MotoNews.pl
8 Jak wymontować zbiorniczek płynu do spryskiwaczy?? (199332/26) - NT

Jak wymontować zbiorniczek płynu do spryskiwaczy??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem nie wiem jak wymontować zbiorniczek do spryskiwaczy, bo co wleje płynu to gdzieś ucieka i najprawdopodobniej musi być dziurawy gdzies

W 1,5 poprostu sie wyciaga do gory odpinasz kostke i juz. W pozostalych silnikach chyba jest tak samo.

w 1,8 i 2,0 niestety ale jest problem. Trza odkrecic cały błotnik lewy (kilka śrub od góry, jedna od spodu. Nie jestem do końca pewien, czy nie trza jeszcze wytargać kierunku.

Zbiorniczek mocowany jest jedną śrubą od spodu i chyba jedną z boku i wysuwa się z takiej szyny. Prawdopodobnie dziurawy masz przewód na samym przyłączeniu do silniczka. Obetniesz 2 cm i założysz z powrotem.

Cytat:
2007-11-10 17:09:47, Navi pisze:
w 1,8 i 2,0 niestety ale jest problem. Trza odkrecic cały błotnik lewy (kilka śrub od góry, jedna od spodu. Nie jestem do końca pewien, czy nie trza jeszcze wytargać kierunku. Zbiorniczek mocowany jest jedną śrubą od spodu i chyba jedną z boku i wysuwa się z takiej szyny. Prawdopodobnie dziurawy masz przewód na samym przyłączeniu do silniczka. Obetniesz 2 cm i założysz z powrotem.

Ale to zależy czy jest abs czy go nie ma .
U mnie zbiorniczek był zamontowany koło pompy hamulcowej a teraz jest pod podszybiem

Mały OT

Wkońcu mamy kogoś z Dąbrowy Górniczej

Mam tylko nadzieję, że to nie kierowca tego bat-espero-mobilu

o ja cie nie....
wlasnie mialem zjesc kolacje ale odebrales mi apetyt
ochyda

Chyba ktoś nie lubi tego esperaka

Boże jaka tragedia. Jak można się tak pastwić nad autem? Co ono mu zrobiło? Ale zauważcie, że na tym parkingu zaparkował w słusznym miejscu... jako inwalida (w tym przypadku umysłowy)...