Co o tym sadzicie ? Ranking usterek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Link

Z tego co widac Kia zaczyna mocno mieszac.

A ja wlasnie zastanawiam sie czy nowy Cee'd jest wart uwagi - gwarancje ma najlepsza na rynku

KeyJay temat rankingu był już na forum

Co do Ceeda czytałem już wile opini w prasie krajowej i zagranicznej, wszyscy dziennikarze twierdzą że to naprawdę udany samochód.

Cytat:
2007-01-28 16:28:58, KeyJey pisze:
Link Z tego co widac Kia zaczyna mocno mieszac. A ja wlasnie zastanawiam sie czy nowy Cee'd jest wart uwagi - gwarancje ma najlepsza na rynku

Zobacz co jest napisane w dolnym prawy rogu ("Żródło KIA"). Ja bym wolał opinie żywych ludzi co mieli lub mają te auta. Test może być sponsorowany ...

Cytat:
2007-01-28 16:39:21, MarEsp20 pisze:
Zobacz co jest napisane w dolnym prawy rogu ("Żródło KIA"). Ja bym wolał opinie żywych ludzi co mieli lub mają te auta. Test może być sponsorowany ...

Ciezko mowic o ocenie auta ktore weszlo do sprzedazy w polowie stycznia 2007

Ranking nie byl przeprowadzony przez firme KIA a tylko przytoczony w tym artykule. Generalnie KIA od kilku lat zwieksza jakosc swoich wyrobow i nawet ostatnio wiekszosc niemieckich gazet to potwierdzilo.

Ale widzicie jak wysoko stoi daewoo-od kilku lat uważane przez wielu za najgorszą markę na rynku-wyprzedziło wiele powszechnie uznanych firm

Cytat:
2007-01-28 17:49:53, tommi3737 pisze:
Ale widzicie jak wysoko stoi daewoo-od kilku lat uważane przez wielu za najgorszą markę na rynku-wyprzedziło wiele powszechnie uznanych firm

czyli od dzisiaj powszechnie uznane za przewartościowane wg. rankingu np. porsche, audi, mercedes, jaguar, saab, ford, opel oraz VW, seat i skoda - te firmy jadą siłą rozpędu ale prawda jest taka, że się nie wysilają specjalnie szczególnie w segmentach popularnych aut i produkują tandetę a w dodatku wszyscy na jedno kopyto. Za to najsilniejsza i chyba najlepiej opłacana działka marketingu i reklamy robi swoje i wmawia wszystkim że są to ciągle auta najlepsze i jedyne a tu proszę taka niepozorna kia ich ośmiesza.
Chyba się wiele nie pomylę ale ta nowa kia choć wg. mnie i tak za droga wersja 1,4 kosztuje 45 tys.- niby golas ale wyposażeniem i tak bije inne na głowę, powinna zamieszać na rynku lepiej niż dawniej daewoo tyle że serwis to pewnie tani nie będzie przez te 7 lat

Tak, ale pakiet skórzany za 3000 zł to śmiech na sali.

Dobry cwaniak układał to wyposażenie...

Dobre auto w podstawowej wersji.

Jeżeli ktoś idzie po grube auto, niewiele droższa jest "markowa" konkurencja...

Cytat:
2007-01-28 23:48:34, rudi pisze:
czyli od dzisiaj powszechnie uznane za przewartościowane wg. rankingu np. porsche, audi, mercedes, jaguar, saab, ford, opel oraz VW, seat i skoda - te firmy jadą siłą rozpędu ale prawda jest taka, że się nie wysilają specjalnie szczególnie w segmentach popularnych aut i produkują tandetę a w dodatku wszyscy na jedno kopyto.

Troszke przesadziles. Nie wiem czy przeczytales caly artykul ale jasno jest ta napisane "w odczuciu klientow".
Z gory wiadomo ze kupujac Mercedesa czy BMW Twoje wymagania co do jakosci samochodu rosna wiec i rosnie ilosc usterek ktore uwazasz za uciazliwe. Jak kupisz auto marki KIA, DAEWOO czy HYUNDAI nie bedziesz po nim oczekiwal tego samego co po autach topowych producentow.

Ja uważam że autko jets warte uwagi.
Będac na Słowacji w fabryce KIA miałem okazje sie nim przejechać i dośc dokładnie poogladać i uważam że jest to naprawde udane auto.
Fajne zawieszenie dużo miejsca w środku,jechałem niestety tylko benzynowym silnikiem ale jechało się fajnie.
Dieselek będzie chyba dokładnie ten sam co w Sorento 1.5/1.6 CRDI więc chodzić to będzie fajnie.
NIedługo ma zadebiutowac tez odmiana kombi ale nie ma ona jakiegos rewelacyjnego bagażnika.
Oczywście pod wzgledem usterkowości to wyjdzie po kilku latach...

Cytat:
A ja wlasnie zastanawiam sie czy nowy Cee'd jest wart uwagi - gwarancje ma najlepsza na rynku

Czytałem kilka testów Cee`d w AS i Motorze i faktycznie auto wypada b. dobrze, a ceną i wyposażeniem deklasuje swoich konkurentów.
Na uwagę zasługuje fakt, że Kia dopuszcza przechodzenie gwarancji na kilku kolejnych właścicieli danego auta.
Oczywiście pozostałe marki zapewne też oferują taką możliwość, ale w przypadku 5/7 letniej gwarancji Cee`d to jest WIELKI plus. Kia musi być dosyć pewna jakości tego auta, skoro zdecydowała się na tak ryzykowny krok jak gwarancja na 5/7 lat i 150 kkm
W naszych polskich realiach, za kilka idealnym rozwiązaniem będzie kupienie niedrogiego 3-4 letniego auta, które będzie jeszcze przez parę latek będzie na gwarancji.

Na Roadlook.pl jest fajny teścik Test Cee`d

Cytat:
Kia musi być dosyć pewna jakości tego auta, skoro zdecydowała się na tak ryzykowny krok jak gwarancja na 5/7 lat i 150 kkm W naszych polskich realiach, za kilka idealnym rozwiązaniem będzie kupienie niedrogiego 3-4 letniego auta, które będzie jeszcze przez parę latek będzie na gwarancji.

Jak dla mnie to jest niezły "chłyt marketindody". Kia wcale nie musi być pewna tego auta... Żeby mieć gwarancję wszystko musisz wymieniać z godnie z instrukcją obsługi i tylko w ASO! Dobrze byłoby najpierw popatrzeć w książkę gwarancyjną i sprawdzić ceny wszystkich wymian i przeglądów. A o tym jak Kia realizuję gwarancje to już się naczytałem podobnie jak wśród laptopów Acer.

no dobra kia mercedem nie jest ale za 50tysi dostajesz 109KM abs z ebd, kontrole trakcji (2000) i klime manualna (3500) a do tego 7 lat gwarancji (niezaleznie od tego co ktos sadzi o ASO kia)..i teraz pytanie..co jest konkurencja dla takiego samochodu? nic oczywiscie ze jak dokupimy full opcje i do tego 2.0 w dieslu to wyjdzie 70 albo 80..ale porownywalne samochody uznanych marek w full opcji to juz okolice 100tysi

i ja wiem ze wszystkie testy i wszyscy dziennikarze sa w kieszeni kii i ze zaden test nie ma w sobie cienia obiektywizmu

jak wejdzie kombi to sie pomysli

Cytat:
2007-01-29 14:40:56, qbaj pisze:
no dobra kia mercedem nie jest ale za 50tysi dostajesz 109KM abs z ebd, kontrole trakcji (2000) i klime manualna (3500) a do tego 7 lat gwarancji (niezaleznie od tego co ktos sadzi o ASO kia)..i teraz pytanie..co jest konkurencja dla takiego samochodu? nic oczywiscie ze jak dokupimy full opcje i do tego 2.0 w dieslu to wyjdzie 70 albo 80..ale porownywalne samochody uznanych marek w full opcji to juz okolice 100tysi i ja wiem ze wszystkie testy i wszyscy dziennikarze sa w kieszeni kii i ze zaden test nie ma w sobie cienia obiektywizmu jak wejdzie kombi to sie pomysli

A tu się zgodzę, że cyferki mówią same za siebie. Jednak ja bym się nie podniecał, po prostu: pożyjemy, zobaczymy.

Oby okazał się hiciorem, niech namiesza w konkurencji - skorzystają na tym tylko kupujący, a chyba o to chodzi .

Cytat:
2007-01-29 13:23:44, Michal-500 pisze:
Jak dla mnie to jest niezły "chłyt marketindody". Kia wcale nie musi być pewna tego auta... Żeby mieć gwarancję wszystko musisz wymieniać z godnie z instrukcją obsługi i tylko w ASO! Dobrze byłoby najpierw popatrzeć w książkę gwarancyjną i sprawdzić ceny wszystkich wymian i przeglądów. A o tym jak Kia realizuję gwarancje to już się naczytałem podobnie jak wśród laptopów Acer.

powinni jeszcze przez te 7 lat za darmo prowadzić podstawowy serwis czyli wymiane oleju, filtrów itp. podobnie kiedyś przez 3 lata było z daewoo. Jednak Kia nie ma takiej sieci serwisów i zapewne to nie wchodzi w grę, gdyby jednak to konkurencja zdycha a odkupienie takiego auta po 3-4 latach za 50-60 % ceny wyjściowej byłoby super atrakcyjne. Czyli to będzie przebój za 3-4 lata na rynku aut używanych o ile się nie będzie za mocno sypać ale nie powinno gdyż w końcu pochodzi z nowej fabryki to wiadomo nowe maszyny, większa dokładość. Ciekawe jakie choroby wieku dziecięcego jeszcze wyjdą w pierwszych seriach produkcyjnych, dlatego ja bym chyba tego auta teraz nie kupił ale za rok dwa, tyle że jednak mały jest ten kij.

Cytat:
2007-01-29 14:40:56, qbaj pisze:
i ja wiem ze wszystkie testy i wszyscy dziennikarze sa w kieszeni kii i ze zaden test nie ma w sobie cienia obiektywizmu

No, no, a szczególnie na pewno niemieccy redaktorzy niejakiego pisma Auto Bild, chlastający w porównaniu z kiją forda i opla

Cytat:
2007-01-29 05:28:26, SebaE pisze:
Dieselek będzie chyba dokładnie ten sam co w Sorento 1.5/1.6 CRDI

W czym??!! W Cerato chyba jak już.
W Sorento to jest 2,5 CRDi lub 3,5 benzyna.

Cytat:
2007-01-29 17:31:06, Esperynek pisze:
W czym??!! W Cerato chyba jak już. W Sorento to jest 2,5 CRDi lub 3,5 benzyna.

No tak w Cerato
jakoś nazwy mi sie pokickiały