewne też oferują taką możliwość, ale w przypadku 5/7 letniej gwarancji Cee`d to jest WIELKI plus. Kia musi być dosyć pewna jakości tego auta, skoro zdecydowała się na tak ryzykowny krok jak gwarancja na 5/7 lat i 150 kkm W naszych polskich realiach, za kilka idealnym rozwiązaniem będzie kupienie niedrogiego 3-4 letniego auta, które będzie jeszcze przez parę latek będzie na gwarancji. Na Roadlook.pl jest fajny teścik Test Cee`d |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2007-01-29 13:23:44
Jak dla mnie to jest niezły "chłyt marketindody". Kia wcale nie musi być pewna tego auta... Żeby mieć gwarancję wszystko musisz wymieniać z godnie z instrukcją obsługi i tylko w ASO! Dobrze byłoby najpierw popatrzeć w książkę gwarancyjną i sprawdzić ceny wszystkich wymian i przeglądów. A o tym jak Kia realizuję gwarancje to już się naczytałem podobnie jak wśród laptopów Acer. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-01-29 14:40:56 no dobra kia mercedem nie jest ale za 50tysi dostajesz 109KM abs z ebd, kontrole trakcji (2000) i klime manualna (3500) a do tego 7 lat gwarancji (niezaleznie od tego co ktos sadzi o ASO kia)..i teraz pytanie..co jest konkurencja dla takiego samochodu? nic oczywiscie ze jak dokupimy full opcje i do tego 2.0 w dieslu to wyjdzie 70 albo 80..ale porownywalne samochody uznanych marek w full opcji to juz okolice 100tysi
i ja wiem ze wszystkie testy i wszyscy dziennikarze sa w kieszeni kii i ze zaden test nie ma w sobie cienia obiektywizmu
jak wejdzie kombi to sie pomysli ![]() |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2007-01-29 14:46:42
A tu się zgodzę, że cyferki mówią same za siebie. Jednak ja bym się nie podniecał, po prostu: pożyjemy, zobaczymy. Oby okazał się hiciorem, niech namiesza w konkurencji - skorzystają na tym tylko kupujący, a chyba o to chodzi . |
rudi Espero Wloclawek | 2007-01-29 15:35:58
powinni jeszcze przez te 7 lat za darmo prowadzić podstawowy serwis czyli wymiane oleju, filtrów itp. podobnie kiedyś przez 3 lata było z daewoo. Jednak Kia nie ma takiej sieci serwisów i zapewne to nie wchodzi w grę, gdyby jednak to konkurencja zdycha a odkupienie takiego auta po 3-4 latach za 50-60 % ceny wyjściowej byłoby super atrakcyjne. Czyli to będzie przebój za 3-4 lata na rynku aut używanych o ile się nie będzie za mocno sypać ale nie powinno gdyż w końcu pochodzi z nowej fabryki to wiadomo nowe maszyny, większa dokładość. Ciekawe jakie choroby wieku dziecięcego jeszcze wyjdą w pierwszych seriach produkcyjnych, dlatego ja bym chyba tego auta teraz nie kupił ale za rok dwa, tyle że jednak mały jest ten kij. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2007-01-29 15:40:49
No, no, a szczególnie na pewno niemieccy redaktorzy niejakiego pisma Auto Bild, chlastający w porównaniu z kiją forda i opla |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2007-01-29 17:31:06
W czym??!! W Cerato chyba jak już.
W Sorento to jest 2,5 CRDi lub 3,5 benzyna. |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2007-01-30 05:27:52
No tak w Cerato
jakoś nazwy mi sie pokickiały |