Przegląd

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam...ma maly problem..poniewaz..załozylem..hamulce tarczowe do swojego maluszka.i gdy pojechałem na porzegląd..to gosciu jak je zobaczył był zdziwiony...no ale pózniej powiedział mi ze mi przeglądu niep[odbije..i zebym jez zdemontowal i załozyl..seryjne.....co robic...

Widzę tu dwie opcje:
1. Zdemontować tarcze i założyc seryjne heble
2. Pojechać na inną stacje...
Osobiście skłaniałbym sie ku drugiej możliwości ale co kto lubi...

Jedz gdzie indziej, a jak diagnosta bedzie sie dalej pytal o hamulce to powedz ze to jest wersja exportowa do Uzbekistanu gdzie hamulce tarczowe to standart

ja mam inne pytanie. zalożylem tarcze na przód i tyl z kanta no i zrobil mi się problem z linką od ręcznego . mianowicie nie wiem jak ją teraz zalożyć i z czego . mam oczywiście rękaw hydrauliczny ale do przeglądu musze mieć też linkę.

no to zaloz linke z kanta...

da to rade? Tzn. czy nie będzie za dluga i wszystko spasi?

Malkers po co "zakladales" tarcze kilka dni przed przegladem?

Cytat:
2005-12-01 21:43:04, DAWCY pisze:
ja mam inne pytanie. zalożylem tarcze na przód i tyl z kanta no i zrobil mi się problem z linką od ręcznego . mianowicie nie wiem jak ją teraz zalożyć i z czego . mam oczywiście rękaw hydrauliczny ale do przeglądu musze mieć też linkę.

Ja nie miałem żadnego problemu z hydro na przeglądzie... tylko sie kolo zdziwił, ze tak ładnie łapie

tarcze bez znajomosci nieprzejda....nie ma bata. ;] moj wyskoczyl z rolek a i tak gosciu powiedzial ze by tego niepuscil i tak ;]

ale problem zakładasz bębny, jedziesz na przegląd, wracasz do domu, zakładasz tarcze. wsjo

Cytat:
2005-12-01 23:15:15, owz pisze:
ale problem zakładasz bębny, jedziesz na przegląd, wracasz do domu, zakładasz tarcze. wsjo

łatwo powiedzieć

no wiem ale jak nie będzie miał znajomości/nie uda mu się to przeglądu nie dostanie. tarcze w malanie nie były homologowane więc nie przejdą...prościej chyba by było zrobić papierkowy przegląd, koszta podobne.

pozdro

Maluch MA homologacje na hamulce tarczowe, ale po pierwsze troche mniejsze niz te z Kanta, bo wchodza normalnie w felgi 12" a po drugie tylko z przodu. Ale np. robiac auto w gr. A mamy prawo takowe hamulce zamontowac. Z diagnosta tak samo jak z mendami, trzeba umiec zagadac a jak sie uprze to i tak nie pusci (mimo iz nie ma podstaw prawnych w przypadku tarczowek z przodu). Sugeruje sprobowac na innej stacji...

ja mam z sc - wiec 12stki niewejda i tak i tak. teraz wez udowodnij ze maluch ma homologacje na tarczowki...znajdz homologowany zestaw (ktorym na pewno nie sa jarzma od zoltara).

co do przekladki na bebny i znowu spowrotem....zkaldajac ze nieuszkodzisz przewodów miedzianych przy demontazu i montazu - to i tak wolalbym posypac kaska niz sie w to bebrac.odpowietrzac itp.

no tak..a jesli spowodował bym jakis wypadek..i okazało by sie ze winą są hanulce...to ja bym mial przesrane..i gosciu co mi przegląd podbił..

a co wsypiesz go ? chyba ze wyjechalbys od diagnosty i od razu bum.. przeciez mozesz powiedziec Wladzy ze na przegladzie miales bebny ale od razu po wyjezdzie wrzuciles tarcze.. przeciez chyba goscia bys nie wsypal e ?

wiadomo ze..nie...tylko..jest troche strachu..z tymi chamulcami ale spróbuje u kogo innego..

Cytat:
2005-12-02 15:00:41, Malkers pisze:
wiadomo ze..nie...tylko..jest troche strachu..z tymi chamulcami ale spróbuje u kogo innego..

Albo pogadaj z kolegami oni moze maja znajomsci ... i pomogą

Ja jak kiedyś pytałem swojego diagnostę o hamulce tarczowe (przód) od kanta - tzn. co z homologacją to usłyszałem:

"Przecież kant ma homologację na te tarcze"

Powiedzieć wyżej wspomniany cytat w odpowiednim czasie i odpowiednich okolicznościach i może przejdzie na innej stacji oczywiście

Cytat:
2005-12-01 20:24:38, Malkers pisze:
witam...ma maly problem..poniewaz..załozylem..hamulce tarczowe do swojego maluszka.i gdy pojechałem na porzegląd..to gosciu jak je zobaczył był zdziwiony...no ale pózniej powiedział mi ze mi przeglądu niep[odbije..i zebym jez zdemontowal i załozyl..seryjne.....co robic...

Ja nigdy nie miałem problemów tego typu, podbijali bez żadnej gadki.