Trzesie silniekiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam koledzy jakie sa objawy wybitych poduch inaczej zuzytych w espero ? moj problem polega na tym przy wlaczeniu jedynki i puszczeniu sprzegla szarpie silnikiem na wstecznym to samo i jezeli na piatce czy czworce puszcze raptem pedal gazu poprostu czuje takie szarpniecie lewarkiem od biegow tez trzesie czy to moga byc poduchy czy inna przyczyna? bylem u mechanika i sam nie wiedzial co to jest powiedzial ''poprostu jezdzij '' jak sam moge je sprawdzic ?od dluzszego czasu ta usterka narasta mam to juz od dluzszego czasu . Za porady serdecznie dziekuje i pozdrawiam wszystkich klubowiczow!

poduchy skrzyni albo silnika, sprawdz bo jak sie urwie to juz nie bedziesz po prostu jezdził...

Cytat:
2007-01-19 18:47:35, Cwikus pisze:
poduchy skrzyni albo silnika, sprawdz bo jak sie urwie to juz nie bedziesz po prostu jezdził...

nio fajnie dzieki ale jak sprawdzic samemu na oko ze to poduchy ?

no wlasnie na oko, od spodu auta

Hmmmm mam rozumiec ze motor jebnie na glebe > mnie sie wydaje ze jak sie wyrobi element gumowy to poprostu troche opadnie zostanie na metalowej obejmie.

Cytat:
2007-01-20 12:29:57, maskekk pisze:
Hmmmm mam rozumiec ze motor jebnie na glebe > mnie sie wydaje ze jak sie wyrobi element gumowy to poprostu troche opadnie zostanie na metalowej obejmie.

nie jebnie na glebe...ale jak peknie poducha pod skrzynia...zostaniesz na tym biegu na ktorym aktualnie jechales (to najbardziej optymistyczny wariant)..doradzam autorowi watku jaknajszybsa wymiane..ja przezylem pekniecie poduszki..cale miasto zrobilem potem na trojce jak jechalem do serwisu

Cytat:
2007-01-20 15:43:37, qbaj pisze:
nie jebnie na glebe...ale jak peknie poducha pod skrzynia...zostaniesz na tym biegu na ktorym aktualnie jechales (to najbardziej optymistyczny wariant)..doradzam autorowi watku jaknajszybsa wymiane..ja przezylem pekniecie poduszki..cale miasto zrobilem potem na trojce jak jechalem do serwisu

ja tez.. i tez na trojce. o wstecznym lub innych biegach bocznych mozna bylo pomarzyc

Na 100% Marku to jest poduszka pod skrzynią biegów.

Jak sprawdzić?

Wejedź na kanał, wejdź pod wuto i z całej siły staraj się dźwigać skrzynię w górę.
Luzy powinny być widoczne "gołym" okiem.

Cytat:
2007-01-22 13:10:56, kisztan pisze:
Na 100% Marku to jest poduszka pod skrzynią biegów. Jak sprawdzić? Wejedź na kanał, wejdź pod wuto i z całej siły staraj się dźwigać skrzynię w górę. Luzy powinny być widoczne "gołym" okiem.

Pawel jutro wylonduje w kanale i zrobie to cos kazal jak cos znajde dam znac a napewno znajde bo w tym tygodniu musze to zrobic bo nie da sie jezdzic jest to bardzo wkurzajace pozdrawiam

Cytat:
2007-01-22 20:38:52, MareczekR pisze:
Pawel jutro wylonduje w kanale i zrobie to cos kazal jak cos znajde dam znac a napewno znajde bo w tym tygodniu musze to zrobic bo nie da sie jezdzic jest to bardzo wkurzajace pozdrawiam

Koledzy odnawiam temat bylem u mechanika w Polserwisie w sprawie wymiany poduch i mechanik powiedzial ze te szarpania i drgania to nie wina poduch tylko cos ze sprzeglem tylko nieiwe co zaznaczam ze jestem wlascicielem espero 1.8 z roku 99 i przebieg 90 tys poradzcie jezeli sprzeglo to co do wymiany ? z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich

sprawdzil poduszki?

Cytat:
2007-01-31 15:09:38, Cwikus pisze:
sprawdzil poduszki?

sprawdzal i powiedzal ze podochy są ok i szkoda wymieniać bo to nic nie pomoże dzisiaj probowałem ruszać z 3-ki i z 4-ki i tego drgania i szarpnięcia nie było te szrpnięcia sa tylko na 1-ce i 2-ce i na wstecznym więc co ma sprzęgło z tym wspólnego proszę o radę i pozdrawiam