| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-03-30 17:05:51 Popieram Qubę.
Miałem szyberdach w japończyku.Mocno przereklamowana przyjemność.Inaczej-wady przewyższają zalety Wady: Faktycznie cieknie,zwłaszcza przy dużych różnicach temperatur W przypadku wywrotki możliwość zgniecenia,przez wycięcie 1-2 wzmocnień dachu Możliwość pękania przedniej szyby z powodu j.w. i osłabienia sztywności nadwozia Duży hałas podczas jazdy z otwartym szyberdachem Zalety: Nie trzeba używać popielniczki podczas jazdy
|
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-03-30 17:06:55 Przy aktualnej podaży rozbitych esperaków na cześci chyba taniej będzie klimę kupić niż ładowac kasę w szyberdach.
|
draco_pl Fiat Marea Weekend T ... okolice Grodziska Maz. | 2006-03-30 19:20:39 Co do szyberdachów - wyjeżdżające na zewnątrz były np. seryjnie w Calibrze. A co do przydatności - miałem w 2 samochodach i twierdzę, że to czasami całkiem przydatna rzecz pod warunkiem prawidłowego zamontowania -tak aby nie ciekł. Sam się zastanawiałem nad zamontowaniem, ale cena takiej zabawy mnie trochę przeraża. |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-03-30 21:25:36 W beemce miałem uchylany szyberdach, fajnie to wygląda ,ale niestety kiepsko założony cieknie . Skończyło się na tym że miałem szyberdach........zaklejony czarnym siliconem
Strona Webasto Szyberdachy Webasto do Espero , cen nie podają ,ale tani nie są |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-03-30 23:11:38
Nie mam pojęcia od czego był szyberdach. Nie pytałem się. Model jutro sprawdzę. |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-01-31 14:03:55 przegladalem allegro za poszukiwaniem jakiegos szyberdachy. i szyberdach elektryczny mozna juz za 200 zl kupic ale z innego samochodu pytanie co by trzeba zrobic zeby ktorys pasowal i ktory by najlepiej pasowal do naszego samochodu |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-01-31 15:04:02
espero jest fabrycznie przygotowane na szyberdach i nie wycina sie zadnych usztywnien. to mit. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-01-31 21:19:39
|
maskekk Pzn | 2007-02-01 00:17:00 Mi nic nie peka, nic nie cieknie z tym ze ja mam fabryczny, na dokladnym bym sie powarznie zastanowil |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-01 01:45:16 pamietam ze zlotu ze raczej krytykowany był szyberdach bo naruszał konstrukcje |
tommi-j Renault małopolska | 2007-02-01 07:32:05
Zamiast kombinować, nie lepiej kupić oryginalny szyber od Espero? Na Allegro jest wystawiony cały dach z org. szyberdachem i podsufitką za jedyne 500zł. I to w Wawie, więc możesz sobie podjechać i obejrzeć przed zakupem. Tu masz Link do aukcji |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2007-02-03 11:58:51 No jest dostępny nowióteńki szyber orginalny do espero z serwisu cena to 4179,10 słownie cztery tysiące sto siedemdziesiąt dziewięć zł dziesięć groszy NETTO
jaby ktoś chciał to numer katalogowy 96191336 |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-02-03 12:23:06
Zrób jakieś fotki tego cuda |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-02-05 12:34:00 Ja przy okazji duuużych zakupów w Webasto, nabyłem także szyberek, nawet... elektryczny
Po tygodniu jazdy do kosza wyrzuciłem firmową maskownicę podsufitki z roletą przeciwsłoneczną, gdyż po pierwsze ani razu z niej nie skorzystałem, a po drugie "telepała" się w czasie jazdy, co skutkowało uporczywym "pukaniem". Następnym elementem, który wymieniłem był taki "bajerancki" panel z kilkoma przyciskami oferującymi "miękką mechanikę", pamięć ustawień szyberka, itp. Niestety w czasie jazdy chcąc skorzystać z którejś opcji, zawsze naciskałem nie to co potrzeba i w rezultacie chęć otwarcia szyberdachu kończyła się jego zamknięciem i na odwrót
Obecnie mam jeden, gustowny przełącznik do otwierania, zamykania okna. Jest też jedna rzecz, którą dodałem a mianowicie czujnik deszczu, który zamyka dach na postoju w przypadku opadów atmosferycznych... ależ poetycko się wyraziłem
Poza tym lekko zmodyfikowałem tzw. Windshot , w sposób który powoduje, że w przypadku jazdy z otwartym szyberkiem przy wyższych prędkościach nie słychać tak "namolnie" szumu powietrza.
Co do montażu, to... wykonałem go we własnym zakresie
W tym celu musiałem jedynie zakupić nożyce do wycinania blachy, w wersji elektrycznej. Pomimo, że jest to największy szyber możliwy do zastosowania na "połaciu dachu" naszego autka, nie byłem zmuszony wycinać wzmocnień dachu. Na chwilę obecną dach, jest przynajmniej 3- krotnie sztywniejszy aniżeli w wydaniu fabrycznym za sprawą montażu "pancernej" obudowy szyberdachu, która wykonana jest chyba z materiału umożliwiającego ukrycie się w aucie w przypadku ataku termojądrowego na powierzchnię planety
To chyba wszystkie informacje nt. zakupu i montażu elementu, będącego przedmiotem dyskusji
Pozdrawiam - SpeedR |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-02-05 13:56:04
Już widzę ogłoszenie o sprzedaży Twojego złomero: "Cena: 6500 zł + 68000 zł za dodatki". |